Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Πόρτο Λεόνε», με τη Λένα να φτάνει στα όριά της και να παίρνει μια απόφαση που θα τινάξει στον αέρα τις ισορροπίες ανάμεσα στις δύο αντίπαλες οικογένειες. Οι ασφυκτικές πιέσεις του Ντίνου Βούλγαρη και ο αναγκαστικός γάμος με τον Χρόνη που πλησιάζει, την οδηγούν στο απόλυτο αδιέξοδο, με τον έρωτά της για τον Αντρέα να αποτελεί τη μοναδική της διέξοδο.
Όλα ξεκινούν ένα βράδυ, όταν η Γαλήνη πιάνει στα πράσα την κόρη της μαζί με τον γιο του Καπετανάκου. Επιστρέφοντας στο σπίτι, η μητέρα της την επιπλήττει έντονα, αγνοώντας, ωστόσο, ότι ο Βούλγαρης παρακολουθεί και ακούει τα πάντα. Η οργή τον κατακλύζει και απαιτεί εξηγήσεις. Η Λένα, αρνούμενη να απολογηθεί, κλείνεται στο δωμάτιό της, όμως η συνέχεια προμηνύεται εκρηκτική.
Η άγρια σύγκρουση και η απόφαση της φυγής
Ο Ντίνος, τυφλωμένος από τον θυμό του, την ακολουθεί. Της επιτίθεται φραστικά, κατηγορώντας την πως έχει επαφές με τον γιο του μεγαλύτερου εχθρού τους. Είναι η πρώτη φορά που η Λένα δεν σκύβει το κεφάλι. Αντιδρά ανοιχτά και του πετάει κατάμουτρα τη σκληρή αλήθεια: αν δεν της είχε πάρει το παιδί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ο Βούλγαρης χάνει τον έλεγχο, την αποκαλεί «μια του δρόμου» και της ανακοινώνει πως μέχρι να παντρευτεί τον Χρόνη, δεν πρόκειται να ξαναβγεί από το σπίτι.
Όταν εκείνη προσπαθεί να τον προσπεράσει αγνοώντας τον, εκείνος της κλείνει τον δρόμο και τη σπρώχνει βίαια. Έξω από την πόρτα, ο Ορέστης ακούει τα πάντα και ετοιμάζεται να επέμβει για να σώσει την αδελφή του από τα χέρια του πατέρα τους. Η Λένα, όμως, είναι πλέον αποφασισμένη να υπερασπιστεί τη ζωή της.
Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται όταν η Αλεξάνδρα την εντοπίζει ξανά με τον Ανδρέα. Ο νεαρός, μην αντέχοντας άλλο την πίεση και εκνευρισμένος από τα σκληρά λόγια της μητέρας του, αρπάζει τη Λένα από το χέρι. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πως η κίνησή τους θα φέρει ανυπολόγιστη καταστροφή και πόλεμο στις οικογένειές τους, οι δυο τους αποφασίζουν να το σκάσουν μακριά από όλους, επιλέγοντας να ζήσουν τον έρωτά τους χωρίς εμπόδια.
















