Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ξανά στο δικαστήριο για την υπόθεση revenge porn

Στάθης Παναγιωτόπουλος

Η δίκη του Στάθη Παναγιωτόπουλου συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, με την πλευρά της καταγγέλλουσας να παρακολουθεί επίσης τις εξελίξεις με έντονο ενδιαφέρον.

Η συνήγορος της γυναίκας που προχώρησε στην καταγγελία, Σταυρούλα Αντιγόνη Πριλή, αναφέρει ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται στον χαρακτηρισμό της υπόθεσης και στις δύο διαφορετικές εφέσεις που έχουν ασκηθεί.

Η έναρξη αυτής της δίκης αναμένεται να επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα του revenge porn, μιας σοβαρής και ενδεχομένως αυξανόμενης μορφής κυβερνο-εγκληματικότητας που αφορά την κακόβουλη διαρροή ιδιωτικών, ευαίσθητων υλικών στο διαδίκτυο.

Η υπόθεση αυτή αποτελεί επίσης ένα ισχυρό τεστ για το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει η ελληνική δικαιοσύνη τέτοια εγκλήματα και πόσο αποτελεσματική είναι η προστασία που προσφέρει στα θύματα.

Η ανωνυμία της καταγγέλλουσας είναι μια πτυχή που η δικηγόρος της τονίζει έντονα. Η επιθυμία για προστασία της προσωπικότητας, της τιμής και του ιδιωτικού βίου της εντολέως της είναι καθαρά διατυπωμένη και τονίζει την ανάγκη για διακριτικότητα και σεβασμό της ιδιωτικότητας από τα ΜΜΕ και το ευρύ κοινό.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : [email protected]

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Κομψή εμφάνιση στα social media με animal print μίνι φόρεμα

Μέγκαν Φοξ

Μέγκαν Φόξ: Η νέα εμφάνιση της προκάλεσε πανζουρλισμό στα social media