Εξοντωτική ποινή του ΕΣΡ στο Mega λόγω Νίκου Ευαγγελάτου

“Live News” υπό το πρίσμα του ΕΣΡ

Νίκος Ευαγγελάτος

Τρία χρόνια ο Νίκος Ευαγγελάτος με τα γραφικά της εκπομπής του, έχει εισβάλει σε όλα τα μεγάλα γεγονότα. Αρκετές φορές έχει προκαλέσει αντιδράσεις, πότε όμως την αντίδραση του ΕΣΡ. Τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και γι’ αυτό!

Στον πολυτάραχο χώρο της ελληνικής τηλεόρασης, ο Νίκος Ευαγγελάτος και η εκπομπή του στο Mega, το «Live News», βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης λόγω τριών παραβάσεων που αφορούσαν την παρουσίαση της υπόθεσης βιασμού μιας 12χρονης από τον Κολωνό.

Νίκος Ευαγγελάτος: Αντιμέτωπος με τις αποφάσεις του ΕΣΡ

Όπως αναφέρει σε άρθρο του Sportdog.gr, αρχικά, το ΕΣΡ είχε επιβάλει στο κανάλι συνολικό πρόστιμο ύψους 160 χιλιάδων ευρώ, μια απόφαση που έφερε έντονες αντιδράσεις λόγω της σοβαρότητας και της ευαισθησίας του θέματος. Ωστόσο, έπειτα από μια “αίτηση θεραπείας” από το Mega, το ΕΣΡ αναθεώρησε την απόφασή του, μειώνοντας το συνολικό ποσό του προστίμου στις 75 χιλιάδες ευρώ.

Η αναθεώρηση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης ότι η αρχική ποινή ήταν “υπερβολική, εξοντωτική και δυσανάλογη” σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά, παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας.

Το γεγονός αυτό έθεσε σε προβληματισμό την τηλεοπτική κοινότητα και το κοινό για την ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας του τύπου και της υπεύθυνης δημοσιογραφίας, ειδικά σε θέματα με βαθιά κοινωνική ευαισθησία.

Νίκος Ευαγγελάτος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : [email protected]

Κώστας Χαρδαβέλλας

Κώστας Χαρδαβέλλας: Ο δημοσιογράφος έχασε τη φωνή του – «Είναι σαν θηρίο στο κλουβί»

Βάσια Τριφύλλη

Βάσια Τριφύλλη για Γιώργο Νταλάρα: «Αν τον είχα απέναντί μου θα τον εχ**α πατώκορφα»