Ιράν: Απελευθερώνονται 17 μέλη πληρώματος από ελληνικό δεξαμενόπλοιο

Θετικό βήμα για το St Nikolas, πλοίο παραμένει δεσμευμένο

17 μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων 11 Φιλιππινέζοι, απελευθερώθηκαν από το Ιράν, όπου κρατούνταν όμηροι από τον Ιανουάριο. Το πλοίο St Nikolas παραμένει υπό ιρανικό έλεγχο.

17 μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων 11 Φιλιππινέζοι, απελευθερώθηκαν από το Ιράν, όπου κρατούνταν όμηροι από τον Ιανουάριο, μετά την κατάσχεση του ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιου St Nikolas.

Η Empire Navigation, η εταιρεία που διαχειρίζεται το πλοίο, δήλωσε ότι οι 11 Φιλιππινέζοι ναυτικοί επέστρεψαν στην πατρίδα τους, ενώ τα υπόλοιπα 6 μέλη του πληρώματος “αναμένεται επίσης να επιστρέψουν μόλις φτάσουν οι αντικαταστάτες τους”.

St Nikolas

Το Ιράν κρατάει ακόμα το πλοίο

Το πλοίο St Nikolas κατασχέθηκε στις 11 Ιανουαρίου, με 18 Φιλιππινέζους ναυτικούς στο πλοίο. Ένας από αυτούς απελευθερώθηκε τον Φεβρουάριο.

Πιστεύεται ότι η κατάσχεση έγινε ως αντίποινα για τη συνεργασία της Empire Navigation με τις ΗΠΑ πέρυσι, όταν το πλοίο, με το όνομα Suez Rajan, μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο και αναγκάστηκε από τις αμερικανικές αρχές να εκφορτώσει το φορτίο του στο Τέξας.

Το δεξαμενόπλοιο St Nikolas, με χωρητικότητα 159.100-dwt και κατασκευής 2011, παραμένει υπό ιρανικό έλεγχο.

Η απελευθέρωση των 17 μελών του πληρώματος αποτελεί μια θετική εξέλιξη, ωστόσο το πλοίο παραμένει δεσμευμένο και η υπόθεση δεν έχει επιλυθεί.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : [email protected]

Σοκαριστικό έγκλημα στη Χαβάη: 5 νεκροί, άνδρας σκότωσε την οικογένεια του και αυτοκτόνησε – video

Πως ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη πριν τις πλαστικές επεμβάσεις! Αγνώριστη η Εθνική μας σταρ