in

Viral Video: Γνωρίστε τον Ιανό την χελώνα με τα 2 κεφάλια που έχει τρελάνει το Twitter

Η δικέφαλη χελώνα που έχει προκαλέσει σάλο με το viral video της

Viral Video

Γνωρίστε μέσα απο το παρακάτω viral video τον Ιανό, τη γηραιότερη δικέφαλη χελώνα στον κόσμο. Ο Ιανός γιόρτασε τα 25α γενέθλιά του, με πάρτι και δώρα μάλιστα αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γενεύη καθώς κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο του.

Ο Ιανός, που πήρε το όνομά του από τον διπρόσωπο Ρωμαίο Θεό, ζει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Γενεύης από τη γέννησή του.

Στην άγρια ​​φύση, μια δικέφαλη χελώνα συνήθως δεν θα επιζούσε τόσο πολύ, αφού δεν μπορεί να τραβήξει τα κεφάλια της στο καβούκι της για να προστατευτεί από τα αρπακτικά.

Μία από τις φύλακές του, η Angelica Bourgoin, αναφέρει ότι λόγω της εξατομικευμένης φροντίδας του προσωπικού ο Ιανός καταφέρνει και έχει μεγάλη ζωή του.

Η ίδια μάλιστα αναφέρει ότι βάζει μουσική κάθε πρωί για να τον βοηθήσει να ξυπνήσει και του μιλά τακτικά σαν να είναι δικό της κατοικίδιο!

Viral video - Ο Ιανός τα έχει όλα επι 2

Viral video – Ο Ιανός τα έχει όλα επι 2!

Στο viral video που θα δείτε στο τέλος του άρθρου, ο Ιανός έχει δύο κεφάλια, δύο καρδιές και δύο σετ πνεύμονες, αλλά μόνο ένα πεπτικό σύστημα.

Το δεξί κεφάλι ελέγχει τα πόδια στη δεξιά πλευρά του κελύφους και το αριστερό κεφάλι ελέγχει την αριστερή πλευρά.

Σαν «φυσιολογική» δικέφαλη χελώνα που δεν είναι ο Ιανός, έχει δύο ξεχωριστές προσωπικότητες με διαφορετικές διαθέσεις και γούστα που μπορεί περιστασιακά να οδηγήσουν σε συγκρούσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα σε ποια κατεύθυνση θα περπατήσει.

«Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το δεξί κεφάλι είναι πιο περίεργο, πιο ξύπνιο, έχει πολύ πιο δυνατή προσωπικότητα», αναφέρει η Angelica Bourgoin.

«Το αριστερό κεφάλι είναι πιο παθητικό και πολύ άπληστο», λέει, προσθέτοντας ότι στο ένα κεφάλι αρέσουν τα αντίδια ενώ στο άλλο τα καρότα .

Ο Ιανός βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση από τους φροντιστές του σε περίπτωση που αναποδογυρίσει, αφού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι μοιραίο για την ζωή του.

Στο παρελθόν μάλιστα έκανε και χειρουργείο αφού υπέφερε από μια μεγάλη πέτρα στην ουροδόχο κύστη η οποία ευτυχώς για εκείνον, αφαιρέθηκε το 2020 και έκτοτε έχει αναρρώσει πλήρως.

Γνωρίστε τον Ιανό στο παρακάτω viral video που ακολουθεί, την δικέφαλη χελώνα, που έχει προκαλέσει χαμό στα social media και φυσικά το Twitter

Δείτε το Viral video εδώ

Ποιος είναι ο Ιανός ο Ρωμαίος θεός που πήρε το όνομα η δικέφαλη χελώνα

Ο Ιανός που είδατε στο παραπάνω viral video, σύμφωνα με το wikipedia είναι ένας από τους παλαιότερους θεούς των Ρωμαίων. Στην ετρουσκική μυθολογία, αντιστοιχεί με το θεό Άνι.

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για την προέλευσή του και μερικοί που τον αναφέρουν ως θνητό βασιλιά του Latium, που κυβερνούσε μια πόλη σε έναν λόφο και είχε ως γιο τον Τίβερη.

Ήταν ο θεός όλων των ενάρξεων και των μεταβάσεων. Απεικονίζονταν συνήθως σε σημεία διαβάσεων, όπως είναι οι θύρες, οι πύλες και οι γέφυρες.

Κατά τη διάρκεια των θυσιών το πρώτο μέρος της προσφοράς αφιερωνόταν πάντα στον Ιανό και κατονομαζόταν πρώτος σε κάθε κατάλογο θεοτήτων.

Επίσης, η πρώτη ημέρα του έτους, η έναρξη της νέας χρονιάς και ο Ιανουάριος ήταν αφιερωμένος σε αυτή τη θεότητα, υποδεικνύοντας παράλληλα και τη σημασία της για τον ημερολογιακό λατρευτικό κύκλο των Ρωμαίων.

Ο Ιανός απεικονιζόταν συχνά με δύο πρόσωπα και αποκαλείτο Janus bifrons, δηλαδή διπρόσωπος Ιανός και του ήταν αφιερωμένοι αρκετοί ναοί στη Ρώμη.

Ο διασημότερος όλων ήταν εκείνος που βρισκόταν Forum Romanum και οι πύλες του ήταν ανοικτές σε περίοδο πολέμου και κλειστές σε περίοδο ειρήνης.

Στις πιο πρώιμες περιόδους ο Ιανός απεικονιζόταν με το ένα πρόσωπο γενειοφόρο και το άλλο ξυρισμένο, γεγονός που ώθησε ορισμένους ερευνητές να το αποδώσουν σε ζεύγη αντιθέτων, όπως είναι ο ήλιος και η σελήνη ή το γήρας και η νιότη.

Η προέλευση αυτού του θεού διαφέρει, ανάλογα με την πηγή στην οποία απευθύνεται κανείς. Ο ένας μύθος αναφέρει ότι ο Ιανός ήταν θνητός που έφθασε στο Latium από τη μαγική γη της Θεσσαλίας και ότι τον υποδέχθηκε η Καμέση.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε, μοίρασε το βασίλειο και απέκτησε αρκετούς απογόνους, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται ο Τίβερης, ο ποτάμιος θεός.

Μετά το θάνατο της Καμέσης, Ο Ιανός έγινε ο μοναδικός κυβερνήτης του τόπου και έφτιαξε ένα ιερό που υπενθύμιζε την απομάκρυνση του Saturnus από τον Jupiter ή του Κρόνου από τον Δία, αν προτιμά κανείς τα ελληνικά αντίστοιχα.

Ως πρώτος βασιλέας του Latium, ο Ιανός εγκαθίδρυσε μια περίοδο ειρήνης, τιμιότητας και ευημερίας για το λαό του, μια περίοδο γνωστή και ως Χρυσή Εποχή.

Εισήγαγε την οικονομία, την καλλιέργεια και τους νόμους. Λέγεται επίσης ότι παντρεύτηκε αργότερα μια νύμφη την Juturna, η πηγή της οποίας, όπως και το ιερό της, βρίσκονταν κοντά στο ναό του Forum Romanum.

Ένα από τα παιδιά τους ήταν ο Fons (επίσης γνωστός ως Fontus), θεός των πηγών. Μετά το θάνατό του ο Ιανός θεοποιήθηκε και έγινε Προστάτης της πόλης.

Ιανός


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter

  • Avatar of Δέσποινα Ιωάννου

    Written by Δέσποινα Ιωάννου

    Η Δέσποινα Ιωάννου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα. Έχει αποφοιτήσει από ΙΙΕΚ και συγκεκριμένα απο το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε ενημερωτικές ιστοσελίδες.
    Email : [email protected]