Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026

Σπιλιάδες στον ΑΝΤ1: Ο πατέρας που στήνει παγίδα στον άντρα της Νίκης και τα διαλύει όλ

Δέσποινα Ιωάννου
Δέσποινα Ιωάννου
Ενημέρωση: 2' ανάγνωση

Υπάρχει μια στιγμή στις «Σπιλιάδες» που η ηρωίδα νιώθει, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ότι μπορεί ν’ ανασάνει. Ένα καινούργιο νησί, ένας άντρας που την κοιτάζει σαν να μην κουβαλάει βάρη, μια ζωή που της δίνεται δώρο. Και ακριβώς εκεί, σε αυτό το εύθραυστο «ξανά», κάποιος έχει ήδη αρχίσει να στήνει τη γκιλοτίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο δράμα εποχής που ετοιμάζει ο ΑΝΤ1

Οι «Σπιλιάδες» είναι από τα πιο συζητημένα χαρτιά της νέας τηλεοπτικής σεζόν στον ΑΝΤ1. Πρόκειται για δράμα εποχής βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρίας Γεωργιάδου, η οποία υπογράφει και η ίδια τη διασκευή μαζί με τον γιο της, Αλκιβιάδη Τζώρτζογλου. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπαβασιλείου και η σειρά θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης.

Στο πρωταγωνιστικό καστ ξεχωρίζουν η Μέγκι Σούλι και η Στεφανί Καπετανίδη, που τη φετινή σεζόν άφησαν εντυπώσεις στο «Να μ’ αγαπάς» του ALPHA. Στην παρέα προστίθενται ο Γιάννης Κουκουράκης — αμέσως μετά τις δύο σεζόν του στον Πέτρο του «Grand Hotel» — η Γιολάντα Καλογεροπούλου και η Ντένια Ψυλλιά, με διαδρομή σε «Η μάγισσα», «Γη της ελιάς» και «Μια νύχτα τον Αύγουστο».

Μέγκι Σούλι και Στεφανί Καπετανίδη στη νέα σειρά Σπιλιάδες του ΑΝΤ1

Η Νίκη, τα Ψαρά και το «δεύτερο» ξεκίνημα

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Νίκη, μια γυναίκα με φαινομενικά ιδανική ζωή, καριέρα, σταθερός γάμος, ασφάλεια. Ένα βράδυ, όταν οι σπιλιάδες σηκώνονται στη θάλασσα, βγαίνει με τη βάρκα στα ανοιχτά. Ένα σοβαρό ατύχημα ανατρέπει τα πάντα. Όταν ανοίγει ξανά τα μάτια της, βρίσκεται στα Ψαρά της Χίου — χωρίς όνομα, χωρίς μνήμη, χωρίς παρελθόν.

Εκεί ξαναχτίζει την ταυτότητά της από το μηδέν. Και ερωτεύεται. Για πρώτη φορά χωρίς πληγές που δεν μπορεί να ονομάσει. Μόνο που το παρελθόν δεν την αφήνει — επιστρέφει αποφασισμένο να τη διεκδικήσει, φέρνοντας στην επιφάνεια μυστικά που θα ταρακουνήσουν όλες τις ισορροπίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Γιάννης Κουκουράκης στη νέα σειρά «Σπιλιάδες» του ΑΝΤ1

Το σκοτεινό σχέδιο που θα φέρει την πρώτη μεγάλη ανατροπή

Και ενώ η Νίκη πιστεύει ότι βρήκε επιτέλους ηρεμία, ο άντρας που στέκεται πλάι της γίνεται στόχος. Στις «Σπιλιάδες» η κόρη ενός προύχοντα του νησιού είναι παράφορα ερωτευμένη μαζί του — εκείνος όμως δεν ανταποκρίνεται. Όταν ο πατέρας της καταλαβαίνει ότι ο νεαρός έχει επιλέξει τη Νίκη, δεν το δέχεται. Κινείται εναντίον του, πυροδοτώντας μια αλυσίδα εξελίξεων που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα σοκάρουν από τα πρώτα κιόλας επεισόδια.

Το ενδιαφέρον στις «Σπιλιάδες» δεν είναι μόνο η αμνησία της Νίκης — αυτό το μοτίβο το ξέρουμε. Είναι ότι η νέα της ζωή στα Ψαρά μοιάζει να επαναλαμβάνει, με άλλες μορφές, τα ίδια σχήματα εξουσίας που ίσως κουβαλούσε και η προηγούμενη, άντρες που δεν αντέχουν να μη διαλέγονται, πατέρες που θεωρούν τις γυναίκες προέκτασή τους. Η μεγάλη ερώτηση της σειράς δεν θα είναι μόνο «ποια είσαι» — αλλά «πόσο μακριά μπορείς να φύγεις πριν σε προλάβει πάλι ο ίδιος κόσμος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς σε έκανε να νιώσεις;

Μοιράσου το άρθρο
Δέσποινα Ιωάννου
ΣυντάκτηςΔέσποινα Ιωάννου

Η Δέσποινα Ιωάννου είναι δημοσιογράφος εξειδικευμένη σε showbiz, social media και τηλεοπτικά ριάλιτι. Γράφει στο tvfreaks.gr καλύπτοντας καθημερινά τις εξελίξεις στην ελληνική celebrity σκηνή και τα δρώμενα του Instagram. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ψηφιακές τάσεις και τα παρασκήνια των reality shows, καλύπτοντας ειδήσεις και αποκλειστικά spoilers μέσα από το δίκτυο των πηγών της. Είναι απόφοιτη ΙΕΚ Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα.

Επικοινωνία: [email protected]

Όλα τα άρθρα →
ΠροηγούμενοΣπιλιάδες: Το συγκλονιστικό μυστικό στα Ψαρά και η εκδίκηση που θα καθηλώσει το κοινόΕπόμενοΑΝΤ1: Στις 20 Ιουλίου η καμπάνα για τις «Σπιλιάδες» με τον Γιάννη Κουκουράκη