Γεύση που συναρπάζει: Αφράτα κεφτεδάκια με σπιτική σάλτσα ντομάτας

Αυτά τα αφράτα κεφτεδάκια με πλούσια σάλτσα ντομάτας θα σας γοητεύσουν με την ακαταμάχητη γεύση και την απλή εκτέλεση. Ιδανικά για οικογενειακό γεύμα ή φιλικό τραπέζι, θα αφήσουν τους πάντες ικανοποιημένους.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή, καθώς και τις οδηγίες βήμα προς βήμα για την υλοποίηση της.

Υλικά:

  • Για τα κεφτεδάκια:
    • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
    • 1 αυγό
    • 1/4 φλιτζάνι γάλα
    • 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
    • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για το πανάρισμα
    • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα ντομάτας:
    • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • 400 γρ. ντομάτα πελατή
    • 1/2 φλιτζάνι νερό
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
    • 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Για τα κεφτεδάκια:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αυγό, το γάλα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και αλευρώστε τα.
  3. Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα και τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Αφήστε τα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν το περιττό λάδι.

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε την ντομάτα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Σιγοβράστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  4. Ρίξτε τα κεφτεδάκια στην σάλτσα και σιγοβράστε για 5-10 λεπτά ακόμα.
  5. Πασπαλίστε με μαϊντανό και απολαύστε!

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά στα κεφτεδάκια, όπως ρίγανη ή θυμάρι.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στον φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.
  • Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Αφράτα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας απο τον Άκη

Μια παρόμοια συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια έχει δημιουργήσει και ο Άκης Πετρετζίκης την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ

Δείτε το βίντεο με την εντυπωσιακή συνταγή του Ακη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

Avatar photo

Αρθρογράφος: Ρόη Ράπτη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα . Έχω αποφοιτήσει από ΙΙΕΚ Δημοσιογραφίας ενώ τώρα τελείωσα και εργαστήρι φωτογραφίας. Μου αρέσει να γράφω θέματα που αφορούν τα media και την showbiz, πολύ περισσότερο όμως για τα τηλεοπτικά ριάλιτι, όπως το Survivor και το MasterChef -Email

Η Πάρνηθα ντύθηκε στα λευκά! Ανοικτά τα καταφύγια Μπάφι και Φλαμπούρι

Η νέα τάση στο μανικιούρ. Η Μαρία Ηλιάκη το τόλμησε! Εσείς ακόμα;