Τηλεθέαση prime time 29/10: Διπλή πρωτιά για τον Alpha με 18,4% στο δυναμικό κοινό

Δύο προγράμματα του Alpha μοιράστηκαν την πρώτη θέση στην τηλεθέαση της prime time την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026. Το «Μπαμπά σ’ αγαπώ» και η «Μια Γυναίκα» κατέγραψαν ακριβώς το ίδιο ποσοστό στο δυναμικό κοινό, φτάνοντας το 18,4%.
Η βραδιά είχε ενδιαφέρον και για το MEGA, καθώς η νέα κωμική σειρά «Νταντά της Γειτονιάς» έκανε πρεμιέρα με 11,8% στο δυναμικό κοινό. Στο γενικό σύνολο, ωστόσο, η κατάταξη άλλαξε, με τις «Μπλε Ώρες» του ΣΚΑΪ να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση.
Τα διαθέσιμα στοιχεία αποτυπώνουν δύο διαφορετικές εικόνες της ίδιας τηλεοπτικής βραδιάς. Ο Alpha διατήρησε την κορυφή και στις δύο κατηγορίες, όμως ορισμένα προγράμματα παρουσίασαν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στο δυναμικό κοινό και στο σύνολο των τηλεθεατών.
Διπλή πρωτιά του Alpha και πρεμιέρα με 11,8% για το MEGA
Στο δυναμικό κοινό, το «Μπαμπά σ’ αγαπώ» και η «Μια Γυναίκα» κατέγραψαν από 18,4%, αφήνοντας πίσω τους τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Η ισοπαλία έδωσε στον Alpha τις δύο πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης κατάταξης.
Η διαφορά από τα επόμενα προγράμματα ήταν αισθητή. Η «Νταντά της Γειτονιάς» και το «First Dates» του Star ακολούθησαν με 11,8%, δηλαδή 6,6 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από τις δύο παραγωγές του Alpha.
Για τη νέα κωμωδία του MEGA, η επίδοση αφορά την πρώτη ημέρα προβολής της. Η πρεμιέρα της Νταντάς της Γειτονιάς πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου, με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το 11,8% της πρεμιέρας αποτελεί την πρώτη μετρήσιμη επίδοση της σειράς, όχι όμως ένδειξη για τη συνολική πορεία της. Οι επόμενες μεταδόσεις θα επιτρέψουν σύγκριση με το αρχικό αποτέλεσμα.
Στην επόμενη θέση βρέθηκε η ελληνική ταινία «Ο Σπαγγοραμμένος» του Star με 10,8%, ενώ ο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» στον ΑΝΤ1 συγκέντρωσε 10%.
Η ξένη ταινία «Air – Κυνηγώντας έναν θρύλο», επίσης στον ΑΝΤ1, σημείωσε 9,5%. Χαμηλότερα βρέθηκαν τα «Δυο Μαύρα Πουκάμισα» του MEGA με 8,7%.
Η δραματική τηλεοπτική σειρά «Δυο Μαύρα Πουκάμισα» του MEGA δεν κατάφερε να πλησιάσει την πρώτη τετράδα στο δυναμικό κοινό, καταγράφοντας επίδοση 9,7 μονάδες χαμηλότερη από την κορυφή.
Την κατάταξη των εννέα προγραμμάτων ολοκλήρωσαν οι «Μπλε Ώρες» του ΣΚΑΪ με 7,9%. Η σειρά βρέθηκε τελευταία στο συγκεκριμένο δείγμα, παρότι στο γενικό σύνολο παρουσίασε εντελώς διαφορετική εικόνα.
Η κατάταξη στο δυναμικό κοινό
| Πρόγραμμα | Κανάλι | Τηλεθέαση |
|---|---|---|
| Μπαμπά σ’ αγαπώ | Alpha | 18,4% |
| Μια Γυναίκα | Alpha | 18,4% |
| Νταντά της Γειτονιάς – Πρεμιέρα | MEGA | 11,8% |
| First Dates | Star | 11,8% |
| Ο Σπαγγοραμμένος | Star | 10,8% |
| Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος | ΑΝΤ1 | 10,0% |
| Air – Κυνηγώντας έναν θρύλο | ΑΝΤ1 | 9,5% |
| Δυο Μαύρα Πουκάμισα | MEGA | 8,7% |
| Μπλε Ώρες | ΣΚΑΪ | 7,9% |
Οι Μπλε Ώρες ανέβηκαν δεύτερες στο γενικό σύνολο με 16,9%
Στο γενικό σύνολο, η «Μια Γυναίκα» διατήρησε την πρώτη θέση με 18,4%. Αυτή τη φορά, όμως, δεν μοιράστηκε την κορυφή με το «Μπαμπά σ’ αγαπώ», καθώς η δεύτερη παραγωγή του Alpha συγκέντρωσε χαμηλότερο ποσοστό.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι «Μπλε Ώρες» του ΣΚΑΪ με 16,9%. Η διαφορά από το 7,9% του δυναμικού κοινού έφτασε τις 9 ποσοστιαίες μονάδες, τη μεγαλύτερη απόκλιση ανάμεσα στα προγράμματα του πίνακα.
Η τηλεοπτική σειρά «Μπλε Ώρες» του ΣΚΑΪ παρουσίασε έτσι μια ιδιαίτερα χαρακτηριστική διαφοροποίηση. Ενώ βρέθηκε τελευταία στο δυναμικό κοινό, ανέβηκε δεύτερη στο σύνολο.
Το «Μπαμπά σ’ αγαπώ» ακολούθησε με 15,9%, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Σε σχέση με το δυναμικό κοινό, η επίδοσή του ήταν χαμηλότερη κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Ο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» συγκέντρωσε 13,2%, ενώ τα «Δυο Μαύρα Πουκάμισα» έφτασαν στο 12,3%. Η δραματική σειρά του MEGA παρουσίασε αύξηση 3,6 μονάδων σε σχέση με το ποσοστό της στο δυναμικό κοινό.
Η «Νταντά της Γειτονιάς» σημείωσε 11% στο γενικό σύνολο, δηλαδή 0,8 μονάδες χαμηλότερα από την επίδοση της πρεμιέρας στο δυναμικό. Η σχετικά μικρή διαφορά αποτελεί ένα πρώτο στοιχείο για την κατανομή της τηλεθέασής της ανάμεσα στις δύο κατηγορίες.
Το «First Dates» περιορίστηκε στο 9,2%, ενώ το «Air – Κυνηγώντας έναν θρύλο» συγκέντρωσε 7,3%. Στην τελευταία θέση βρέθηκε η ελληνική ταινία «Ο Σπαγγοραμμένος» με 4,8%.
Η κατάταξη στο γενικό σύνολο
| Πρόγραμμα | Κανάλι | Τηλεθέαση |
|---|---|---|
| Μια Γυναίκα | Alpha | 18,4% |
| Μπλε Ώρες | ΣΚΑΪ | 16,9% |
| Μπαμπά σ’ αγαπώ | Alpha | 15,9% |
| Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος | ΑΝΤ1 | 13,2% |
| Δυο Μαύρα Πουκάμισα | MEGA | 12,3% |
| Νταντά της Γειτονιάς – Πρεμιέρα | MEGA | 11,0% |
| First Dates | Star | 9,2% |
| Air – Κυνηγώντας έναν θρύλο | ΑΝΤ1 | 7,3% |
| Ο Σπαγγοραμμένος | Star | 4,8% |
Η μεγαλύτερη αντίθεση της βραδιάς εντοπίζεται στις «Μπλε Ώρες», καθώς η απόσταση των 9 μονάδων ανάμεσα στις δύο μετρήσεις συνοδεύτηκε από μετακίνηση από την τελευταία στη δεύτερη θέση της κατάταξης.
Αντίθετα, η «Μια Γυναίκα» διατήρησε ακριβώς το ίδιο ποσοστό, 18,4%, τόσο στο δυναμικό κοινό όσο και στο γενικό σύνολο. Αυτή η σταθερότητα της έδωσε την πρώτη θέση και στις δύο μετρήσεις, έστω και με ισοπαλία στη μία.
Για τον Alpha, η βραδιά ολοκληρώθηκε με δύο παραγωγές στην κορυφή του δυναμικού κοινού. Για το MEGA, το 11,8% της νέας κωμωδίας αποτελεί το πρώτο αποτέλεσμα μιας σειράς που μόλις ξεκίνησε, ενώ ο ΣΚΑΪ κατέγραψε τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση στο σύνολο με τις «Μπλε Ώρες».
Τα ποσοστά αφορούν τις διαθέσιμες μετρήσεις της συγκεκριμένης βραδιάς και δεν αποτελούν σύγκριση της συνολικής απήχησης των προγραμμάτων σε βάθος χρόνου.
















← ΠροηγούμενοΟι Κόρες της Αρετής spoiler: Ο Λεωνίδας αμφισβητεί τις αποφάσεις της οικογένειάς του
Επόμενο →Ντέρτι: Η Ξένια και ο Αλέκος μαθαίνουν για το φιλί της Στέλλας με τον Άρη