fbpx
Connect with us

Κέλλυ Νομικού

Published

on

Αν υπάρχει ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση με την οικειότητα της ελληνικής κουζίνας, αυτό είναι η πρασόπιτα. Και όχι οποιαδήποτε πρασόπιτα, αλλά μια συνταγή με χορταστική γέμιση από πράσα και μπόλικα μυρωδικά, περιτυλιγμένη σε τραγανά χωριάτικα φύλλα.

Το μυστικό για μια εξαιρετική πρασόπιτα κρύβεται στην ποιότητα των υλικών και την φροντίδα στο μαγείρεμα των πράσων. Επιλέγοντας φρέσκα πράσα και μια πληθώρα μυρωδικών όπως άνηθος, μαϊντανός, και θυμάρι, η γέμιση της πρασόπιτας σας θα αποκτήσει μια ανεπανάληπτη αρωματική υπόσταση.

Τι υλικά θα χρειαστείτε για την συνταγή της πρασόπιτας

1 νεροπότηρο χλιαρό νερό

1 πρέζα αλάτι

1 κ.σ. ξύδι

2 κ.σ. σπορέλαιο

1/2 κιλό μαλακό αλεύρι

7 φρέσκα κρεμμυδάκια

περίπου 800 γραμμάρια πράσα

λάδι

πιπέρι

400 γραμμάρια φέτα

2 αβγά

130 γρ. λιωμένο φυτικό μαγειρικό λίπος

100 γραμμάρια ηλιέλαιο

1 κ.γ. μαργαρίνη

προαιρετικά λίγα μπαστουνάκια  γραβιέρα

σπορέλαιο