Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του και οι θερινοί κινηματογράφοι συνεχίζουν να γεμίζουν τις βραδιές της Αθήνας με εικόνες και μουσικές, πολλοί αναζητούν ήδη τις πρώτες δυνατές θεατρικές προτάσεις της νέας σεζόν.
Μία από αυτές είναι η καυστική κωμωδία «Μιλήστε Ελεύθερα», που ανεβαίνει στη Σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από τις 4 Σεπτεμβρίου και θα παρουσιαστεί για μόλις τρεις παραστάσεις.
Βασισμένη στο έργο του Νικολάι Άλντο «Η κυρία και ο υπάλληλος», η παράσταση, σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα, χρησιμοποιεί το χιούμορ και τη σάτιρα για να σχολιάσει ζητήματα εξουσίας, ευθύνης και προσωπικής συνείδησης.
Μια απρόσμενη συνάντηση που αλλάζει τα πάντα
Η ιστορία ξεκινά όταν μια μυστηριώδης γυναίκα εμφανίζεται απρόσκλητη σε ένα υπουργικό γραφείο.
Από εκείνη τη στιγμή, η καθημερινότητα ενός κρατικού υπαλλήλου ανατρέπεται πλήρως. Ένα απλό γραφείο μετατρέπεται σε πεδίο αναμέτρησης, όπου τίποτα δεν είναι βέβαιο και κάθε ερώτημα οδηγεί σε ένα ακόμη μεγαλύτερο δίλημμα.
Είναι όσα συμβαίνουν πραγματικότητα ή μια καλοστημένη φάρσα;
Η απάντηση έρχεται μέσα από μια κωμωδία που ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και τον προβληματισμό, καλώντας το κοινό να αναρωτηθεί για τη στάση του απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω του.
Μια πρόταση για όσους αγαπούν τις πολιτιστικές εξόδους
Ο Αύγουστος και οι πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου είναι γεμάτοι πολιτιστικές επιλογές, από θερινούς κινηματογράφους μέχρι φεστιβάλ και θεατρικές παραγωγές.
Για όσους αναζητούν μια διαφορετική βραδινή έξοδο στην Αθήνα, το «Μιλήστε Ελεύθερα» αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση, συνδυάζοντας σύγχρονη σάτιρα, δυνατές ερμηνείες και έναν προβληματισμό που παραμένει επίκαιρος.
Οι συντελεστές της παράστασης
Τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Μίλτος Νίκας, ενώ η μετάφραση είναι του Παλαιολόγου Χαλίδα.
Σκηνικά και κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Πηνελόπη Χατζή
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται η Χριστίνα Μπακαστάθη και ο Παλαιολόγος Χαλίδας.
Η διάρκεια της παράστασης είναι 75 λεπτά.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στη Σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, από τις 4 Σεπτεμβρίου, για μόνο τρεις εμφανίσεις.


