Κακοκαιρία Εύβοια: Η «οδύσσεια» της κ. Παναγιώτας Το 2021 κάηκε το σπίτι της και το 2023 βούλιαξε στις λάσπες

Η μια καταστροφή μετά την άλλη ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Εύβοιας, οι οποίοι ενώ μετρούν ακόμα τις πληγές τους από την πυρκαγιά του 2021, είδαν πριν λίγες μέρες τις περιουσίες τους να θάβονται κάτω από τις λάσπες.

Η κυρία Παναγιώτα είχε γίνει «σύμβολο» των καταστροφικών πυρκαγιών της Εύβοιας με την φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, στην οποία αποτυπωνόταν η αγωνία και η οδύνη της, να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Βούλιαξε στη λάσπη το χωριό της κυρίας Παναγιώτας που συγκλόνισε στις πυρκαγιές το 2021 στη Βόρεια Εύβοια

Η κακοκαιρία Elias δημιούργησε πλήθος προβλημάτων και στην Εύβοια με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο χωριό της, τις Γούβες, όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία.

Η ιστορική φωτογραφία με την συγκλονιστική «κραυγή» της κυρίας Παναγιώτας στις φωτιές του 2021, που επελέγη πρόσφατα από τον Giardan για το άλμπουμ των 50 χρόνων της Ευρώπης

Είναι το ίδιο χωριό, από όπου τραβήχτηκε η ιστορική φωτογραφία

Την φωτογραφία επέλεξε ο Guardian σε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τα γεγονότα που καθόρισαν την Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια.

Οι απόκοσμες εικόνες

Η εικόνα τραβήχτηκε τον Αύγουστο του 2021, στις Γούβες στην καταστροφική φωτιά της Εύβοιας και αποτυπώνει τον πόνο που έζησαν οι κάτοικοι που είδαν τα σπίτια τους να καίγονται, μέσα σε ένα απόκοσμο σκηνικό.

«Δεκάδες τεράστιες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 και καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια εν μέσω ενός ιστορικού καύσωνα που κορυφώθηκε στις αρχές Αυγούστου, όταν στον Λαγκαδά, κοντά στη Θεσσαλονίκη, καταγράφηκαν 47,1 βαθμοί Κελσίου», αναφέρει ο Guardian.

«Είκοσι πέντε χώρες έστειλαν πυροσβέστες και μέσα, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών, και πολυάριθμοι διεθνείς οργανισμοί αναφέρθηκαν στις πυρκαγιές, για άλλη μια φορά, ως δείγμα των ακραίων καιρικών συνθηκών που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη»

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

anna

Αρθρογράφος: Άννα Ξενοπούλου

Εδώ θα διαβάσεις όλα τα τελευταία νέα της επικαιρότητας για την Ελλάδα. Ενημερώσου άμεσα για τις τελευταίες ειδήσεις και εξελίξεις!
Emai: [email protected]

Τι είναι τα «sonic boom» που ακούστηκαν πάνω από την πόλη της Λαμίας

Έγκλημα στον Άγιο Παντελεήμονα: Τα πρώτα λόγια της 45χρονης που πυροβόλησε ο 74χρονος