Φτιάξτε τα δικά σας νόστιμα και αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς!

Must Read

Δέσποινα Ιωάννου
Δέσποινα Ιωάννου
Ονομάζομαι Δέσποινα Ιωάννου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα. Αποφοίτησα από ΙΙΕΚ και συγκεκριμένα απο το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Λατρεύω να γράφω για την showbiz, τα social media και ειδικά για το Instagram, ενώ έχω και μερικά τηλεοπτικά ριάλιτι που μου αρέσει να βγάζω ειδήσεις και spoiler, μέσα απο τις πηγές μου! Email : [email protected]

Τα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς είναι μια κλασική συνταγή που φέρνει μνήμες από παιδικές χαρές και γιορτινή ατμόσφαιρα.

Φτιαγμένα με απλά υλικά, όπως αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και αρωματικά, τα κουλουράκια αυτά είναι αφράτα, γευστικά και ιδανικά για να τα απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

koulourakia 1

Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς

Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κούπες βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  3. Ρίξτε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
  4. Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  5. Ζυμώστε τη ζύμη για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
  6. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  7. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  8. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  9. Πλάθετε τη ζύμη σε διάφορα σχήματα, όπως πλεξούδες, σαλιγκάρια ή αστεράκια.
  10. Αλείψτε τα κουλουράκια με ένα χτυπημένο αυγό.
  11. Ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  12. Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.
koulourakia 2

Μυστικά για Τέλεια Πασχαλινά Κουλουρά

  • Μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας, σταφίδες ή ξηρούς καρπούς στη ζύμη για πιο γευστικά κουλουράκια.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να αρωματίσετε τη ζύμη με κανέλα ή μοσχοκάρυδο.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουπ-πατ για να κόψετε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
  • Τα πασχαλινά κουλουράκια διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 ημέρες.

Μια μοναδική συνταγή

Αυτή η συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς είναι μια κλασική και εύκολη επιλογή για να φτιάξετε τα δικά σας νόστιμα και αφράτα κουλουράκια για το Πάσχα. Φτιαγμένα με απλά υλικά και αρωματισμένα με πορτοκάλι και βανίλια, τα κουλουράκια αυτά είναι ιδανικά για να τα απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Ακολουθήστε το Tvfreaks.gr στο Google News

-

Επικαιρότητα

Από το Μπαλί στην πισίνα του BigBrother – Μαρικέλλυ, σε βλέπουμε και μας… (βίντεο)

Κατέφθασε. Με βλέμμα που σκοτώνει, μπικίνι που προκαλεί… ακαριαία αφυδάτωση, και αυτοπεποίθηση που ξεχειλίζει πιο πολύ κι από την...

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ