Πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει την κίνηση στον Κηφισό το κράτος;

Πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει την κίνηση στον Κηφισό το κράτος;

Ο καθημερινός αγώνας των οδηγών και των οχημάτων τους, με την αυξημένη κίνηση στην Αττική, και ειδικότερα στη λεωφόρο Κηφισού, φαίνεται να αποκτά πλέον μια νέα προοπτική, καθώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε την έναρξη δύο σημαντικών παρεμβάσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Το πρώτο μέτρο που προβλέπεται είναι η μόνιμη εγκατάσταση γερανοφόρων της τροχαίας σε δύο σημεία επί της λεωφόρου Κηφισού. Αυτά τα γερανοφόρα οχήματα, αναμένεται να παρεμβαίνουν άμεσα σε περιστατικά ακινητοποιήσεων από βλάβες ή από ατυχήματα με υλικές ζημιές, εξασφαλίζοντας τη γρήγορη και αποτελεσματική απομάκρυνση των οχημάτων από τον δρόμο.

Αυτό το μέτρο αναμένεται να συμβάλει στη μείωση του χρόνου απόκρισης σε περιστατικά και στην εξομάλυνση της κυκλοφορίας.

Κίνηση στους δρόμους

Το δεύτερο μέτρο προβλέπει την κίνηση μοτοσικλετιστών της τροχαίας στον Κηφισό. Οι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν περιπολίες στον δρόμο, παρέχοντας εγκαιρότερη πληροφόρηση στους οδηγούς και παρεμβάσεις όπου απαιτείται. Αυτό θα συμβάλει στην αποφυγή συμφόρησης και στην εξομάλυνση της κυκλοφορίας, ειδικά σε περιπτώσεις προβληματικών σημείων.

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι αυτά τα μέτρα αποφασίστηκαν μετά από συζητήσεις με αξιωματικούς της τροχαίας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι μια από τις βασικές αιτίες της αυξημένης κίνησης είναι οι βλάβες και ακινητοποιήσεις οχημάτων και τα τροχαία με υλικές ζημιές.

Αυτά τα προβλήματα προκαλούν διακοπή σε μια ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας, οδηγώντας σε συμφόρηση και χρονοβόρες καθυστερήσεις.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι να μικρύνουν οι χρόνοι απόκρισης και να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση του Κηφισού και τη γρηγορότερη ροή των οχημάτων.

Αυτά τα μέτρα αναμένεται να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις ακινητοποιήσεις και τα τροχαία ατυχήματα, ενώ παράλληλα επιδιώκουν να βελτιώσουν την κυκλοφορία στον εν λόγω δρόμο, προσφέροντας έτσι στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μια καλύτερη εμπειρία κυκλοφορίας.

Τι δήλωσε για το θέμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Μικραίνουμε τους χρόνους απόκρισης και φιλοδοξούμε ότι θα συμβάλουμε στην αποσυμφόρηση του Κηφισού και την γρηγορότερη ροή των οχημάτων. Αυτό που γίνετια από σήμερα είναι ένα ακόμα βήμα σε ένα σχέδιο για περιορισμό ταλαιπωρίας στην Αθήνα. Δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όπως για παράδειγμα με το διπλοπαρκάρισμα» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : [email protected]

Ουκρανία: Πέντε ακόμη πλοία φορτώνουν σιτηρά

Μπέλα Χαντίντ

Μπέλα Χαντίντ: Η αναδρομή της στο Instagram προκάλεσε πανικό στους θαυμαστές της