Νέκταρ της Δήμητρας – Vegan Ριζότο με μανιτάρια και κρέμα καρύδας

Γεννημένη από την εύφορη αγκαλιά της Δήμητρας, η συνταγή αυτή αγγίζει τα χείλη σας σα δροσιστικό νέκταρ, υμνώντας τα δώρα της γης. Κάθε κόκκος ρυζιού, σα χρυσός καρπός, σιγοβράζει σε ζωμό λαχανικών, απορροφώντας την ουσία της φύσης. Μανιτάρια, θησαυροί του δάσους, σοτάρονται σε αγνό ελαιόλαδο, προσθέτοντας γήινες νότες.

Η κρέμα καρύδας, σα λευκό νέφος, αγκαλιάζει το ριζότο, χαρίζοντας πλούσια υφή και εξωτική γεύση. Μαϊντανός, φρέσκος και αρωματικός, και καρύδια, τραγανά και θρεπτικά, ολοκληρώνουν το πιάτο, προσθέτοντας χρώμα και υφή. Κάθε μπουκιά, μια γαστρονομική πανδαισία, ξυπνά τις αισθήσεις και σας μεταφέρει σε ένα μυθικό τοπίο, όπου η γη προσφέρει τους καρπούς της και η Δήμητρα χαρίζει την ευλογία της.

Απολαύστε το Νέκταρ της Δήμητρας, μια ωδή στη γη και τους θησαυρούς της, μια vegan πανδαισία που αγγίζει την ψυχή.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ρύζι Arborio
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι κρέμα καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ηλιόσπορο, καβουρδισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τα μανιτάρια:

  • 200 γραμμάρια μανιτάρια portobello, κομμένα σε φέτες
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια cremini, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να γυαλίσει.
  3. Σβήστε με το κρασί (αν χρησιμοποιήσετε) και αφήστε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών και ανακατέψτε. Αφήστε το ρύζι να απορροφήσει τον ζωμό, ανακατεύοντας συχνά.
  5. Συνεχίστε προσθέτοντας ζωμό, 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρι το ρύζι να είναι al dente (περίπου 20-25 λεπτά).
  6. Ενώ το ρύζι μαγειρεύεται, σοτάρετε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  7. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέστε την κρέμα καρύδας, τα μανιτάρια, τον μαϊντανό και τα καρύδια. Ανακατέψτε καλά.
  8. Αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
  9. Σερβίρετε ζεστό.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο ριζότο, όπως μπρόκολο, καρότο ή πιπεριά.
  • Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα vegan.
  • Αντί για ηλιόσπορο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα.
Published by
Δέσποινα Ιωάννου

Recent Posts

Γωγώ Μαστροκώστα: Τι συνέβη μετά την υποτροπή στην υγεία της και πώς είναι σήμερα!

Τα νέα για τη Γωγώ Μαστροκώστα είναι επιτέλους ευχάριστα. Ύστερα από μια δύσκολη περίοδο με…

12 ώρες ago

Ρία Ελληνίδου: «Αφήνω την κουρτίνα ανοιχτή»… η απολαυστική στιγμή επί σκηνής!

Η Ρία Ελληνίδου ξέρει πώς να τραβάει τα βλέμματα – όχι μόνο με τη φωνή…

13 ώρες ago

Ανησυχία για τον Πάνο Ρούτσι – Γιατί μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό

Μια ακόμη δύσκολη νύχτα για τον Πάνο Ρούτσι, τον πατέρα του 22χρονου Ντένις που έχασε…

13 ώρες ago

Πάρις Ρούπος: Η αμφιλεγόμενη παράσταση που έφερε αντιδράσεις για την ελληνική σημαία

Ο Πάρις Ρούπος προκάλεσε σάλο με αμφιλεγόμενο αστείο για την ελληνική σημαία. Τι είπε, πώς…

3 εβδομάδες ago

Ο Αταμάν ονειρεύεται Αντετοκούνμπο στον Παναθηναϊκό

Ο Εργκίν Αταμάν εκφράζει τον θαυμασμό του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αφήνει ανοιχτό το…

3 εβδομάδες ago

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Αλλάζει το τατουάζ που είχε για την Ιωάννα Τούνη – Με τι το αντικατέστησε

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου άλλαξε το τατουάζ που είχε αφιερώσει στην Ιωάννα Τούνη – το μετέτρεψε…

3 εβδομάδες ago