Μετάβαση στο περιεχόμενο
Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2026

Λυδία Κονιόρδου: Το νέο της «στοίχημα» μετά τη Γη της Ελιάς – Αναλαμβάνει την εμβληματική «Φόνισσα»

Δέσποινα Ιωάννου
Δέσποινα Ιωάννου
2' ανάγνωση

Η σπουδαία Λυδία Κονιόρδου έκανε τη δική της, ανεξίτηλη αίσθηση τα τελευταία 5 χρόνια μέσα από την επιτυχημένη σειρά του MEGA, «Η Γη της Ελιάς». Καθώς η σειρά ετοιμάζεται να ρίξει οριστικά αυλαία στις 8 Ιουλίου, η καταξιωμένη ηθοποιός δεν επαναπαύεται και ετοιμάζεται ήδη για το επόμενο, μεγάλο επαγγελματικό της βήμα, αυτή τη φορά στο θεατρικό σανίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κορυφαία τραγωδός επιστρέφει δυναμικά σε έναν από τους πιο απαιτητικούς και “σκοτεινούς” ρόλους της καριέρας της.

Η Λυδία Κονιόρδου θα πρωταγωνιστήσει στην αναβίωση της εμβληματικής «Φόνισσας» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Το φιλόδοξο ανέβασμα φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του καταξιωμένου Σωτήρη Χατζάκη, ενώ η παράσταση θα πλαισιώνεται από έναν δυνατό, οκταμελή θίασο και ζωντανή μουσική επί σκηνής.

Η «Φόνισσα» και τα εγκαίνια του νέου Θεάτρου «Έργον»

Η παράσταση αυτή δεν σηματοδοτεί μόνο την επιστροφή της Λυδίας Κονιόρδου, αλλά και τα εγκαίνια ενός ολοκαίνουργιου, πολλά υποσχόμενου πολιτιστικού χώρου στην καρδιά της Αθήνας.

Στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής 3 και Ακαδημίας, ένας χώρος με τη δική του ιστορική διαδρομή αποκτά μια νέα, σύγχρονη ταυτότητα. Το Θέατρο «Έργον» σηκώνει αυλαία για πρώτη φορά φέτος τον Οκτώβριο του 2026. Πρόκειται για έναν σύγχρονο θεατρικό χώρο 300 θέσεων, ο οποίος δημιουργήθηκε για να στεγάσει το καλλιτεχνικό όραμα του ιδρυτή του, σκηνοθέτη και θεατρικού παραγωγού, Γιώργου Βάλαρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αισθητική σκοτεινής κομψότητας και έντονης κινηματογραφικής ατμόσφαιρας, το «Έργον» αντλεί την έμπνευσή του από τον ευρωπαϊκό μινιμαλισμό και τη γεωμετρία της σκηνής, με στόχο να προσφέρει στο κοινό μια ενιαία, σχεδόν τελετουργική θεατρική εμπειρία. Το ρεπερτόριό του φιλοδοξεί να αφήσει διακριτό αποτύπωμα, κινούμενο ανάμεσα στο παγκόσμιο θέατρο, τη μουσική, τις υβριδικές φόρμες και τις νέες δραματουργίες.

Η πρώτη, εναρκτήρια περίοδος του θεάτρου έχει ως κοινό, κεντρικό θεματικό άξονα: «Η θέση της γυναίκας από την παράδοση στη σύγχρονη πραγματικότητα». Υπό αυτό το πρίσμα, η «Φόνισσα» με τη Λυδία Κονιόρδου αποτελεί το πλέον ιδανικό, συγκλονιστικό ξεκίνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς σε έκανε να νιώσεις;

Μοιράσου το άρθρο
Δέσποινα Ιωάννου
ΣυντάκτηςΔέσποινα Ιωάννου

Η Δέσποινα Ιωάννου είναι δημοσιογράφος εξειδικευμένη σε showbiz, social media και τηλεοπτικά ριάλιτι. Γράφει στο tvfreaks.gr καλύπτοντας καθημερινά τις εξελίξεις στην ελληνική celebrity σκηνή και τα δρώμενα του Instagram. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ψηφιακές τάσεις και τα παρασκήνια των reality shows, καλύπτοντας ειδήσεις και αποκλειστικά spoilers μέσα από το δίκτυο των πηγών της. Είναι απόφοιτη ΙΕΚ Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα.

Επικοινωνία: [email protected]

Όλα τα άρθρα →
ΕπόμενοΤραϊανός Δέλλας: Η απόφαση-σταθμός μετά την απώλεια της Γωγώς και η μετακόμιση στην Κύπρο