Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει τις πιο νόστιμες κοτοκροκέτες σε ξυλάκι!

Must Read

Δέσποινα Ιωάννου
Δέσποινα Ιωάννου
Ονομάζομαι Δέσποινα Ιωάννου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα. Αποφοίτησα από ΙΙΕΚ και συγκεκριμένα απο το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Λατρεύω να γράφω για την showbiz, τα social media και ειδικά για το Instagram, ενώ έχω και μερικά τηλεοπτικά ριάλιτι που μου αρέσει να βγάζω ειδήσεις και spoiler, μέσα απο τις πηγές μου! Email : [email protected]

Ψάχνετε για ένα εύκολο και νόστιμο σνακ που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια; Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την τέλεια συνταγή για εσάς!

Σε αυτό το βίντεο, ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει παιχνιδιάρικες κοτοκροκέτες σε ξυλάκι, ιδανικές για μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας υλικά για να τις φτιάξετε.

Υλικά για τις κοτοκροκέτες κοτόπουλου του Άκη

  • 300 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. νερό
  • 24 φέτες ψωμί για τοστ
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα ρίγανης
  • κέτσαπ

Πως θα φτιάξεις τις κοτοκροκέτες σε ξυλάκι του Άκη

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μπούκοβο, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει χυλός.
  • Τοποθετούμε σε μια επιφάνεια κοπής 2 φέτες ψωμιού τη μία πάνω στην άλλη και δημιουργούμε έναν κύκλο στη μέση με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 9 εκ. 
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες ψωμιού μέχρι αν έχουμε συνολικά 24 στρογγυλά κομμάτια.
  • Μεταφέρουμε το ψωμί που περισσεύει στον πολυκόφτη, χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμματα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί. 
  • Παίρνουμε 1 στρογγυλό κομμάτι ψωμιού, βάζουμε 1 κ.σ. κοφτή από το μείγμα του κιμά στο κέντρο και αλείφουμε με ένα πινέλο περιμετρικά με λίγο από τον χυλό. 
  • Τοποθετούμε 1 ξυλάκι στο κέντρο του ψωμιού κάτω από τον κιμά, καπακώνουμε με ακόμα 1 κομμάτι ψωμιού και πατάμε περιμετρικά πολύ καλά με τα δάχτυλά μας για να κολλήσει και να δημιουργήσουμε την κροκέτα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να δημιουργήσουμε 12 κροκέτες.

  • Περνάμε την κροκέτα πρώτα από τον χυλό και μετά από το τριμμένο ψωμί.
  • Ρίχνουμε τις πρώτες 3 κροκέτες στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά αναποδογυρίζοντάς τες με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.
  • Τοποθετούμε απορροφητικό χαρτί σε ένα ταψί και μεταφέρουμε εκεί τις κροκέτες με την τρυπητή κουτάλα.

Επαναλαμβάνουμε για τις υπόλοιπες 3 δόσεις και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με κέτσαπ και πασπαλίζουμε με φύλλα ρίγανης.

Ακολουθήστε το Tvfreaks.gr στο Google News

-

Επικαιρότητα

Από το Μπαλί στην πισίνα του BigBrother – Μαρικέλλυ, σε βλέπουμε και μας… (βίντεο)

Κατέφθασε. Με βλέμμα που σκοτώνει, μπικίνι που προκαλεί… ακαριαία αφυδάτωση, και αυτοπεποίθηση που ξεχειλίζει πιο πολύ κι από την...

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ