Μάχη σώμα με σώμα στις Βρυξέλλες: Αγρότες και αστυνομία σε σύγκρουση – video

Η οργή ξεχειλίζει, η Ευρώπη καλείται να δώσει λύσεις

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στις Βρυξέλλες, σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2024, μεταξύ αστυνομικών και αγροτών που διαμαρτύρονταν στο κέντρο της πόλης. Η ένταση κλιμακώθηκε όταν η αστυνομία επιχείρησε να εμποδίσει τα τρακτέρ των αγροτών να προσεγγίσουν το κτίριο όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί Γεωργίας των 27 χωρών της ΕΕ.

Τρακτέρ εναντίον δακρυγόνων στις Βρυξέλλες

Χιλιάδες αγρότες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έφτασαν στις Βρυξέλλες με τα τρακτέρ τους, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων, τα αυξημένα κόστη παραγωγής και τις αυστηρές περιβαλλοντικές νομοθεσίες. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία αγροτικών ενώσεων Copa-Cogeca, η οποία ζητά από την ΕΕ να λάβει άμεσα μέτρα για την στήριξη του αγροτικού κλάδου. Οι αγρότες καλούσαν τους υπουργούς Γεωργίας να υιοθετήσουν μια πιο δίκαιη και βιώσιμη αγροτική πολιτική.

Επεισόδια των αγροτών στην καρδιά της Ευρώπης

Επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στην καρδιά της Ευρώπης

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν η αστυνομία επιχείρησε να εμποδίσει τα τρακτέρ να προσεγγίσουν το κτίριο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αγρότες αντέδρασαν, πετώντας αντικείμενα και σπάζοντας κλούβες. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές. Ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι, τόσο από την πλευρά των αγροτών όσο και από την πλευρά της αστυνομίας.

Η οργή ξεχειλίζει, η Ευρώπη καλείται να δώσει λύσεις

Η διαμαρτυρία διακόπηκε βίαια, χωρίς να επιτευχθούν οι στόχοι των αγροτών. Η ένταση στον αγροτικό κλάδο παραμένει υψηλή, με τους αγρότες να απειλούν με νέες κινητοποιήσεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της αγροτικής κρίσης. Να τονίσουμε ότι στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Γεωργίας των 27 χωρών της ΕΕ.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : [email protected]

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Ολλανδία στην Χάγη, για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου των Προκριματικών του EuroBasket 2025.

Εθνική Ελλάδας – Ολλανδία: Στόχος το “διπλό” και η πρόκριση

Dua Lipa: Φόρεσε κολιέ με μαργαριτάρια και ζάλισε με την ομορφιά της