Λίμνη Κάρλα: Δείτε πως έγινε μετά την κακοκαιρία

Η κακοκαιρία Daniel δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Θεσσαλία. Μία από αυτές φαίνεται σε ένα βίντεο που δείχνει από ψηλά την λίμνη Κάρλα. Το βίντεο δε είναι τραβηγμένο από τα 35.000 πόδια.

Από ότι φαίνεται από το βίντεο η φύση έχει πάρει το κομμάτι που αναλογούσε στην Λίμνη Κάρλα πριν αυτή αποξηραθεί το 1962 και η εικόνα από το Google Earth δείχνει την τρομακτική διαφορά του πριν και μετά της κακοκαιρίας Daniel.

Άλλαξε η έκταση της λίμνης

Σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα, η έκταση της λίμνης πριν τις πλημμύρες, υπολογίστηκε στα 35.700 στρέμματα. Από τις 6 Σεπτεμβρίου και μετά, όταν και ξεκίνησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αυξανόταν και η στάθμη του Πηνειού, φτάνοντας τα περίπου 110.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων στις 8/9 στην περιοχή της λίμνης.

Στο μέγιστο επίπεδο των πλημμυρισμένων εκτάσεων, η λίμνη Κάρλα πλέον έχει αναγεννηθεί, φτάνοντας και ξεπερνώντας ακόμα και την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της.

Δείτε το βίντεο

Πέρασε σε μέγεθος την Τριχωνίδα

Μία από τις πιο γνωστές σελίδες στο Facebook, «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ», ανάρτησε μία δορυφορική φωτογραφία στις 16 Σεπτεμβρίου, ωστόσο τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει πολύ από τότε.

Σύμφωνα λοιπόν με την παρακάτω φωτογραφία, η λίμνη Κάρλα πλέον έχει ξεπεράσει την Τριχωνίδα και είναι πλέον η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Μάλιστα, στην ανάρτηση αναφέρεται ότι αυτό ίσως αλλάξει, καθώς τα νέρα από τις πλημμύρες μπορεί να αλλάξει.

Από τα 35.000 πόδια η λίμνη Κάρλα φαίνεται τεράστια

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

anna

Αρθρογράφος: Άννα Ξενοπούλου

Εδώ θα διαβάσεις όλα τα τελευταία νέα της επικαιρότητας για την Ελλάδα. Ενημερώσου άμεσα για τις τελευταίες ειδήσεις και εξελίξεις!
Emai: [email protected]

Θα ηχήσουν οι σειρήνες αύριο στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων – 23»

Τουλάχιστον έξι νεκροί από πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στη Μούρθια