Στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Grand Hotel», η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου, με την Κυβέλη και τον Ρήγα να βρίσκονται στο επίκεντρο μιας σκοτεινής πλεκτάνης. Όλα πυροδοτούνται όταν ο Άρης και η Θάλεια στήνουν μια παγίδα στον Ρήγα χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο γράμμα.
Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω όταν ο Χρόνης στέλνει ένα κατασκευασμένο τηλεγράφημα, υποτίθεται από τον Μπακιρτζόγλου προς τον Αλεξίου, ζητώντας επείγουσα συνάντηση. Ο Ρήγας αποφασίζει να παραστεί, όμως η Κυβέλη επιμένει να τον συνοδεύσει για να σιγουρευτεί πως δεν πρόκειται για ενέδρα.
Ο σοβαρός τραυματισμός της Κυβέλης και ο πανικός του Ρήγα
Η καχυποψία της Κυβέλης αποδεικνύεται μοιραία, καθώς η παρουσία της στη συνάντηση καταλήγει στον σοβαρό τραυματισμό της. Μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αφήνοντας τον Ρήγα σε κατάσταση σοκ να συγκρούεται έντονα με τις αστυνομικές αρχές.
Η εξέλιξη αυτή αποδυναμώνει προσωρινά την Κυβέλη, αλλά δεν μειώνει την επιρροή της. Ακόμα και ενώ παλεύει να αναρρώσει, εκμεταλλεύεται τη Μελίνα, η οποία υποφέρει από τη βάναυση συμπεριφορά του Χατζημήτρου.
Η Κυβέλη τής προσφέρει προστασία με αντάλλαγμα πολύτιμες πληροφορίες, παγιδεύοντάς την σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι ελέγχου, αφού η Μελίνα αφήνεται στα χέρια τους χωρίς να ξέρει τι την περιμένει. Η τακτική αυτή αποδεικνύει πως η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου παραμένει ο πιο αδίστακτος παίκτης της σειράς, ικανή να μετατρέψει την αδυναμία της σε πλεονέκτημα και να χειραγωγήσει τους πάντες μέσα από το κρεβάτι του πόνου.
Την ίδια ώρα, μια σειρά από παράλληλα γεγονότα δημιουργούν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Ο Χαραλάμπης υπογράφει συμβόλαιο με τον Γαληνό για τον μαχαλά, πέφτοντας ανυποψίαστος στην παγίδα του Χατζημήτρου.
Παράλληλα, ο Χατζημήτρος διατάζει τον Νώντα να σκοτώσει τον χωροφύλακα Νίκο, όμως ο Νώντας κάνει λάθη, τρέπεται σε φυγή και τελικά συλλαμβάνεται. Η αστυνομία προχωρά τις έρευνές της, βρίσκοντας το πτώμα του Μάρκου και καλώντας τη Λίτσα για αναγνώριση. Μέσα σε όλο αυτό το χάος, ο Πέτρος μαθαίνει τυχαία, ακούγοντας μια συζήτηση, πως ο Ρήγας και η Κυβέλη πήραν δάνειο βάζοντας υποθήκη το μερίδιό τους στο ξενοδοχείο.

















