Δυναμική κινητοποίηση αγροτών: 82 τρακτέρ σε πορεία προς το Κάστρο Βοιωτίας

Στις 19:00 το βράδυ της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου, η κεφαλή του κομβόι 82 τρακτέρ έφτασε στα διόδια της Τραγάνας, στο 125 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Ξεκινώντας από τη Λαμία με 72 τρακτέρ, η πορεία ενισχύθηκε στην Αταλάντη με 10 ακόμα οχήματα, συνεχίζοντας προς το Κάστρο Βοιωτίας, σηματοδοτώντας μια δυναμική κινητοποίηση των αγροτών.

Αιτήματα και διεκδικήσεις

Η εν λόγω κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία περιλαμβάνουν:

Αύξηση του κόστους παραγωγής

Η ραγδαία άνοδος των τιμών σε καύσιμα, ζωοτροφές, λιπάσματα και αγροτικά εφόδια έχει εκτινάξει το κόστος παραγωγής, καθιστώντας την κερδοφορία των καλλιεργειών εξαιρετικά δύσκολη.

Χαμηλές τιμές προϊόντων

Σε αντίθεση με το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων παραμένουν χαμηλές, ασκώντας ασφυκτική πίεση στο εισόδημα των αγροτών.

Καθυστερήσεις στις πληρωμές

Οι αγρότες διεκδικούν την έγκαιρη και δίκαιη πληρωμή των προϊόντων τους, καθώς οι συχνές καθυστερήσεις δυσχεραίνουν την οικονομική τους επιβίωση.

Αλλαγές στο ασφαλιστικό

Οι προτεινόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα προκαλούν ανησυχίες στους αγρότες, οι οποίοι θεωρούν ότι θα πλήξουν δυσανάλογα τα δικαιώματά τους.

Στόχος της πορείας

Η πορεία προς το Κάστρο Βοιωτίας έχει ως στόχο την πραγματοποίηση συνεστίασης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά. Σκοπός της συνάντησης είναι η παρουσίαση των αιτημάτων και διεκδικήσεων των αγροτών, καθώς και η αναζήτηση λύσεων για τα καυτά προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κλάδο.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : [email protected]

Ελευθερία Ελευθερίου: Η ανάρτηση που ανέβασε προκαλεί εμφράγματα! Όπως την γέννησε η … μαμά της

Φελίσια Λαπάτη: Το σώμα του J2US ζαλίζει με μαγιό και «γκρεμίζει» την φαντασία μας