Η ήρεμη ζωή στη Μάνη αποτελεί οριστικά παρελθόν στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Η Γη της Ελιάς». Ένας αδίστακτος άντρας εισβάλλει στην καθημερινότητα των ηρώων και είναι έτοιμος να ανατρέψει τις ζωές όλων με τον πιο βίαιο τρόπο. Ο λόγος για τον πατέρα του Στέφανου, ο οποίος επιστρέφει αποφασισμένος να σπείρει τον τρόμο και να αρπάξει ό,τι βρει μπροστά του.
Το πρώτο θύμα της εγκληματικής του δράσης είναι ο Πότης. Ο Στέφανος αντιλαμβάνεται αμέσως ότι ο άνθρωπος που πήρε τα λεφτά είναι ο ίδιος του ο πατέρας και σπεύδει να ενημερώσει τον Στάθη και τη Μαργαρίτα ώστε να έχουν τεταμένη την προσοχή τους. Όμως, οι προειδοποιήσεις του αποδεικνύονται καθυστερημένες. Ο αδίστακτος άντρας προλαβαίνει και αποσπά χρήματα από τον Λυκούργο, ο οποίος πέφτει θύμα μιας άγριας ληστείας που τον αφήνει σοκαρισμένο.
Στη συνέχεια, ο πατέρας του Στέφανου βάζει στο στόχαστρο τη Βασιλική. Την πλησιάζει και, σύμφωνα με το MyTv, καταφέρνει να τη συγκινήσει με μια κατασκευασμένη ιστορία, παγιδεύοντάς την στα δίχτυα του. Το θράσος του μάλιστα δεν έχει όρια, καθώς εισβάλλει σαν κοινός κλέφτης μέσα στο σπίτι του ίδιου του του γιου. Η Μαλένα τον βλέπει με τα μάτια της, όμως κανείς δεν την πιστεύει. Όταν ο Στέφανος τον αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο και του ζητάει να εξαφανιστεί από τη Μάνη, εκείνος παραμένει εντελώς ανένδοτος.
Η Γη της Ελιάς: Ο κοριός της αστυνομίας και το μοιραίο λάθος
Την ίδια ώρα που ο πατέρας του Στέφανου ρημάζει τη Μάνη, ένα άλλο σκοτεινό μέτωπο παίρνει φωτιά. Η Μαρουσώ και ο Αντώνης, βλέποντας τις εντάσεις με τον Παυλή και τη Χριστιάνα να φτάνουν στα άκρα, σχεδιάζουν να κάνουν μια γερή μπάζα με χρήματα και να γίνουν καπνός.
Ωστόσο, ο Αντώνης διαπράττει ένα ολέθριο και μοιραίο σφάλμα. Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας ανοίγεται υπερβολικά και αναφέρει ανοιχτά τη Χριστιάνα ως την αρχηγό της οργάνωσής τους, «καίγοντάς» την ουσιαστικά στις αρχές. Φυσικά, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι η αστυνομία έχει ήδη παγιδεύσει τον χώρο με κοριό και καταγράφει κάθε του λέξη.
Η Μαρουσώ, υποψιασμένη για τα πάντα, αρχίζει να ψάχνει και εντοπίζει τη συσκευή παρακολούθησης κρυμμένη στα κλειδιά του Ρούσσου.Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή τους έχει ξεκινήσει και οι ισορροπίες στη Μάνη κρέμονται από μια κλωστή!

















