Μπορεί στη Μάνη να βγάζουν τα μάτια τους με την πρώτη ευκαιρία, αλλά το τέλος της επιτυχημένης σειράς του MEGA, «Η Γη της Ελιάς», επιφυλάσσει γενναίες “εκπτώσεις” στον εγωισμό ορισμένων.
Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα πιο καταθλιπτικά. Η Ερωφίλη πετάει από τη χαρά της, καθώς επιτέλους βγαίνει το πολυπόθητο διαζύγιό της. Πηγαίνει με ενθουσιασμό να το ανακοινώσει στον Στάθη, περιμένοντας να το γιορτάσουν. Αντί για χαρές, όμως, τρώει την απόλυτη ψυχρολουσία.
Ο Στάθης, χαμένος στη δική του μιζέρια και τρέμοντας αυτά που (νομίζει ότι) έρχονται, την αντιμετωπίζει με “πάγο”, αποδεικνύοντας πως ο ρομαντισμός του έχει πάει προ πολλού περίπατο.
Την ίδια ώρα, τα μικροπρεπή καψόνια δίνουν και παίρνουν. Η Ισμήνη, κινούμενη ταχύτατα, κλείνει πρώτη το παλιό σπίτι του Στέφανου, αφήνοντας τον Μιχάλη άστεγο και… αφρισμένο από τα νεύρα του.
Και πάμε στους “αιώνιους έφηβους” της Μάνης. Λυκούργος και Χάιδω παραμένουν στα μαχαίρια. Οι φιλότιμες προσπάθειες του Παρασκευά και της Βασιλικής να κάνουν τους προξενητές πέφτουν στο κενό. Ωστόσο, τα spoilers για το μεγάλο φινάλε της σειράς τους θέλουν να καταπίνουν επιτέλους τον υπερμεγέθη εγωισμό τους. Στο τέλος, συγχωρούν ο ένας τον άλλον και καταλήγουν οριστικά μαζί!
Το “ιταλικό” στοιχείο και η ανίερη συμμαχία της Αλεξάνδρας
Ενώ οι άλλοι τσακώνονται για τα σπίτια και τα διαζύγια, η Αλεξάνδρα έχει ντυθεί… Σέρλοκ Χολμς.
Με τα νέα, “καυτά” στοιχεία που προκύπτουν από την Ιταλία, η Αλεξάνδρα είναι πεπεισμένη πως πλέον κρατάει στα χέρια της το κλειδί για να λύσει το μυστήριο γύρω από τον θάνατο του Ορέστη. Αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους, χτυπάει την πόρτα της Ασπασίας, ζητώντας της συμμαχία για να ξεσκίσουν τις μάσκες και να αποκαλύψουν το πραγματικό, αδίστακτο πρόσωπο της Χριστιάνας σε όλη τη Μάνη.
















