Ο Γιώργος Γεροντιδάκης μπήκε στο «Κρίνο και Αγκάθι» και κατάφερε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο να κάνει πολλούς τηλεθεατές να αναρωτηθούν το ίδιο πράγμα. Πώς γίνεται να είναι τόσο ήρεμος; Ο ηθοποιός υποδύεται τον Μάρκο Αρβανίτη, έναν άνδρα που επιστρέφει στον τόπο του μετά από 15 χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που δεν έκανε.
Κι ενώ η ζωή του χαρακτήρα είναι γεμάτη αδικία, πίκρα και οικογενειακές συγκρούσεις, η πρώτη του εικόνα στη σειρά είναι πολύ πιο ήρεμη, ευγενική και τρυφερή από τους σκοτεινούς ρόλους με τους οποίους τον είχε συνηθίσει το τηλεοπτικό κοινό.Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει στο Χ ένα μικρό κύμα απορίας και χιούμορ γύρω από τον «καλό Γεροντιδάκη».
Κρίνο και Αγκάθι: Ο Μάρκος δεν είναι ο άνθρωπος που περίμενε το κοινό
Ο Μάρκος Αρβανίτης είναι ο μεσαίος γιος της οικογένειας Αρβανίτη. Κουβαλά πάνω του τη ρετσινιά του «φονιά» του Ηλία, όμως η επίσημη περιγραφή της σειράς ξεκαθαρίζει ότι καταδικάστηκε για έναν φόνο που δεν διέπραξε. Επιστρέφει ύστερα από δεκαπέντε χρόνια εγκλεισμού έχοντας χάσει τη νεότητά του, αλλά χωρίς να έχει χάσει την ανάγκη του για μια νέα ζωή.
Η ιστορία του Μάρκου Αρβανίτη είχε ήδη αποκαλύψει πριν από την πρεμιέρα ότι ο Γιώργος Γεροντιδάκης αφήνει πίσω τον σκληρό Ρήγα του «Grand Hotel» για έναν χαρακτήρα με διαφορετική συναισθηματική βάση.
Και αυτό ακριβώς φαίνεται πως ξάφνιασε περισσότερο το κοινό.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσω ότι ο Γεροντιδάκης παίζει τον καλό»
Οι αντιδράσεις στο Χ κινήθηκαν περισσότερο στο χιούμορ παρά στην έκπληξη για την ίδια την πλοκή.Ένας τηλεθεατής έγραψε ότι βλέπει τον Γεροντιδάκη ευγενικό, ήρεμο και ονειροπόλο και έχει «χάσει το balance».
Άλλος σχολίασε πως πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσει ότι ο ηθοποιός «παίζει ρόλο καλού», ενώ αρκετοί στάθηκαν στο γεγονός ότι του ταιριάζει η διαφορετική αυτή πλευρά.Χαρακτηριστικές ήταν φράσεις όπως «του πάει ο ρόλος του καλού», αλλά και το πολύ πιο άμεσο «δεν μπορώ να συνηθίσω τον Γεροντιδάκη καλοσυνάτο με τίποτα».
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι αντιδράσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.Αφορούν και το τηλεοπτικό παρελθόν του ίδιου του ηθοποιού.
Από τον Μελέτη και τον Ρήγα στον ήρεμο Μάρκο
Το κοινό έχει συνδέσει τον Γιώργο Γεροντιδάκη με χαρακτήρες που κουβαλούν ένταση, σκοτεινές πλευρές και πολλές φορές απειλητική ενέργεια.Η αντίθεση με τον Μάρκο είναι τόσο εμφανής, ώστε αρκετοί τηλεθεατές αναφέρθηκαν ακόμη και σε παλιότερους ρόλους του.
«Έχετε κάποια σχέση με Μελέτη; Με Ρήγα; Όχι καλέ», ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά σχόλια.Άλλοι αστειεύτηκαν ότι περιμένουν ανά πάσα στιγμή να αλλάξει βλέμμα και να αποκαλυφθεί κάποια σκοτεινή πλευρά του.
Το σχόλιο «περιμένω να τη σπρώξει» αποτυπώνει ακριβώς αυτή τη δυσκολία του κοινού να αποσυνδέσει έναν ηθοποιό από τη συσσωρευμένη εικόνα προηγούμενων χαρακτήρων του.
Η τελευταία διαδρομή του Ρήγα στο «Grand Hotel» είχε μάλιστα κλείσει με έναν πολύ πιο σκοτεινό τόνο, κάνοντας την απόσταση από τον Μάρκο ακόμη μεγαλύτερη.
Ο Μάρκος είναι πράγματι «ο καλός» της ιστορίας;
Η πρώτη εικόνα οδηγεί εύκολα σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά ο χαρακτήρας είναι πιο σύνθετος.Ο Μάρκος είναι αθώος για το έγκλημα για το οποίο φυλακίστηκε, όμως επιστρέφει σε έναν τόπο όπου δύο οικογένειες ζουν ακόμη μέσα στην καχυποψία και την παλιά έχθρα.
Έχει πίσω του δεκαπέντε χρόνια χαμένης ζωής, μια οικογένεια που θέλει να προστατεύσει και μια σχέση με τη Λευκή που χτίστηκε όσο εκείνος βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα.
Η επίσημη περιγραφή του ΑΝΤ1 παρουσιάζει την αγάπη του για τη Λευκή ως τη μεγαλύτερη σύγκρουσή του. Από τη μία βρίσκονται οι δικοί του άνθρωποι και από την άλλη η ανάγκη του να ζήσει επιτέλους τη ζωή που στερήθηκε.
Δεν είναι επομένως απλώς ένας «γλυκός» χαρακτήρας.Είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει δεκαπέντε χρόνια αδικίας χωρίς να χάσει την ανάγκη να αγαπήσει.
Η Λευκή δεν γνωρίζει ολόκληρη την αλήθεια
Εδώ βρίσκεται και ο μηχανισμός που κάνει τον Μάρκο ακόμη πιο τραγικό.Η Λευκή επιστρέφει με σκοπό να τον εκδικηθεί για τον θάνατο του αδελφού της, πιστεύοντας ότι ο άνδρας που βρίσκεται απέναντί της είναι ο δολοφόνος.
Η ίδια όμως γνωρίζει λάθος εκδοχή της αλήθειας.Ο Μάρκος έχει ήδη πληρώσει με δεκαπέντε χρόνια φυλάκισης για το έγκλημα, ενώ εκείνη οργανώνει εκδίκηση εναντίον του.
Αυτή η αντίθεση είναι και ο πυρήνας της υπόθεσης του «Κρίνο και Αγκάθι».
Ο ΑΝΤ1 έχει παρουσιάσει τη σειρά ως ιστορία ενός έρωτα που γεννιέται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αίμα, σιωπή και αδικία.
Ο ίδιος ο Γεροντιδάκης εξηγεί τι τον κέρδισε στον ρόλο
Λίγο πριν από την πρεμιέρα, ο Γιώργος Γεροντιδάκης μίλησε για τον Μάρκο και εξήγησε ότι αυτό που τον κέρδισε ήταν ακριβώς η αντίθεση που υπάρχει μέσα στην ιστορία.
Αναφέρθηκε στον πόνο, στο αίμα και στην κάθαρση που υποδηλώνει ο ίδιος ο τίτλος της σειράς, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι όλο το χωριό πιστεύει πως γνωρίζει τι συνέβη.
Στην πραγματικότητα, όπως είπε, οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν μόνο τη μισή αλήθεια.Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Μάρκο.Ο χαρακτήρας δεν προσπαθεί μόνο να ξαναφτιάξει τη ζωή του.Πρέπει να ζήσει σε έναν τόπο όπου σχεδόν όλοι έχουν ήδη αποφασίσει ποιος είναι.
Κρίνο και Αγκάθι πρεμιέρα: Το πρώτο επεισόδιο έφερε αμέσως αντιδράσεις
Το «Κρίνο & Αγκάθι» έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στον ΑΝΤ1 με διπλό επεισόδιο. Η σειρά εποχής μεταφέρει την ιστορία στην Αρκαδία του 1959 και ξεκινά με την επιστροφή του Μάρκου από τις φυλακές Τριπόλεως.
Η είδηση προκαλεί χαρά στους Αρβανιταίους και ξυπνά ξανά την οργή των Δρογούτηδων, καθώς η παλιά δολοφονία εξακολουθεί να χωρίζει τις δύο οικογένειες.
Η πρεμιέρα της σειράς στον ΑΝΤ1 είχε ήδη ένα ισχυρό δραματικό πλεονέκτημα.
Η Λευκή πλησιάζει έναν άνθρωπο που θεωρεί εχθρό της, ενώ ο θεατής γνωρίζει από την αρχή ότι ο Μάρκος δεν έχει διαπράξει το έγκλημα για το οποίο τιμωρήθηκε.
Κρίνο και Αγκάθι ηθοποιοί και cast
Στους δύο βασικούς ρόλους βρίσκονται η Αναστασία Παντούση ως Λευκή και ο Γιώργος Γεροντιδάκης ως Μάρκος. Στο μεγάλο καστ συμμετέχουν επίσης η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Γιάννης Τσορτέκης και ο Στέλιος Μάινας, μαζί με τους Ντίνα Μιχαηλίδου, Σπύρο Σαραφιανό, Ορέστη Τζιόβα, Μαρία Παπαφωτίου, Τάσο Ιορδανίδη, Μαρία Ζορμπά και άλλους ηθοποιούς που συμπληρώνουν τις δύο οικογένειες και τον κόσμο της σειράς.
Η ιστορία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη σύγκρουση των οικογενειών Αρβανίτη και Δρογούτη και στα μυστικά που έχουν μείνει θαμμένα για δεκαπέντε χρόνια.
Γιατί ο «καλός Γεροντιδάκης» λειτουργεί τόσο καλά
Το πιο ενδιαφέρον με τον Μάρκο είναι ότι το κοινό δεν αντιδρά μόνο στον χαρακτήρα.Αντιδρά στη σύγκρουση ανάμεσα στον ρόλο και στη μνήμη που έχει από τον ίδιο τον ηθοποιό.Ο τηλεθεατής έχει μάθει να βλέπει τον Γιώργο Γεροντιδάκη και να περιμένει ότι κάτι σκοτεινό μπορεί να ακολουθήσει.
Τώρα τον βλέπει να χαμογελά, να ερωτεύεται και να προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή του.Γι’ αυτό και ένα από τα πιο εύστοχα σχόλια ήταν ότι όσο έχει χαμογελάσει σε λίγα λεπτά αυτής της σειράς, δεν είχε χαμογελάσει σε ολόκληρους προηγούμενους ρόλους.Εκεί ακριβώς βρίσκεται η δύναμη της επιλογής.
Ο Μάρκος δεν χρειάζεται να γίνει ακόμη ένας σκληρός χαρακτήρας για να έχει βάθος.Το σκοτάδι βρίσκεται ήδη στη ζωή του. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος προσπαθεί να μην αφήσει αυτό το σκοτάδι να γίνει ο χαρακτήρας του.
📌 Μην χάνετε τα νέα του tvfreaks.gr
Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας στην Google για να βλέπετε πρώτοι τα άρθρα μας στα Top Stories και το AI Search:
⭐️ Προσθήκη στις Προτιμώμενες Πηγές












