Η Ελλάδα έχει τα νησιά, τον ήλιο, τα γαλανά νερά και – σύμφωνοι – μια ομορφιά που δύσκολα συγκρίνεται. Κι όμως, η Αθηνά Οικονομάκου επέλεξε κάτι διαφορετικό φέτος. Μαζί με τον σύντροφο της, Μπρούνο Τσερέλα, άφησαν πίσω τα κοσμοπολίτικα ελληνικά καλοκαίρια και πέταξαν για τις εξωτικές Μαλδίβες.
Όχι γιατί της έλειψε η ζέστη. Ούτε γιατί δεν την αγαπά την πατρίδα της. Αλλά γιατί κάπου-κάπου, χρειάζεσαι απλώς να… μην σε αναγνωρίζουν. Να φορέσεις το μαγιό που θες – ναι, αυτό το λεοπάρ που θα έκανε «σαματά» στα media – και να νιώσεις ελεύθερη από τον φακό και το σχόλιο.
Στις Μαλδίβες, η Αθηνά βρίσκει τον ιδανικό χώρο για να αποσυνδεθεί από την εικόνα και να ξαναβρεί τον εαυτό της. Όχι ως influencer ή ηθοποιός, αλλά ως γυναίκα που απολαμβάνει τη θάλασσα, τον σύντροφό της και το δικαίωμα να είναι απλώς… εκεί. Χωρίς φίλτρα, χωρίς κάμερες, χωρίς “καλό πλάνο για story”.
Η επιλογή της να φύγει μακριά μάς λέει κάτι πιο βαθύ από έναν προορισμό διακοπών. Είναι μια μικρή δήλωση ελευθερίας. Κι αν ένα λεοπάρ μαγιό έγινε η αφορμή; Ίσως είναι καιρός να αναρωτηθούμε πότε η δημόσια εικόνα άρχισε να ελέγχει τις προσωπικές μας στιγμές.