Κοινωνικό πείραμα: Τελικά το ντεκολτέ ελέγχει το ανδρικό μυαλό; – video

Δείτε το βίντεο που το αποδεικνύει

Κοινωνικό πείραμα φάρσα με αβυσσαλέο ντεκολτέ

Η ομάδα του Astathios στο YouTube, γνωστή για τις φάρσες της, έστησε ένα κοινωνικό πείραμα με πρωταγωνίστρια την Αναστασία. Η Αναστασία, φορώντας ένα ρούχο με αβυσσαλέο ντεκολτέ, πλησίαζε άντρες στο δρόμο, ζητώντας οδηγίες για τις γραμμές του μετρό.

Στόχος της φάρσας ήταν να καταγράψει τις αντιδράσεις των ανδρών στη θέα του ντεκολτέ και να εξετάσει εάν η εμφάνιση επηρεάζει την προθυμία των ανδρών να βοηθήσουν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι αντιδράσεις ποίκιλλαν. Κάποιοι άντρες εστίασαν στο ντεκολτέ, με βλέμματα και σχόλια, ενώ άλλοι βοήθησαν ευγενικά την Αναστασία, αγνοώντας εντελώς την εμφάνισή της. Η πλειοψηφία, φάνηκε να δυσκολεύεται να εστιάσει στις οδηγίες, με αμήχανες ματιές και κοκκινίσματα.

Από τα αποτελέσματα, λοιπόν, γίνεται σαφές ότι η εμφάνιση όντως επηρεάζει την ανδρική συμπεριφορά, έστω και υποσυνείδητα. Το ντεκολτέ λειτούργησε ως μαγνήτης για τα βλέμματα, αποσπώντας την προσοχή από τις οδηγίες. Παρόλα αυτά, πολλοί άντρες απέδειξαν ότι μπορούν να παραμείνουν κύριοι, εστιάζοντας στην ουσία και προσφέροντας βοήθεια.

Η φάρσα του Astathios ανοίγει μια σημαντική συζήτηση για τον αντίκτυπο της εμφάνισης στις κοινωνικές μας αλληλεπιδράσεις, την αντικειμενοποίηση του γυναικείου σώματος και την ανάγκη για σεβασμό προς το γυναικείο φύλο, ανεξάρτητα από την εμφάνιση.

Συζητώντας τα ευρήματα:

  • Είναι η εμφάνιση πιο σημαντική από την ουσία;
  • Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αντικειμενοποίηση του γυναικείου σώματος;
  • Τι μπορούμε να κάνουμε για να προωθήσουμε τον σεβασμό προς τις γυναίκες;

Δείτε και εσείς το βίντεο με το κοινωνικό πείραμα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

kelly

Αρθρογράφος: Κέλλυ Νομικού

Ονομάζομαι Κέλλυ Νομικού, είμαι δημοσιογράφος και έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι αγαπημένες μου στήλες είναι gossip, celebrities και ειδησεογραφικά νέα της επικαιρότητας. Λατρεύω την φύση και ειδικά τις βόλτες στα βουνά. - Email

Survivor spoiler (3/4)

Survivor spoiler (3/4): 1η διαρροή. Ποιος κερδίζει σήμερα την 4η ασυλία

σεισμός Ταϊβάν

Φονικός Σεισμός στην Ταϊβάν: Δείτε τα σοκαριστικά βίντεο από την καταστροφή!