Εκμέκ με τσουρέκι: Η νόστιμη και εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για αξιοποίηση των υλικών που περίσσεψαν!

Must Read

Κέλλυ Νομικού
Κέλλυ Νομικού
Ονομάζομαι Κέλλυ Νομικού, είμαι δημοσιογράφος και έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι αγαπημένες μου στήλες είναι gossip, celebrities και ειδησεογραφικά νέα της επικαιρότητας. Λατρεύω την φύση και ειδικά τις βόλτες στα βουνά. - Email

Τί να κάνουμε με τα τσουρέκια που περίσσεψαν από το Πάσχα; Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει μια εύκολη και νόστιμη λύση: εκμέκ!

Με λίγα υλικά και απλές διαδικασίες, μπορείτε να μεταμορφώσετε τα τσουρέκια σας σε ένα λαχταριστό σιροπιαστό γλυκό.

Εκμέκ με τσουρέκι απο τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά:

  • 4 φέτες τσουρέκι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι σουσαμένι
  • Φρυγανιά για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα τσουρέκια σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Περιχύνουμε τα τσουρέκια με το ζεστό σιρόπι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 10-15 λεπτά.
  4. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το σουσάμι μέχρι να ροδίσει.
  5. Πασπαλίζουμε τα τσουρέκια με το σουσάμι και τη φρυγανιά.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  7. Αφήνουμε το εκμέκ να κρυώσει και σερβίρουμε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά του σιροπιού και άλλα αρωματικά, όπως γαρύφαλα ή μαστίχα.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε το εκμέκ με καρύδια ή σταφίδες.
  • Το εκμέκ μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το Tvfreaks.gr στο Google News

-

Επικαιρότητα

Από το Μπαλί στην πισίνα του BigBrother – Μαρικέλλυ, σε βλέπουμε και μας… (βίντεο)

Κατέφθασε. Με βλέμμα που σκοτώνει, μπικίνι που προκαλεί… ακαριαία αφυδάτωση, και αυτοπεποίθηση που ξεχειλίζει πιο πολύ κι από την...

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ