Φτιάξτε την τέλεια νηστίσιμη σπανακόπιτα σε 5 βήματα

Must Read

Ρόη Ράπτη
Ρόη Ράπτη
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα . Έχω αποφοιτήσει από ΙΙΕΚ Δημοσιογραφίας ενώ τώρα τελείωσα και εργαστήρι φωτογραφίας. Μου αρέσει να γράφω θέματα που αφορούν τα media και την showbiz, πολύ περισσότερο όμως για τα τηλεοπτικά ριάλιτι, όπως το Survivor και το MasterChef -Email

Η σπανακόπιτα αποτελεί ένα διαχρονικό πιάτο, αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους. Η νηστίσιμη εκδοχή της προσφέρει μια θρεπτική και γευστική επιλογή, με πλούσιες παραλλαγές και εύκολη παρασκευή.

Η σπανακόπιτα αποτελεί ένα διαχρονικό πιάτο, αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους, με πλούσια ιστορία και γευστική ποικιλία. Η απλότητα των υλικών της, σε συνδυασμό με την ευκολία της παρασκευής της, την καθιστούν ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση.

Η νηστίσιμη σπανακόπιτα, ειδικότερα, αποτελεί μια θρεπτική και γευστική επιλογή για όσους ακολουθούν νηστεία ή vegetarian διατροφή. Η βάση της συνταγής στηρίζεται στο σπανάκι, ένα χόρτο πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, το οποίο συνδυάζεται αρμονικά με κρεμμύδι, άνηθο, μαϊντανό και μπαχαρικά. Η πίτα μπορεί να τυλιχτεί σε φύλλο κρούστας ή να φτιαχτεί με σπιτικό ζυμάρι, προσφέροντας ποικιλία στην υφή και τη γεύση.

Συνταγή για νηστίσιμη Σπανακόπιτα

Πέρα από την κλασική εκδοχή, η νηστίσιμη σπανακόπιτα προσφέρεται σε πλήθος παραλλαγών, με την προσθήκη μανιταριών, πράσου, πιπεριάς ή άλλων λαχανικών, εμπλουτίζοντας το γευστικό της προφίλ. Η προσθήκη μυρωδικών, όπως δυόσμος ή ρίγανη, χαρίζει μια ιδιαίτερη αρωματική πινελιά.

Είτε προτιμάτε την κλασική συνταγή, είτε επιθυμείτε να πειραματιστείτε με νέες γεύσεις, η νηστίσιμη σπανακόπιτα αποτελεί μια εύκολη, θρεπτική και γευστική επιλογή για κάθε γεύμα.

Συνταγή για νηστίσιμη Σπανακόπιτα

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 κιλά σπανάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψωμί, τριμμένο (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε το σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
  3. Προσθέστε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε καλά.
  4. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  5. Λαδώστε ένα ταψί.
  6. Βάλτε ένα φύλλο κρούστας στο ταψί και αφήστε τις άκρες να κρέμονται.
  7. Απλώστε 1/3 από το μείγμα σπανακιού πάνω στο φύλλο.
  8. Καλύψτε με 2-3 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας κάθε φύλλο.
  9. Επαναλάβετε τις στρώσεις με το υπόλοιπο μείγμα σπανακιού και τα φύλλα κρούστας.
  10. Γυρίστε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τσαλακώστε τις.
  11. Ραντίστε με λίγο νερό και πασπαλίστε με το τριμμένο ψωμί.
  12. Ψήστε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο μείγμα σπανακιού, όπως μανιτάρια, πράσα, ή πιπεριές.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και νηστίσιμη φέτα στο μείγμα σπανακιού.
  • Μπορείτε να ψήσετε την πίτα σε ταψί με αντικολλητική επίστρωση χωρίς να την λαδώσετε.
  • Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή χλιαρή.
Ακολουθήστε το Tvfreaks.gr στο Google News

-

Επικαιρότητα

Από το Μπαλί στην πισίνα του BigBrother – Μαρικέλλυ, σε βλέπουμε και μας… (βίντεο)

Κατέφθασε. Με βλέμμα που σκοτώνει, μπικίνι που προκαλεί… ακαριαία αφυδάτωση, και αυτοπεποίθηση που ξεχειλίζει πιο πολύ κι από την...

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ