Αντίο, έρωτα! Πόσο χρόνο χρειάζεται για να γυρίσουμε σελίδα μετά από έναν χωρισμό;

Την ώρα που ο Άγιος Βαλεντίνος πλησιάζει απειλητικά, ένα μεγάλο πρόβλημα της ημέρας είναι και ο χωρισμός! Ο χωρισμός αποτελεί μια οδυνηρή εμπειρία, ικανή να επηρεάσει δραματικά την ψυχική και σωματική μας υγεία. Η ερώτηση που βασανίζει τους περισσότερους μετά από ένα ερωτικό ναυάγιο είναι: Πόσο χρόνο χρειάζεται η καρδιά μας για να γιάνει;

Η απάντηση, δυστυχώς, δεν είναι απλή και μονοσήμαντη. Ο χρόνος που απαιτείται για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

  • Την ένταση και διάρκεια της σχέσης: Όσο πιο έντονη και μακροχρόνια ήταν η σχέση, τόσο πιο δύσκολη και χρονοβόρα θα είναι η θεραπεία.
  • Τους λόγους του χωρισμού: Η αιτία του χωρισμού παίζει σημαντικό ρόλο. Ένας χωρισμός με άσχημο τρόπο, όπως η απιστία ή η προδοσία, αφήνει βαθύτερα τραύματα.
  • Την προσωπικότητα και ψυχοσύνθεση: Άτομα με ισχυρή ψυχολογία και ανθεκτικότητα τείνουν να ανακάμπτουν πιο γρήγορα.
  • Την ύπαρξη υποστήριξης: Η βοήθεια και συμπαράσταση από φίλους, οικογένεια ή θεραπευτή επιταχύνει την ίαση.
χωρισμός

Σύμφωνα με έρευνες, ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται περίπου 10 μήνες για να ξεπεράσει έναν χωρισμό και να νιώσει έτοιμος να ξαναβγαίνει ραντεβού.

Ωστόσο, η χρονική διάρκεια μπορεί να ποικίλει σημαντικά. Γυναίκες, νέοι σε ηλικία και άτομα με ιστορικό ερωτικών απογοητεύσεων τείνουν να χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Πώς να βοηθήσετε τον εαυτό σας να ξεπεράσει έναν χωρισμό:

  • Επιτρέψτε στον εαυτό σας να θρηνήσει: Μην καταπιέζετε τα συναισθήματά σας. Εκφράστε τον θυμό, τη θλίψη και την απογοήτευσή σας.
  • Φροντίστε τον εαυτό σας: Δώστε έμφαση στην υγιεινή διατροφή, τον ύπνο και την άσκηση. Αφιερώστε χρόνο σε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν.
  • Μην απομονώνεστε: Κοινωνικοποιηθείτε, περάστε χρόνο με αγαπημένα σας πρόσωπα και μοιραστείτε τα συναισθήματά σας.
  • Αποφύγετε την επαφή με τον πρώην σας: Διαγράψτε το τηλέφωνό του, απομακρυνθείτε από τα social media και αποφύγετε μέρη που σας θυμίζουν εκείνον.
  • Ζητήστε βοήθεια: Εάν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την κατάσταση μόνοι σας, απευθυνθείτε σε ψυχολόγο.

Να θυμάστε: Ο χωρισμός δεν είναι το τέλος του κόσμου. Πρόκειται για μια δύσκολη δοκιμασία, από την οποία μπορείτε να βγείτε πιο δυνατοί και σοφοί. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, φροντίστε τις πληγές σας και σιγά σιγά θα νιώσετε έτοιμοι να γυρίσετε σελίδα στην ζωή σας.

διαβάστε όλη την έρευνα για τον χωρισμό και το πόσο χρόνο χρειάζεται η καρδιά μας για να ξεπεράσει έναν χωρισμό;.. εδώ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

kelly

Αρθρογράφος: Κέλλυ Νομικού

Ονομάζομαι Κέλλυ Νομικού, είμαι δημοσιογράφος και έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι αγαπημένες μου στήλες είναι gossip, celebrities και ειδησεογραφικά νέα της επικαιρότητας. Λατρεύω την φύση και ειδικά τις βόλτες στα βουνά. - Email

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Μια γυναίκα που δεν μπορείς να προσπεράσεις

Ιωάννα Πηλιχού

Μακρινό throwback για την Ιωάννα Πηλιχού-Την είδαμε 17 χρόνια πριν και τρίβουμε τα μάτια μας!