Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΕΡΤ1: Πότε ξεκινούν οι σειρές Κουτσουπιές, TV Land και Αύριο

  • από

Η διοίκηση της ΕΡΤ1 κλειδώνει τον προγραμματισμό της για το φθινόπωρο του 2026, ρίχνοντας στη μάχη της τηλεθέασης τρεις νέες παραγωγές μυθοπλασίας μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου με την καθημερινή κωμωδία «Κουτσουπιές», ενώ ακολουθούν το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου το παρασκηνιακό «TV Land» και το δραματικό θρίλερ επιβίωσης «Αύριο».

Η καθημερινή ζώνη και οι ανατροπές του Σαββατοκύριακου

Η νέα απογευματινή συνήθεια του σταθμού ξεκινά στις 19:00 με τις «Κουτσουπιές», σε σκηνικό ελληνικής υπαίθρου. Η πλοκή τοποθετείται σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό που αναζητά σωτηρία από την ερήμωση μέσω αγγελίας για δωρεάν στέγη σε κατοίκους της πρωτεύουσας. Τους κεντρικούς ρόλους ενσαρκώνουν γνωστά ονόματα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται ο Θανάσης Κουρλαμπάς, ο Αντώνης Καρυστινός, η Δήμητρα Στογιάννη, η Άννα Μενενάκου, η Μαρία Κατσανδρή και ο Θανάσης Πατριαρχέας.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 20:00 παίρνει σειρά το «TV Land», το οποίο θα προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή. Η σειρά επικεντρώνεται στο χάος που επικρατεί πίσω από τις κάμερες μιας καθημερινής σαπουνόπερας, με ένα πολυπληθές καστ στο οποίο συμμετέχουν η Αμαλία Καβάλη, η Σάννυ Χατζηαργύρη, ο Κώστας Αποστολάκης και ο Ιωάννης Παπαζήσης.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 23:00 ολοκληρώνεται το πρώτο κύμα αφίξεων με τη γραμμική μετάδοση της σειράς «Αύριο», σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα. Μετά την ψηφιακή της διαδρομή στην πλατφόρμα ERTFLIX, η παραγωγή που καταγράφει μια επιχείρηση διάσωσης σε φυσικό περιβάλλον έρχεται στη late night ζώνη, με πρωταγωνιστές τη Στεφανία Γουλιώτη, τον Χρήστο Λούλη και τον Θέμη Πάνου.

Το στρατηγικό στοίχημα του σταθμού

Η ταυτόχρονη ενεργοποίηση τριών διαφορετικών ειδών μυθοπλασίας μέσα στον Οκτώβριο δείχνει τη στρατηγική επιλογή της δημόσιας τηλεόρασης να απαντήσει στον ανταγωνισμό των ιδιωτικών καναλιών. Αντί να ποντάρει μόνο σε κλασικά δράματα εποχής, η ΕΡΤ1 μοιράζει το βάρος ανάμεσα στην παραδοσιακή καθημερινή κωμωδία καταστάσεων, τη σύγχρονη σάτιρα και την περιπέτεια δράσης. Το κρίσιμο crash test θα φανεί τις πρώτες δύο εβδομάδες προβολής, όπου θα διαπιστωθεί αν το κοινό της απογευματινής ζώνης θα ακολουθήσει τις «Κουτσουπιές» απέναντι στα δελτία ειδήσεων και τα τηλεπαιχνίδια των άλλων σταθμών.

📌 Μην χάνετε τα νέα του tvfreaks.gr

Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας στην Google για να βλέπετε πρώτοι τα άρθρα μας στα Top Stories και το AI Search:

⭐️ Προσθήκη στις Προτιμώμενες Πηγές