Τι αποκάλυψαν τα Μερομήνια για τον καιρό του χειμώνα 2023-2024;

Μερομήνια 2023-2024

Τα Μερομήνια κάθε χρόνο καταφέρνουν να γίνουν ανάρπαστα. Είναι άλλωστε μέρος της παράδοσης στη χώρα μας, αφού έτσι θα ξέρουμε τον καιρό που θα κάνει τον χειμώνα.

Για μια ακόμα χρονιά τα δεδομένα που βγάζουν εκείνοι που ξέρουν να τα διαβάσουν μίλησαν και όπως φαίνεται φέτος ο χειμώνας για το 2023-2024 θα μας επισκεφτεί πιο νωρίς.

Σίγουρα αυτό δεν θα ικανοποιήσει πολλούς απο τους συνανθρώπους μας, αφού για μια ακόμα φορά, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ζεσταθούν με όποιον τρόπο έχουν επιλέξει για την κατοικία τους.

Η πολυπλοκότητα της πρόβλεψης του καιρού

Η πρόβλεψη του καιρού είναι μια επιστήμη που συνδυάζει τη μετεωρολογία, την κλιματολογία και την προηγμένη τεχνολογία. Για να προβλέψουν τον καιρό, οι μετεωρολόγοι λαμβάνουν υπόψη μια πληθώρα μεταβλητών.

Από τα μοτίβα της θερμοκρασίας έως τις ρεύματα των ωκεανών, και από την ατμοσφαιρική πίεση στην κατεύθυνση του ανέμου, κάθε παράγοντας διαδραματίζει ένα ζωτικό ρόλο στον σχηματισμό του καιρού για μια συγκεκριμένη εποχή.

Μερομήνια 2023-2024 – Πως θα είναι ο καιρός;

Ο καιρός ο φετινός σύμφωνα με τα μερομήνια δεν θα έχει καμία σχέση με αυτόν που ζήσαμε πέρσι στην Ελλάδα.

Οκτώβριος 2023

Ο Οκτώβριος θα παραμείνει καλοκαιρινός και στο υπόλοιπο του. Προς τα τέλη του μήνα, αναμένονται συνεχείς εναλλαγές στον καιρό, συννεφιά και έντονη βροχή από τα βορειοδυτικά.

Νοέμβριος 2023

Ο Νοέμβριος φαίνεται ότι θα ξεκινήσει με μια απότομη αλλαγή στον καιρό και πολλές βροχές, κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, αναμένεται να είναι ήπιες, αλλά προς τα τέλη του μήνα αναμένεται η πρώτη πτώση της θερμοκρασίας καθώς φαίνεται να πλησιάζει ο χειμώνας.

Δεκέμβριος 2023

Ο Δεκέμβριος φαίνεται ότι θα φέρει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, και μετά τις 10 του μήνα αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα. Θα υπάρξει πολύ χιόνι, αρκετό κρύο, και ισχυρές βροχές. Σύμφωνα με τα Μερομήνια, ο Δεκέμβριος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας, με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ιανουάριος 2024

Ο Ιανουάριος φαίνεται ότι θα χαρακτηρίζεται από πολικό ψύχος, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνια. Οι δυσκολίες αναμένεται να είναι καθημερινές, και δεν αποκλείονται πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα έχουν αυξομειώσεις, με το ψύχος να επανέρχεται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

Φεβρουάριος 2024

Ο Φεβρουάριος φαίνεται ότι θα είναι άστατος, με πολλές καταιγίδες και συνεχείς χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, και ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μάρτιος 2024

Ο Μάρτιος φαίνεται ότι θα είναι πιο ήπιος σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Ωστόσο, μετά τα μέσα του μήνα, τα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να γίνονται πιο έντονα σε ορισμένες περιοχές, ενώ προς το τέλος του μήνα αναμένεται ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Ο Απρίλιος φαίνεται ότι θα ξεκινήσει με δύσκολο καιρό, αλλά στην πορεία του μήνα αναμένεται να βελτιώνεται. Οι βροχές και οι άνεμοι θα εμφανίζονται περιστασιακά μέχρι τα μέσα του μήνα, και στη συνέχεια η κατάσταση θα βελτιώνεται σταδιακά, έως και το Πάσχα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : [email protected]

η σειρά του MEGA, «Το Ναυάγιο»

Το Ναυάγιο: Ο εφοπλιστής Βασιλείου κάνει μια συγκλονιστική αποκάλυψη στον Παντελίδη, για το «Φοίνιξ».

Ασημίνα Ιγγλέζου

Ασημίνα Ιγγλέζου: Γι’ αυτό την αποκαλούν Αμαζόνα του Instagram