Φουντώνει ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας: Τι σημαίνει για τους καταναλωτές;

Στα προ κρίσης επίπεδα επιστρέφουν οι τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος. Μετά το λανσάρισμα των σταθερών τιμολογίων με διάρκεια μικρότερη των 12 μηνών, κυκλοφορεί ήδη τιμολογιακή πρόταση με χρέωση χαμηλότερη από 10 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Προσοχή συνιστάται στα ψιλά γράμματα, στα τέλη και στις χρεώσεις συνέπειας.

Αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο. Υψηλά ο δείκτης τιμών καταναλωτή και στην Μεγάλη Βρετανία. Ξάφνιασε τις αγορές η άνοδος ειδικά του δομικού πληθωρισμού και πλέον φούντωσε εκ νέου η συζήτηση για καθυστερήσεις στη διαδικασία αποκλιμάκωσης των επιτοκίων.

Περισσότερα από 2 δισ. ευρώ αναμένεται να αποδώσει η διαδικασία επανεκδόσεων ομολόγων μέσα στο 2024. Σε σταθερή πηγή άντλησης ρευστότητας μετατρέπεται για τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους η διαδικασία επανέκδοσης υφιστάμενων ομολόγων Το νέο προγραμματισμένο ραντεβού του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με τις αγορές.

Μια ομαλή χρονιά προβλέπει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) για τις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου, καθώς οι νέες προμήθειες αναμένεται να ικανοποιήσουν τη ζήτηση και θα διατηρήσουν τις τιμές υπό έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024.

Η παγκόσμια κατανάλωση προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,2 εκατομμύρια έως 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2024, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του IEA, Fatih Birol, δίνοντας μια γεύση της μηνιαία εκτίμησή του για τις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου, η οποία θα ανακοινωθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για έναν «σημαντικά ασθενέστερο» ρυθμό αύξησης σε σχέση με πέρυσι, καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται στην Κίνα. Παράλληλα, προβλέπεται διόγκωση της παραγωγής στην αμερικανική ήπειρο, κυρίως στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία και τη Γουιάνα.

Το αργό πάντως κινείται πάνω από τα 77 δολάρια το βαρέλι και το Μπρεντ πάνω από τα 82 καταγράφοντας σε μηνιαία βάση κέρδη 7% και 6% αντίστοιχα.

Πάντως ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας επεσήμανε ότι «ο πληθωρισμός αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, ιδίως στις αναδυόμενες χώρες και πρέπει αποφευχθούν ενέργειες «που θα τροφοδοτήσουν τον πληθωρισμό, συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων τιμών ενέργειας».

Οι επενδυτές τώρα έχουν στραμμένο το βλέμμα στα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, καθώς και στις μηνιαίες εκθέσεις για το πετρέλαιο από τον ΟΠΕΚ και την ΙΕΑ αυτή την εβδομάδα.

Δύο προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης ανέργων στον χώρο της δημόσιας υγείας που αφορούν Δήμητρα Κυριαζή συνολικά 5300 άτομα ενεργοποιεί η ΔΥΠΑ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : [email protected]

ΣΚΑΙ vs. Κανάκης: “Ράδιο Αρβύλα” σε δικαστική διαμάχη για 200.000 ευρώ!

ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ: Άνοιξε το φόρεμα της Σταματίνας Τσιμτσιλή και είδαμε το πλούσιο vτεκολτέ της-ΛΙΩΣΑΜΕ!