Αν νομίζατε ότι τα δράματα είχαν ταβάνι στη σειρά «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι», ετοιμαστείτε για το απόλυτο, κινηματογραφικό μακελειό. Στα επόμενα επεισόδια, τα αδέλφια Ιασωνίδη αποφασίζουν να τραβήξουν το σκοινί στα άκρα, απαγάγοντας τον Οδυσσέα. Το τελεσίγραφό τους; Ή τους παραχωρείται ο έλεγχος του λιμανιού, ή το παιδί θα εκτελεστεί.
Αυτό που δεν υπολόγισαν, όμως, είναι το πείσμα και η “Ράμπο” διάθεση του Ιάκωβου. Ο ξεροκέφαλος πατέρας γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις προειδοποιήσεις του Πέτρου για διπλωματία και συμβιβασμό. «Με τον γιο μου θα ασχοληθώ εγώ και κανένας άλλος», ξεκαθαρίζει, αποδεικνύοντας πως όταν πρόκειται για το αίμα του, η λογική πάει περίπατο.
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά όταν η Τζένη “κελαηδάει” και αποκαλύπτει το κρησφύγετο των απαγωγέων: μια παλιά αποθήκη στις αποβάθρες. Ο Ιάκωβος, γνωρίζοντας πως πάει σαν πρόβατο στη σφαγή, αποχαιρετά τη Φωτεινή, της αφήνει τις τελευταίες οδηγίες για τη… διαθήκη του και ετοιμάζει ένοπλη έφοδο αυτοκτονίας.
Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι: Ανταλλαγή πυροβολισμών και πατρική θυσία
Η είσοδός του στην αποθήκη δεν θυμίζει απλώς συμπλοκή, αλλά μετατρέπεται σε κανονικό πεδίο μάχης. Ο αέρας γεμίζει μολύβι και το λουτρό αίματος δεν αργεί να έρθει.
Παρά τα βαρύτατα τραύματά του, με το σώμα του κυριολεκτικά γαζωμένο από τις σφαίρες και ενώ αιμορραγεί στο έδαφος, το ένστικτο του πατέρα κάνει το θαύμα του. Τη στιγμή που ο αδίστακτος Ιασωνίδης βάζει το όπλο στο κεφάλι του Οδυσσέα, έτοιμος να πατήσει τη σκανδάλη, ο Ιάκωβος συγκεντρώνει τις τελευταίες, υπεράνθρωπες δυνάμεις του.
Σηκώνει το όπλο και σκοτώνει εν ψυχρώ τον εχθρό του. Μια ύστατη πράξη θυσίας, χαρίζοντας το δώρο της ζωής στον γιο του, την ώρα που ο ίδιος ακροβατεί ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο.

















