Σπαθί Σταυροφόρου ανασύρεται από τον βυθό της Μεσογείου μετά απο 900 χρόνια!

Σπαθί Σταυροφόρου 900 ετών

Σπαθί Σταυροφόρου 900 ετών βρέθηκε στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ. Το σπαθί χρονολογείται περίπου στο 1100 μ.Χ. και πιθανόν άνηκε σε Σταυροφόρο ιππότη.

Τον Οκτώβριο του 2021, ένα σπάνιο και εντυπωσιακό εύρημα ήρθε στο φως στα ανοικτά των βόρειων ακτών του Ισραήλ. Ένα σπαθί Σταυροφόρου, ηλικίας περίπου 900 ετών, εντοπίστηκε από ερασιτέχνη δύτη, φέρνοντας στο προσκήνιο ιστορίες και μνήμες από μια μακρινή εποχή.

Σπαθί Σταυροφόρου

Ιστορικό εύρημα στα ανοικτά του Ισραήλ

Όπως είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα timesofisrael, το σπαθί, κατασκευασμένο από σίδηρο, έχει μήκος περίπου 1,2 μέτρα και φέρει σημάδια διάβρωσης από την πολυετή παραμονή του στο βυθό της θάλασσας. Πιστεύεται ότι άνηκε σε Σταυροφόρο ιππότη που ταξίδευε προς τους Αγίους Τόπους γύρω στο 1100 μ.Χ. Η λεπίδα του σπαθιού διατηρείται σε σχετικά καλή κατάσταση, ενώ η λαβή έχει υποστεί φθορές από το πέρασμα του χρόνου.

Σπαθί

Η ανακάλυψη του σπαθιού αποτελεί σημαντικό ιστορικό εύρημα, καθώς ρίχνει φως στις Σταυροφορίες, μια περίοδο γεμάτη με θρησκευτικές συγκρούσεις, ιπποτισμό και επικές περιπέτειες. Το σπαθί αποτελεί ένα σπάνιο τεκμήριο της εποχής, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για τον οπλισμό, την τεχνολογία και την καθημερινότητα των Σταυροφόρων.

Επιπλέον, η τοποθεσία του ευρήματος, στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ, ενισχύει την πεποίθηση ότι οι Σταυροφόροι πιθανόν ναυάγησαν στην περιοχή, χάνοντας τα υπάρχοντά τους, συμπεριλαμβανομένου και του σπαθιού.

Σπαθί Σταυροφόρου στο Ισραήλ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : [email protected]

Η Δέσποινα Βανδή αποχωρίζεται τα extensions και υιοθετεί ένα κοντό καρέ

Ένας κήπος σε μπουκάλι

Μικρόκοσμος σε γυάλα: 59 χρόνια μετά ο κήπος στο μπουκάλι αφήνει άφωνους τους επιστήμονες