Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026

Μια Νύχτα Μόνο: Ο σπαραγμός στο μνημόσυνο του Λεωνίδα – Η Αρετή καταρρέει μπροστά στον Νταγιάννο

Ρόη Ράπτη
Ρόη Ράπτη
Ενημέρωση: 3' ανάγνωση
Η Αρετή και ο Νταγιάννος συγκρούονται στο μνημόσυνο του Λεωνίδα στη σειρά «Μια Νύχτα Μόνο»
Η Αρετή συγκλονίζεται στο μνημόσυνο του Λεωνίδα, ενώ ο Νταγιάννος προσπαθεί μάταια να τη συγχωρεθεί στο νέο επεισόδιο της σειράς «Μια Νύχτα Μόνο».

Η Αρετή βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, καθώς το μνημόσυνο του Λεωνίδα τη φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Νταγιάννο, σε μια συνάντηση φορτισμένη συναισθηματικά και γεμάτη ανείπωτα λόγια. Ανάμεσα στους τάφους, τις ενοχές και τα βλέμματα που αποφεύγουν το ένα το άλλο, ξεδιπλώνεται μια σκηνή που σπαράζει ψυχές. Το νέο επεισόδιο της σειράς «Μια Νύχτα Μόνο» αναμένεται να καθηλώσει, καθώς φέρνει στο φως πληγές που νόμιζαν όλοι πως είχαν κλείσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμπεριφορά της Αρετής δείχνει μια γυναίκα που, παρά την ψυχραιμία της, βρίσκεται σε ένα από τα πιο φορτισμένα σταυροδρόμια της ζωής της. Προσπαθεί να σταθεί δυνατή για τον γιο της, τον μικρό Πετράκη, όμως η ψυχή της ματώνει κάθε φορά που ακούει το όνομα του Λεωνίδα. Η παρουσία του Νταγιάννου στο μνημόσυνο λειτουργεί σαν καταλύτης, ξυπνώντας όλα όσα προσπαθούσε να ξεχάσει.

Η στιγμή που ο Πετράκης ρωτά: «Ο μπαμπάς με βλέπει από εκεί που είναι;» συγκλονίζει. Η Αρετή χαμογελά με δάκρυα στα μάτια και του απαντά: «Φυσικά και σε βλέπει και σε καμαρώνει». Όμως όταν το παιδί τη ρωτά «Και γιατί με άφησε και έφυγε;», εκείνη καταρρέει. Ο χρόνος σταματά για μια στιγμή, και όλη η αλήθεια του πόνου της ξεδιπλώνεται σιωπηλά μέσα από μια αγκαλιά.

Βρες προσφορές ξενοδοχείων
Σύγκρινε πακέτα από όλη την Ελλάδα στο vreshotels.gr
Powered by

Το αποτέλεσμα είναι μια σκηνή βαθιά ανθρώπινη, που δείχνει πως ο θάνατος δεν σταματά την αγάπη, αλλά την αφήνει να πονά με άλλον τρόπο.

Μια Νύχτα Μόνο

Η απρόσμενη συνάντηση στο νεκροταφείο

Την ώρα που η Αρετή και ο Πετράκης προσπαθούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, στο νεκροταφείο εμφανίζονται ο Πέτρος με τη Μαρίκα. Η παρουσία τους παγώνει την ατμόσφαιρα. Ο Πετράκης τρέχει στην αγκαλιά της γιαγιάς του, κι εκείνη τον κρατά σαν να προσπαθεί να του δώσει όλη τη στοργή που δεν πρόλαβε ο πατέρας του. Ο Νταγιάννος κοιτά το παιδί για πρώτη φορά – το βλέμμα του γεμάτο τύψεις, συγκίνηση και απώλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσπαθεί να πλησιάσει, να το αγκαλιάσει, όμως ο μικρός μένει κολλημένος στη μητέρα του. Είναι η στιγμή που ο χρόνος επιστρέφει τις παλιές πληγές και η Αρετή αποφασίζει να μην αφήσει τίποτα αναπάντητο.

Η σύγκρουση που δεν μπορούσε να αποφευχθεί

Η Αρετή ξεσπά, με φωνή που τρέμει αλλά δεν λυγίζει:
«Μην περιμένετε να σας αγκαλιάσει. Εσείς ο ίδιος είπατε πως δεν έχετε εγγονό. Όταν σας παρακάλεσα για βοήθεια, με πετάξατε έξω. Το θυμάστε;»

Η φράση αυτή πέφτει σαν μαχαιριά. Ο Νταγιάννος, με κατεβασμένο βλέμμα, ψελλίζει: «Έκανα λάθος. Προσπάθησα να το διορθώσω…». Μα η Αρετή, σκληρή και πικραμένη, του απαντά: «Είναι πολύ αργά πια». Παίρνει τον Πετράκη από το χέρι και φεύγει, αφήνοντας πίσω έναν άνδρα γονατισμένο μπροστά στον τάφο του γιου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σιωπή που λέει όσα δεν ειπώθηκαν

Η σκηνή που μένει στο τέλος δεν έχει λόγια — μόνο εικόνες. Ο Πέτρος γονατίζει, αγγίζει τον τάφο του παιδιού του και μένει εκεί, μόνος με τις ενοχές και την απώλεια. Το βλέμμα του χάνεται στο χώμα, σαν να ψάχνει συγχώρεση που δεν πρόκειται να έρθει ποτέ.

Η Αρετή απομακρύνεται κρατώντας σφιχτά τον Πετράκη, αλλά το πρόσωπό της μαρτυρά ότι η καρδιά της είναι βαριά. Ξέρει πως η οργή της ίσως την κρατά ζωντανή, αλλά δεν της δίνει ειρήνη.

Καθώς όλα δείχνουν να οδηγούν σε μια ανατρεπτική συνέχεια, οι ισορροπίες ανάμεσα στις οικογένειες κλονίζονται επικίνδυνα. Η επόμενη συνάντηση δεν θα έχει δάκρυα, αλλά αποφάσεις που θα αλλάξουν για πάντα τις ζωές όλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς σε έκανε να νιώσεις;

Μοιράσου το άρθρο
Ρόη Ράπτη
ΣυντάκτηςΡόη Ράπτη

Η Ρόη Ράπτη είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στην ελληνική τηλεόραση και τη showbiz. Γράφει στο tvfreaks.gr και καλύπτει καθημερινά τις εξελίξεις στις ελληνικές σειρές, τα reality shows και τις celebrities. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τηλεοπτικά ριάλιτι, με έμφαση στο Survivor και το MasterChef, καθώς και για τις δραματικές ελληνικές σειρές της prime time ζώνης. Είναι απόφοιτη ΙΕΚ Δημοσιογραφίας και έχει παρακολουθήσει εργαστήρι φωτογραφίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Επικοινωνία: [email protected]

Όλα τα άρθρα →
Η Χαρούλα εγκαταλείπει το αρχοντικό και τον Θεόφιλο στη σειρά «Να μ’ αγαπάς»ΠροηγούμενοΝα μ’ αγαπάς: Η Χαρούλα εγκαταλείπει τον Θεόφιλο – Η επανένωση με τη Ζωή και τη Νικαίτη αλλάζει τα πάνταΗ Χριστίνα ακούει κρυφά μια συνομιλία στις φυλακές στον Άγιο ΈρωταΕπόμενοΆγιος Έρωτας: Η Χριστίνα στο χείλος της αλήθειας – Το μεγάλο δίλημμα που αλλάζει τα πάντα