TvFreaksTvFreaks
Font ResizerAa
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ
  • CELEBRITY
  • ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
    • ΣΕΙΡΕΣ
      • Maestro
      • Αντώνιος και Κλεοπάτρα
      • Για Σένα
      • Δυο Μαύρα Πουκάμισα
      • Κάμπινγκ
      • Κανακαρά
      • Κενά Μνήμης
      • Κουτσουπιές
      • Κρίνο και Αγκάθι
      • Μια Γυναίκα
      • Μπαμπά σ’ αγαπώ
      • Μπλε Ώρες
      • Νόμοι της Καρδιάς
      • Ντέρτι
      • Οι Θάλασσες μας χώρισαν
      • Οι Κόρες της Αρετής
      • Σπιλιάδες
      • Σύγκρουση
      • Το Παιδί
      • Χαμένα Μονοπάτια
      • Τα Φάντασματα
      • Φόνοι στο Καμπαναριό
      • Το σόι σου
      • Νταντά της Γειτονιάς
    • SURVIVOR
    • MASTERCHEF
    • GNTM
  • SHOWBIZ
  • VIDEO
  • VIRAL
  • LIFEMAG
    • LIFESTYLE
Font ResizerAa
TvFreaksTvFreaks
Search
  • Τηλεόραση
    • Survivor
    • MasterChef
    • GNTM
  • Showbiz
  • video
  • viral
  • ABOUT-ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
    • Όροι Χρήσης
    • Η ομάδα μας
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ροή άρθρων
Follow US
Showbiz

Άρης Μουγκοπέτρος: Γιατί δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο – Το αλκοτέστ, η συγγνώμη και το ερώτημα που δεν πρέπει να προσπεράσουμε

Ρόη Ράπτη
Last updated: Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2026 - 10:48
SHARE

Η υπόθεση του Άρη Μουγκοπέτρου μετά τη σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ έχει πλέον περάσει από τον δρόμο στη δικαστική αίθουσα. Μόνο που ο γνωστός μουσικός δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στην προγραμματισμένη δίκη του τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, επιλέγοντας να εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο του.

Αυτό είναι το γεγονός. Και χρειάζεται από την αρχή μια σημαντική διευκρίνιση, η μη αυτοπρόσωπη παρουσία του δεν σημαίνει ότι αγνόησε το δικαστήριο ή ότι επιχείρησε να αποφύγει τη Δικαιοσύνη. Η υπεράσπισή του ήταν παρούσα, υπέβαλε αίτημα αναβολής και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Η δίκη μεταφέρθηκε τελικά για την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, όταν η υπόθεση αναμένεται να επιστρέψει στο Αυτόφωρο.

Πίσω, όμως, από τη διαδικαστική εξέλιξη υπάρχει ένα πολύ σοβαρότερο ζήτημα. Και αυτό δεν είναι αν ένας γνωστός καλλιτέχνης εμφανίστηκε ή όχι μπροστά στις κάμερες έξω από τα δικαστήρια. Είναι το τι σημαίνει να πιάνει κάποιος τιμόνι έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Τι συνέβη το πρωί της Κυριακής

Η υπόθεση άρχισε το πρωί της 30ής Αυγούστου 2026, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, αστυνομικοί της Τροχαίας σταμάτησαν τον Άρη Μουγκοπέτρο και τον υπέβαλαν σε έλεγχο αλκοολομέτρησης.

Οι δύο μετρήσεις που αναφέρθηκαν ήταν 0,71 mg/l και 0,63 mg/l εκπνεόμενου αέρα. Η δεύτερη μέτρηση παρέμεινε πάνω από το όριο των 0,60 mg/l που ενεργοποιεί την ποινική διαδικασία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.375 ευρώ και αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησής του για 250 ημέρες.

Ο μουσικός δεν επιχείρησε αρχικά να αρνηθεί ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ. Βγαίνοντας από τα δικαστήρια έκανε λόγο για λάθος του και είπε ότι είχε πιει «δύο ποτάκια παραπάνω».

Λίγες ώρες αργότερα επέλεξε σαφώς πιο απολογητικό τόνο.

Σε δημόσια ανάρτησή του ζήτησε «ειλικρινή συγγνώμη», δηλώνοντας ότι έχει μετανιώσει για το περιστατικό και ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατανάλωση αλκοόλ.

Γιατί δεν πήγε στο δικαστήριο

Η απουσία του από τη δικαστική αίθουσα τη Δευτέρα προκάλεσε εύλογα ερωτήματα.

Ο Άρης Μουγκοπέτρος εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του, Λευτέρη Αθανασόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε το δικαστήριο ότι η πλευρά του μουσικού αμφισβητεί τη μέτρηση που έγινε μέσω εκπνεόμενου αέρα και ότι ο κατηγορούμενος είχε προχωρήσει σε αιματολογική εξέταση σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Κατά τον δικηγόρο, ο πελάτης του υποστήριζε ότι είχαν περάσει περίπου τρεις ώρες από την κατανάλωση αλκοόλ μέχρι τη μέτρηση και γι’ αυτό του προτάθηκε να προχωρήσει στην πρόσθετη εξέταση.

Το συγκεκριμένο αίτημα αναβολής δεν έγινε δεκτό με αυτή την αιτιολογία. Τελικά, όμως, το δικαστήριο χορήγησε αναβολή έως τις 3 Σεπτεμβρίου, έπειτα από νέο αίτημα του συνηγόρου προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία και να προετοιμαστεί η υπεράσπιση.

Αυτό είναι μια λεπτομέρεια που έχει σημασία.

Άλλο να γράφεται ότι ένας κατηγορούμενος «δεν εμφανίστηκε» και άλλο να δημιουργείται η εικόνα ότι γύρισε την πλάτη στη δικαστική διαδικασία. Στην προκειμένη περίπτωση, η υπεράσπιση ήταν παρούσα και η αναβολή δόθηκε από το ίδιο το δικαστήριο.

«Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα»

Περισσότερη συζήτηση προκαλεί μια άλλη τοποθέτηση της υπεράσπισης.

Ο δικηγόρος του μουσικού χαρακτήρισε την υπόθεση «ήσσονος σημασίας» και ένα καθημερινό παράπτωμα, λέγοντας παράλληλα ότι «θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα». Πρόσθεσε, πάντως, ότι πρόκειται για συμπεριφορά που πρέπει να αποφεύγεται επειδή μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα.

Εδώ, κατά τη γνώμη μου, βρίσκεται το σημείο που χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή.

Ναι, η υπεράσπιση έχει κάθε δικαίωμα –και υποχρέωση– να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να υπερασπιστεί τον πελάτη της. Ναι, ένας κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει μια μέτρηση και να ζητήσει να αξιολογηθούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Αλλά η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ δεν πρέπει κοινωνικά να αντιμετωπίζεται ως ένα ασήμαντο ή σχεδόν αναπόφευκτο καθημερινό λάθος.

Γιατί το πρόβλημα με το αλκοόλ και το τιμόνι είναι ότι το λάθος ενός ανθρώπου μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα να πληρωθεί από έναν άλλον που δεν έκανε κανένα.

Οι αριθμοί της Τροχαίας δείχνουν το πραγματικό πρόβλημα

Μόλις την εβδομάδα από 24 έως 31 Αυγούστου, η Τροχαία Αττικής πραγματοποίησε 23.633 ελέγχους αλκοολομέτρησης.

Βεβαιώθηκαν 219 παραβάσεις και συνελήφθησαν 18 οδηγοί που είχαν ένδειξη άνω των 0,60 mg/l.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, από τους 26.986 ελέγχους είχαν προκύψει άλλες 197 παραβάσεις και 14 συλλήψεις οδηγών με ένδειξη πάνω από το συγκεκριμένο επίπεδο.

Και στις 13-20 Ιουλίου, σε 12.855 αλκοτέστ, εντοπίστηκαν 176 παραβάσεις, με 10 οδηγούς να συλλαμβάνονται για μετρήσεις άνω των 0,60 mg/l.

Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν κάτι πολύ απλό: δεν μιλάμε για ένα περιστατικό που αφορά αποκλειστικά έναν γνωστό μουσικό.

Μιλάμε για μια καθημερινή μάχη της Τροχαίας απέναντι σε μια συμπεριφορά που συνεχίζει να συναντάται στους ελληνικούς δρόμους.

Και το ότι οι παραβάτες αποτελούν μικρό ποσοστό σε σχέση με το σύνολο των ελεγχόμενων οδηγών δεν κάνει το πρόβλημα αμελητέο. Ένας και μόνο μεθυσμένος οδηγός αρκεί για να προκαλέσει ένα τροχαίο με μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να πληρώνει βαρύ τίμημα στους δρόμους

Υπάρχει και μια μεγαλύτερη εικόνα που δεν πρέπει να χάνεται.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα κατέγραψε το 2025 σημαντική μείωση στους θανάτους από τροχαία, κατά περίπου 22% σε σχέση με το 2024.

Παρά τη βελτίωση, όμως, η χώρα παρέμεινε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο: 50 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, έναντι 43 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέδεσε μέρος της βελτίωσης με την αυξημένη αστυνόμευση, μεταξύ άλλων, για τη μη χρήση κράνους και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Αυτό σημαίνει ότι οι έλεγχοι δεν αποτελούν μια γραφειοκρατική διαδικασία για να «γράφει» η Τροχαία οδηγούς.

Αποτελούν εργαλείο πρόληψης.

Η δημοσιογραφική μου εκτίμηση: Το θέμα δεν είναι ότι δεν πήγε στο δικαστήριο

Αν δει κανείς ψύχραιμα τη δικογραφία και όχι μόνο τον θόρυβο γύρω από το όνομα του Άρη Μουγκοπέτρου, θεωρώ ότι η απουσία του από το δικαστήριο είναι το λιγότερο ενδιαφέρον κομμάτι της υπόθεσης.

Εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Κατατέθηκε νόμιμο αίτημα. Το δικαστήριο αποφάσισε. Αυτή είναι μια συνηθισμένη δικαστική διαδικασία και δεν υπάρχει λόγος να παρουσιαστεί σαν πράξη περιφρόνησης προς τη Δικαιοσύνη.

Επίσης, ο μουσικός έχει κάθε δικαίωμα να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα του αλκοτέστ και να προσκομίσει όποιο νόμιμο αποδεικτικό μέσο θεωρεί ότι στηρίζει τη θέση του. Την τελική κρίση για την ποινική του ευθύνη θα την έχει το δικαστήριο και όχι τα τηλεοπτικά πάνελ ή τα δημοσιεύματα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και κάτι που κατά τη γνώμη μου δεν σηκώνει «στρογγυλέματα».

Αν έχεις πιει, δεν οδηγείς.

Δεν έχει σημασία αν είσαι διάσημος μουσικός, άγνωστος εργαζόμενος, δημοσιογράφος ή οποιοσδήποτε άλλος. Δεν έχει σημασία αν αισθάνεσαι καλά ή αν πιστεύεις ότι «πέρασαν αρκετές ώρες».

Και ίσως η πιο ουσιαστική κίνηση του Άρη Μουγκοπέτρου μέχρι σήμερα να μην είναι η νομική αμφισβήτηση μιας μέτρησης –που είναι δικαίωμά του– αλλά η δημόσια παραδοχή ότι έκανε λάθος και η συγγνώμη που ακολούθησε.

Το τι ακριβώς συνέβη από νομικής πλευράς θα κριθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Το μήνυμα, όμως, που πρέπει να μείνει έξω από αυτήν είναι πολύ πιο απλό: το αλκοόλ και το τιμόνι δεν είναι προσωπικό ρίσκο. Είναι ρίσκο που επιβάλλεις και σε όλους όσοι βρίσκονται στον ίδιο δρόμο μαζί σου.

📌 Μην χάνετε τα νέα του tvfreaks.gr

Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας στην Google για να βλέπετε πρώτοι τα άρθρα μας στα Top Stories και το AI Search:

⭐️ Προσθήκη στις Προτιμώμενες Πηγές
TAGGED:αλκοτέστΆρης Μουγκοπέτροςδικαστήριοοδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλΤροχαία
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Καταιγίδα: Σαρώνει το Google Trends – Γιατί πάνω από 20.000 Έλληνες ψάχνουν τι έρχεται στον καιρό
Lifemag
Ρούλα Κορομηλά: Η απάντηση στους «κριτές» και η μεγάλη συζήτηση που άνοιξε ξανά
Celebrity
Studio στις 3: Με το δεξί Ζαμπέτογλου και Αναγνωστόπουλος στον ΣΚΑΪ – Τι τηλεθέαση έκανε η πρεμιέρα
Τηλεόραση
Ζέτα Μακρυπούλια: «Λίγο καλοκαίρι και για μένα» – Οι διακοπές με φουσκωτό σκάφος
Showbiz
Μαρία Αντωνά: Αποχαιρέτησε τον Αύγουστο από το Saint-Tropez – Οι νέες φωτογραφίες από το ταξίδι με τον Γιώργο Λιάγκα
Showbiz
Νέα τηλεοπτική σεζόν: 22 σειρές στη μάχη της prime time – Οι 17 κάνουν πρεμιέρα
Τηλεόραση
Κλέλια Ανδριολάτου: Τόπλες στην παραλία στο Πήλιο – Η φωτογραφία από τις διακοπές της
Showbiz

You Might Also Like

Showbiz

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Το καλοκαιρινό «διάλειμμα» στα Κουφονήσια πριν επιστρέψει στο GNTM

28 Αυγούστου 2026
2 Min Read
Showbiz

Κατερίνα Παπουτσάκη: Σε δυνατή δραματική σειρά με Παπαληγούρα, Γάλλο και Βολιώτη

28 Αυγούστου 2026
5 Min Read
Showbiz

Δανάη Μπάρκα: Το μήνυμα από το απέραντο γαλάζιο και οι φωτογραφίες με μαγιό

28 Αυγούστου 2026
2 Min Read
Showbiz

Δωροθέα Μερκούρη: «Ο ανταγωνισμός κρύβει τραύμα και φόβο» – Τι είπε για τις γυναίκες και την πατριαρχία

28 Αυγούστου 2026
3 Min Read
Showbiz

Η αμύθητη περιουσία της Ντόλι Πάρτον και ο «γρίφος» της κληρονομιάς – Ο ρόλος της Μάιλι Σάιρους

28 Αυγούστου 2026
6 Min Read
Showbiz

Πέθανε ο Πίτερ Κάλεν στα 85 του – Σίγησε η θρυλική φωνή του Optimus Prime

28 Αυγούστου 2026
3 Min Read
Showbiz

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Κόκοτα – Η Αγία Βαρβάρα αποχαιρετά τον αγαπημένο τραγουδιστή

28 Αυγούστου 2026
3 Min Read
Showbiz

Happy Day: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή δίνει ξανά το σύνθημα – Η πρώτη εικόνα της νέας σεζόν

27 Αυγούστου 2026
2 Min Read
Showbiz

Χάρης Βαρθακούρης για Δημήτρη Κόκοτα: «Καλό ταξίδι, φίλε μου»

26 Αυγούστου 2026
2 Min Read
Show More
  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ & COOKIES
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2009-2026 – All rights reserved. – E-mail: info[at]tvfreaks.gr
TvFreaks
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?