Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα την 1η Απριλίου;

Γιατί Λέμε Ψέματα την Πρωταπριλιά;

Πρωταπριλιά

Η Πρωταπριλιά, μια μέρα γεμάτη παιχνιδιάρικη διάθεση, αθώα ψέματα και αστείες φάρσες, αποτελεί ένα αγαπημένο έθιμο που γιορτάζεται σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Την 1η Απριλίου, επικρατεί μια ατμόσφαιρα χαράς και πνεύματος αστεϊσμού, όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεγελάσουν τους φίλους και την οικογένειά τους με ευφάνταστες φάρσες.

Η ιστορία της Πρωταπριλιάς

Πώς όμως ξεκίνησε αυτό το έθιμο και γιατί λέμε ψέματα την 1η Απριλίου;

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την προέλευση της Πρωταπριλιάς. Μια θεωρία υποστηρίζει ότι προέρχεται από την αρχαία Ρώμη, όπου γιόρταζαν την έλευση της άνοιξης με φάρσες και αστεία.

Μια άλλη θεωρία θέλει το έθιμο να ξεκινά από τη Γαλλία του 16ου αιώνα, όταν το νέο έτος άρχισε να μετράται από την 1η Ιανουαρίου αντί για την 25η Μαρτίου.

Στην Ελλάδα, το έθιμο της Πρωταπριλιάς είναι επίσης διαδεδομένο. Πολλοί άνθρωποι λένε αθώα ψέματα στους φίλους και την οικογένειά τους, με σκοπό να τους ξεγελάσουν και να τους κάνουν να γελάσουν.

Πέρα από την πλάκα, η Πρωταπριλιά μπορεί να λειτουργήσει και ως μια υγιής διέξοδος για την έκφραση της δημιουργικότητας και του χιούμορ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

kelly

Αρθρογράφος: Κέλλυ Νομικού

Ονομάζομαι Κέλλυ Νομικού, είμαι δημοσιογράφος και έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι αγαπημένες μου στήλες είναι gossip, celebrities και ειδησεογραφικά νέα της επικαιρότητας. Λατρεύω την φύση και ειδικά τις βόλτες στα βουνά. - Email

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου

Όχι δεν είναι Πρωταπριλιάτικο. Η Παναγιώταρου ποζάρει topless

Κέντρικ Ναν

Παναθηναϊκός: «Τινάζει την μπάνκα» στον αέρα για Κέντρικ Ναν