Οι καταιγιστικές εξελίξεις στη Μάνη δεν έχουν τέλος στα νέα επεισόδια της σειράς του Mega, Η Γη της Ελιάς, τη Μεγάλη Δευτέρα 6 (23:00) και Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου (22:20). Ο πέμπτος κύκλος φτάνει σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, με τους αγαπημένους ήρωες να έρχονται αντιμέτωποι με καλά κρυμμένα μυστικά, ακραίες συμπεριφορές και αποφάσεις που θα αλλάξουν τα πάντα. Η ένταση χτυπάει κόκκινο, ενώ οι μάσκες πέφτουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.
Ο διπλός ρόλος του Αντώνη και η απόρριψη του Στάθη
Το δράμα της Ερωφίλης κορυφώνεται, καθώς ο Αντώνης δεν διστάζει να την κατηγορήσει ανοιχτά για την τραγική απώλεια του μωρού τους. Την ίδια στιγμή που η Αλεξάνδρα σπεύδει να τον βάλει στη θέση του, εκείνος ζει μια διπλή ζωή, βρισκόμενος στο κρεβάτι με τη Μαρουσώ. Τα πράγματα ρισκάρουν να τιναχτούν στον αέρα όταν ο Μανώλης χτυπάει ξαφνικά το κουδούνι, με τη Μαρουσώ να τον συμβουλεύει να σκεφτεί καλά τη ρήξη με την οικογένεια Ρουσσάκη.
Η απόλυτη ανατροπή έρχεται όταν η Ερωφίλη ανακαλύπτει από το βίντεο του ατυχήματος την αθωότητα του Στάθη. Η συνειδητοποίηση του λάθους της την οδηγεί στο να του ζητήσει συγγνώμη, αλλά η προσπάθειά της πέφτει στο κενό, αφού εκείνος της κλείνει οριστικά την πόρτα, αφήνοντάς την σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Ο Αντώνης, αδιαφορώντας για τον πόνο της, απαιτεί να ξεκινήσουν νέες προσπάθειες για παιδί, και η άρνησή της προκαλεί τη μανιώδη οργή του.
Η εμμονή της Ισμήνης και το τελεσίγραφο της Αθηνάς
Στο άλλο στρατόπεδο, η Ισμήνη ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, καταστρώνοντας σκοτεινά σχέδια. Αλλάζει ξαφνικά τακτική και «πνίγει» τον Κωνσταντίνο με μια επίθεση αγάπης, παρακαλώντας τον να μην φύγει από το σπίτι, αναγκάζοντάς τον τελικά να ακυρώσει το ερωτικό του ραντεβού με τη Φρύνη. Πίσω από αυτή τη φαινομενική ηρεμία, το μυαλό της παραμένει κολλημένο στο μωρό, οδηγώντας την στην Καλαμάτα για κρυφές αγορές βρεφικών ειδών. Παράλληλα, ο Λυκούργος και ο Κουράκος προσπαθούν να συγκαλύψουν το πρόσφατο, ταραγμένο επεισόδιο με τη νοσηλεύτρια, τρέμοντας για τα επόμενα βήματά της.
Την ίδια ώρα, η Βασιλική ετοιμάζει μυστικά τις βαλίτσες της για τη Γερμανία, αφήνοντας τον Στέφανο στο απόλυτο σκοτάδι και βυθίζοντας τη Χάιδω και τον Στάθη στη θλίψη. Τα σύννεφα πυκνώνουν και στον γάμο της Αθηνάς με τον Τζον. Εκείνος επιστρέφει μετανιωμένος στο σπίτι, αλλά η σύζυγός του δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της και του ρίχνει ένα σκληρό τελεσίγραφο περί χωρισμού, βάζοντας τα όριά της ενάντια στην παθολογική του ζήλια. Μέσα σε όλα αυτά, η Χριστιάνα στήνει τη δική της πλεκτάνη δωροδοκώντας τον γραφολόγο, θολώνοντας τα νερά γύρω από το επίμαχο σημείωμα του Ορέστη στην Αλεξάνδρα.
Αναλυτικά οι περιλήψεις των επεισοδίων που θα μεταδοθούν τη Μ. Δευτέρα 6 και τη Μ. Τρίτη 7 Απριλίου:
Επεισόδιο 105(Μ. Δευτέρα 6 Απριλίουστις 23:00)
Ο Αντώνης κατηγορεί την Ερωφίλη για την απώλεια του μωρού κι η Αλεξάνδρα τον βάζει στη θέση του. Ο Κωνσταντίνος μιλάει στον Κουράκο για το συμβάν με την Ισμήνη και τη νοσηλεύτρια κι αυτός θορυβείται, αλλά ο Λυκούργος τον παρακαλεί να το αποσιωπήσουν και δεσμεύεται να έχει ο ίδιος τον νου του στην κόρη του. Ο Παρασκευάς πιάνει τη Φρύνη να του λέει ψέματα κι αποφασίζει να της στήσει παγίδα, προκειμένου να μάθει αν τον απατάει. Ο Κουράκος κι η Αριάδνη ξαγρυπνούν πάνω από το μωρό, με το ένα ευτράπελο να διαδέχεται το άλλο. Ο Αντώνης έχει ερωτικές επαφές με τη Μαρουσώ κι εκείνη τον συμβουλεύει να το σκεφτεί καλά πριν τα σπάσει με την οικογένεια Ρουσσάκη. Η Χριστιάνα λαδώνει τον γραφολόγο μέσω του Ρούσσου και καλύπτει τα ίχνη της. Η Βασιλική ετοιμάζεται να φύγει για τη Γερμανία καιη Χάιδω με τον Στάθη δυσκολεύονται να το δεχτούν. Η Ερωφίλη βλέπει το βίντεο του ατυχήματος και συνειδητοποιεί ότι άδικα κατηγόρησε τον Στάθη. Έτσι, τον καλεί για να του ζητήσει συγγνώμη, αλλά εκείνος της ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει πια καμιά επαφή μαζί της.
Επεισόδιο 106(Μ. Τρίτη7 Απριλίουστις 22:20)
Η Ερωφίλη αισθάνεται χάλια μετά τη σκληρή στάση του Στάθη απέναντί της. Στο μεταξύ, ο Αντώνης συναντά ξανά τη Μαρουσώ στο σπίτι του και βρίσκεται στο κρεβάτι μαζί της, όταν ο Μανώλης χτυπάει το κουδούνι. Η Ισμήνη αποφασίζει να αλλάξει συμπεριφορά και κάνει επίθεση αγάπης στον Κωνσταντίνο, παρακαλώντας τον να μη φύγει από το σπίτι. Εκείνος δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και ακυρώνει το ραντεβού του με τη Φρύνη. Η Βασιλική προετοιμάζεται να φύγει για Γερμανία, ενώ ο Στέφανος δεν ξέρει τίποτα για τα σχέδιά της. Ο Τζον γυρίζει πίσω στο σπίτι σαν βρεγμένη γάτα και η Αθηνά του κάνει μία τελευταία κουβέντα για τη ζήλια του, απειλώντας τον με χωρισμό. Ο γραφολόγος λέει ψέματα στην Αλεξάνδρα πως το σημείωμα του Ορέστη και η κάρτα Χριστουγέννων γράφτηκαν από το ίδιο πρόσωπο και η Αλεξάνδρα απογοητεύεται. Η Ισμήνη πηγαίνει στην Καλαμάτα κι αγοράζει βρεφικά είδη. Ο Αντώνης ζητά από την Ερωφίλη να ξανακάνουν προσπάθεια για να αποκτήσουν παιδί κι εκείνη αρνείται, προκαλώντας την οργή του.
