Νέα ακρίβεια στα καύσιμα. Η βενζίνη αγγίζει τα 2 ευρώ

ακρίβεια στα καύσιμα

Η βενζίνη καλπάζει, αγγίζοντας ασύλληπτα υψηλά επίπεδα και φέρνοντας τους καταναλωτές σε απόγνωση. Το φράγμα των 2 ευρώ, που κάποτε φάνταζε αδιαπέραστο, μοιάζει πλέον θέμα χρόνου, θολώνοντας το μέλλον και τροφοδοτώντας εύλογες ανησυχίες.

Πολλοί παράγοντες συντελούν στην αλματώδη άνοδο των τιμών. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η αστάθεια στις διεθνείς αγορές και η κερδοσκοπία δρουν καταλυτικά, εκτοξεύοντας το κόστος του πετρελαίου σε δυσθεώρητα ύψη.

Στην Ελλάδα, η κατάσταση επιδεινώνεται από την υψηλή φορολογία, η οποία επιβαρύνει δυσανάλογα το ήδη βαρύ πορτοφόλι των πολιτών. Η αύξηση του ΦΠΑ, σε συνδυασμό με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, φέρνει την Ελλάδα στην κορυφή των χωρών με τις ακριβότερες τιμές βενζίνης στην Ευρώπη.

ακρίβεια στα καύσιμα

Φορολογία και κερδοσκοπία: Τι φταίει για την ασύγκριτη άνοδο

Πέρα από την οικονομική ασφυξία, η ακρίβεια στα καύσιμα πλήττει καίρια την κοινωνία. Η μετακίνηση γίνεται δυσβάσταχτη, πλήττοντας δραματικά τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και περιορίζοντας τις δυνατότητες μετακίνησης.

Επιπλέον, η άνοδος της βενζίνης τροφοδοτεί τον πληθωρισμό, σπρώχνοντας προς τα πάνω το κόστος αγαθών και υπηρεσιών, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κύκλο οικονομικής δυσπραγίας.

Η λήψη δραστικών μέτρων κρίνεται πλέον επιτακτική. Η μείωση της φορολογίας, η ενίσχυση των ελέγχων για την αποτροπή της κερδοσκοπίας και η στροφή προς εναλλακτικές μορφές ενέργειας αποτελούν μονόδρομο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

ακρίβεια στα καύσιμα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : [email protected]

Σίσσυ Χρηστίδου

Σίσσυ Χρηστίδου: «Χρόνια πολλά στον μπαμπάκα των παιδιών μου» – Η on air ευχή που έκανε τους πάντες να παραμιλούν

MasterChef spoiler αποχώρησης

MasterChef spoiler αποχώρησης: Αυτός ο παίκτης αποχώρησε… οριστικά απο το ριάλιτι