fbpx
Connect with us

Roi Rapti

Published

on

Οι κουραμπιέδες, αυτές οι βουτυρένιες, ζαχαρωμένες λιχουδιές, είναι το απόλυτο σύμβολο των ελληνικών Χριστουγέννων. Κατασκευασμένοι από πλούσιο αλεύρι, αγνό βούτυρο και αμύγδαλο, κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γλυκιάς ευφορίας.

Η απαλή τους υφή σε παρασύρει σε μια αναμνηστική αγκαλιά γεμάτη αναμνήσεις παραδοσιακών εορτών.

Πασπαλισμένοι με άφθονη άχνη ζάχαρη, οι κουραμπιέδες δεν αποτελούν απλώς ένα γλυκό, αλλά μια γιορτή των αισθήσεων, συνδυάζοντας την απλότητα με την πολυτέλεια σε κάθε δάγκωμα.

Σας έχουμε μια πολύ όμορφη συνταγή την οποία θα μπορέσετε να την δείτε μέσα απο το βίντεο παρακάτω

Υλικά για κουραμπιέδες

500 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
80 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια αμύγδαλα (καβουρδισμένα)
3 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

επικάλυψη

1 φακελάκι ζάχαρη άχνη (250 γραμμάρια)
Λαδόκολλα για το ταψί

Δείτε το βίντεο με την συνταγή