Το Παιδί επιστρέφει τελικά στην ΕΡΤ και η ανακοίνωση κρύβει μια μεγάλη αλλαγή

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε οκτώ νέα επεισόδια για τη σειρά «Το Παιδί», η οποία επιστρέφει με τον τίτλο «Το Παιδί: Η Επιστροφή». Η απόφαση αλλάζει τα δεδομένα για μια παραγωγή που είχε ολοκληρώσει τον πρώτο της κύκλο χωρίς να εξασφαλίσει αρχικά ανανέωση από τη δημόσια τηλεόραση.
Η νέα μίνι σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο ERTFLIX το πρώτο τρίμηνο του 2027 και στη συνέχεια θα προβληθεί από την ΕΡΤ1. Η ανακοίνωση έγινε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026, την ημέρα της τελετής απονομής των Seoul International Drama Awards στη Νότια Κορέα, όπου η ελληνική παραγωγή τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερης Σειράς.
Η επιστροφή της τηλεοπτικής σειράς «Το Παιδί» της ΕΡΤ1 σηματοδοτεί μια ουσιαστική αλλαγή σε σχέση με όσα είχαν γίνει γνωστά μετά το φινάλε του Ιουλίου. Αυτή τη φορά υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη δημιουργία και την προβολή των νέων επεισοδίων.
Η ΕΡΤ δίνει οκτώ νέα επεισόδια στο «Παιδί» μετά την αβεβαιότητα
Το «Παιδί» ολοκλήρωσε τον πρώτο του κύκλο στις 2 Ιουλίου 2026, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχειας. Παρότι είχαν προηγηθεί πληροφορίες για δεύτερη σεζόν, η σειρά δεν είχε εξασφαλίσει νέα θέση στο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης.
Η αβεβαιότητα οδήγησε τους ανθρώπους της παραγωγής στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης. Τον Σεπτέμβριο οργανώθηκε προσπάθεια συμμετοχικής χρηματοδότησης, με στόχο τη δημιουργία οκτώ επιπλέον επεισοδίων και την επιστροφή των χαρακτήρων που γνώρισε το κοινό.
Η προηγούμενη απόφαση για μη ανανέωση είχε προκαλέσει συζήτηση, ιδιαίτερα μετά τη διεθνή διάκριση της σειράς. Η νέα ανακοίνωση ξεκαθαρίζει πλέον ότι η συνέχεια θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ΕΡΤ.
Η μορφή της παραγωγής είναι συγκεκριμένη. Δεν ανακοινώθηκε ένας νέος καθημερινός κύκλος μεγάλης διάρκειας, αλλά μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων, με ξεχωριστό τίτλο «Το Παιδί: Η Επιστροφή».
Η διάθεση θα ξεκινήσει από το ERTFLIX μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του 2027. Θα ακολουθήσει η τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία ή ώρα προβολής.
Στο σενάριο επιστρέφει ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ξανά ο Στέφανος Μπλάτσος. Η διατήρηση των δύο βασικών δημιουργικών συντελεστών επιτρέπει στη συνέχεια να παραμείνει συνδεδεμένη με το ύφος που χαρακτήρισε την αρχική σειρά.
Επιστρέφουν επίσης ο Βασίλης Μπούτσικος, που υποδύεται τον Ντιμίτρι, έναν νεαρό στο φάσμα του αυτισμού, και η Ντένια Στασινοπούλου, η οποία ενσαρκώνει την Άρτεμη, την πρώην πρωταθλήτρια τάε κβον ντο που ανέλαβε να τον προστατεύσει.
Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται ακόμη οι Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Άννα Μάσχα, Έλενα Τοπαλίδου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Αλέξανδρος Λογοθέτης και Αλεξία Καλτσίκη.
Η παραγωγή δεν έχει αποκαλύψει την υπόθεση των νέων επεισοδίων. Επομένως, παραμένει άγνωστο ποια ιστορία θα αποτελέσει τον βασικό άξονα της επιστροφής και πώς θα συνεχιστούν οι περιπέτειες των ηρώων στο Νεοχώρι.
Το βραβείο στη Σεούλ και οι 18 εκατομμύρια θεάσεις στο ERTFLIX
Η ανακοίνωση για τα νέα επεισόδια συνέπεσε με μια ιδιαίτερη στιγμή για την ελληνική μυθοπλασία. Το «Παιδί» τιμήθηκε ως Καλύτερη Σειρά στην κατηγορία International Competition των Seoul International Drama Awards 2026.
Η διοργάνωση είχε ανακοινώσει τους νικητές από τις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου στη Σεούλ. Το ελληνικό έργο μοιράστηκε τη διάκριση με την ταϊβανέζικη παραγωγή «Had I Not Seen the Sun».
Στην τελετή το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Γιάννης Παπαδόπουλος, μαζί με εκπροσώπους της δημιουργικής ομάδας και της εταιρείας παραγωγής Foss Productions.
Ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης αναφέρθηκε στον διεθνή ανταγωνισμό, επισημαίνοντας ότι στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 352 παραγωγές από 46 χώρες. Παράλληλα, υπογράμμισε τον στόχο της ΕΡΤ να στηρίζει ελληνικές παραγωγές με δυνατότητα διεθνούς παρουσίας.
Η διάκριση ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία η σειρά είχε ήδη αρχίσει να αποκτά απήχηση εκτός Ελλάδας. Είχε προηγηθεί η συμφωνία για τη διάθεσή της στην ιταλική RAI, μέσω της Beta Film και της Foss Productions.
Η διεθνής αναγνώριση συνδυάζεται με την ανταπόκριση του ελληνικού κοινού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΡΤ, το «Παιδί» έχει καταγράψει περισσότερες από 18 εκατομμύρια θεάσεις στο ERTFLIX.
Ο αριθμός αφορά θεάσεις και όχι ισάριθμους μοναδικούς θεατές. Αποτυπώνει, ωστόσο, την έντονη παρουσία της σειράς στην ψηφιακή πλατφόρμα, πέρα από την αρχική τηλεοπτική της μετάδοση.
Η ιστορία της Άρτεμης και του Ντιμίτρι ξεχώρισε επειδή συνδύασε μαύρη κωμωδία, μυστήριο και δράση με την παρουσίαση της καθημερινότητας ενός νεαρού στο φάσμα του αυτισμού. Η φυγή τους προς ένα απομακρυσμένο χωριό άνοιξε έναν κόσμο με ιδιαίτερους χαρακτήρες, απρόβλεπτες συμμαχίες και κωμικές καταστάσεις.
Αυτός ο συνδυασμός ήταν ένα από τα στοιχεία που διαφοροποίησαν τη σειρά από τις συνηθισμένες δραματικές παραγωγές. Η επιστροφή των βασικών δημιουργών και πρωταγωνιστών αποτελεί συγκεκριμένη ένδειξη συνέχειας της αρχικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ακόμη λεπτομέρειες για την πλοκή.
Με το «Το Παιδί: Η Επιστροφή», η ΕΡΤ επαναφέρει μια παραγωγή που μέχρι πρόσφατα αναζητούσε τρόπο να συνεχιστεί. Η νέα συμφωνία αφορά οκτώ επεισόδια, πρώτα στο ERTFLIX και έπειτα στην ΕΡΤ1, με το ακριβές πρόγραμμα προβολής να αναμένεται σε μεταγενέστερη ανακοίνωση.













Επόμενο →Το Παιδί φεύγει για Ιταλία: Η RAI το παίρνει και ο β΄ κύκλος μένει ανοιχτός