Connect with us

viral

Σύμφωνα με έναν εκατομμυριούχο, υπάρχουν έξι χρυσοί κανόνες για να είσαι πλούσιος ανεξάρτητα από το εισόδημά σου

Εδώ είναι 6 χρυσοί κανόνες για να γίνετε πλούσιοι.

Published

on

Σύμφωνα με τον εκατομμυριούχο και συγγραφέα των μπεστ σέλερ Phillip J. Müller, το μόνο πράγμα που σε εμποδίζει απο το να είσαι εκατομμυριούχος

Σύμφωνα με τον εκατομμυριούχο και συγγραφέα των μπεστ σέλερ Phillip J. Müller, το μόνο πράγμα που σε εμποδίζει απο το να είσαι εκατομμυριούχος είναι η δική σου αντίληψη για το τι σημαίνει να είσαι πλούσιος.

Ο Müller εξηγεί στο βιβλίο του Geldrichtig ότι ο καθένας μπορεί να γίνει εκατομμυριούχος αν μάθει να σκέφτεται σαν εκατομμυριούχος.

Οι άνθρωποι έχουν πειστεί πλέον και σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι οι πλούσιοι σπαταλούν όλα τους τα χρήματά τους και ότι η επιτυχία τους οφείλεται αποκλειστικά στην τύχη ή στη διασημότητα.

Σύμφωνα με τον Müller, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική.

Για να γίνετε αληθινός εκατομμυριούχος, πρέπει να αποκτήσετε μια συνειδητή καταναλωτική στάση, η οποία περιλαμβάνει να εξετάσετε εάν θέλετε πραγματικά αυτό που αγοράζετε και εάν το κάνετε, εάν υπάρχει φθηνότερη εναλλακτική λύση.

Η εξοικονόμηση χρημάτων, η ζωή χωρίς χρέη και η ρύθμιση των εξόδων που κάνετε λόγω παρορμήσεων είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που θα χρειαστεί να κάνετε για να αναπτύξετε αυτή τη νοοτροπία.

Ο Müller μοιράστηκε τις συμβουλές του για το πως μπορεί κάποιος να γίνει πλούσιος.

Η εξοικονόμηση είναι απαραίτητη.

«Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφτείς αν θέλεις να ξοδέψεις αυτά τα χρήματα σήμερα για το πέμπτο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια σου γιατί ξαφνικά νιώθεις ότι τα χρειάζεσαι πραγματικά ενώ στην πραγματικότητα θα τα χρησιμοποιήσεις μόνο μία φορά».

Η βραχυπρόθεσμη ικανοποίηση έναντι της μακροπρόθεσμης ικανοποίησης είναι μια ανατροπή. Αναμφίβολα θα δυσκολευτείτε να κατανοήσετε ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό κάθε στιγμή.

Ο Müller, για παράδειγμα, είναι εντελώς αντίθετος με φαγητό έξω απο το σπίτι.

«Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσα χρήματα μπορούν να εξοικονομήσουν φέρνοντας φαγητό και ποτά από το σπίτι στη δουλειά», δηλώνει.

Ένα φλιτζάνι καφέ σε ένα μπαρ μπορεί να κοστίσει λίγα δολάρια, ενώ η προετοιμασία του δικού σας στο σπίτι είναι μόνο λίγα σεντς, σύμφωνα με τον Müller.

Αυτή είναι η νοοτροπία που θα πρέπει να καλλιεργήσετε με την πάροδο του χρόνου.

Αποφύγετε κάθε είδους χρέος

Πάρτε όσα μάθατε για την αποταμίευση και εφαρμόστε τα στο χρέος με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο. Μην ξοδεύετε χρήματα που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Είναι μια βασική οδηγία που θα σας κρατήσει από το να υποκύψετε στις ιδιοτροπίες.

«Θέλετε ένα smartphone αλλά δεν έχετε τα χρήματα για να το αποκτήσετε; Αν δεν χρειάζεται να το αγοράσετε, μην το αγοράσετε», τονίζει ο Müller.

Οι άνθρωποι εθίζονται στην εφήμερη απόλαυση που έρχεται με την πραγματοποίηση μιας αγοράς, η οποία οδηγεί σε πολλά χρέη.

«Κάνε μια σημείωση στο πορτοφόλι σου ρωτώντας τον εαυτό σου, « Το χρειάζομαι πραγματικά αυτό;»

Με τον καιρό, θα αρχίσετε να κάνετε στον εαυτό σας αυτή την ερώτηση και δεν θα χρειάζεστε τη σημείωση», αναφέρει ο Müller.

Αν όντως έχεις χρέος, μην χώνεις το κεφάλι σου στην άμμο.

Είναι κρίσιμο να αξιολογήσετε το ζήτημα πριν αναζητήσετε μια γρήγορη θεραπεία για να ξεφύγετε από το χρέος.

Διαφορετικά, κινδυνεύετε να αναλάβετε νέες υποχρεώσεις για να εξοφλήσετε προηγούμενες.

Θα πρέπει να γράψετε όλα τα χρέη σας, σύμφωνα με τον Müller. Στη συνέχεια, υπολογίστε πόσα θα μπορείτε να πληρώνετε κάθε μήνα και πολλαπλασιάστε τα με τον αριθμό των μηνών που θα χρειαστείτε για να εξοφλήσετε το δάνειο.

Επικοινωνήστε ενεργά με τους πιστωτές σας.

Ο Müller πρότεινε να πάρετε την πρωτοβουλία και να επικοινωνήσετε με τους πιστωτές σας προτού επικοινωνήσουν μαζί σας.

«Αυτό θα σας ξεχωρίσει από την πλειοψηφία των οφειλετών», εξηγεί ο Müller.

Εάν δεν μπορείτε να πληρώσετε, είναι προτιμότερο να το αποκαλύψετε ανοιχτά αντί να περιμένετε να επικοινωνήσουν μαζί σας για να ρωτήσετε για μη πληρωμές.

Ο ίδιος αναφέρει ότι αν πεις την αλήθεια για τις οικονομικές σου συνθήκες, το αντίπαλο μέρος θα σου κάνει σίγουρα μια αντιπροσφορά, όπως αύξηση της προθεσμίας πληρωμής ή ακόμα και αφαίρεση τον τόκων.

Αυτή η συμβουλή είναι ακόμη πιο σημαντική εάν το χρέος που οφείλετε είναι σε φίλο ή μέλος της οικογένειας.

«Αν χρωστάς σε κάποιον χρήματα, θα βιώσεις δυσάρεστες συνέπειες στη ζωή σου. Τα χρήματα δεν είναι απλώς ένα μέσο εμπορίου, είναι επίσης μια μορφή ενέργειας».

Αποφύγετε τα ψεύτικα σύμβολα κατάστασης.

Όταν σκέφτεστε έναν εκατομμυριούχο, πιθανότατα τον φαντάζεστε να οδηγεί ένα φανταχτερό αυτοκίνητο και να φοράει ένα ρολόι που αξίζει περισσότερο από το σπίτι σας.

Η νοοτροπία του εκατομμυριούχου δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα στάτους.

Έχει να κάνει με την συνειδητή κατανάλωση, όχι να ξοδεύετε πολλά χρήματα, για να φτάσετε στην οικονομική ελευθερία.

«Χρειάζεσαι πραγματικά να ξοδέψεις δύο ή τρεις μήνες από τα χρήματά σου σε διακοπές κάπου μακριά, όταν θα μπορούσες να ξεκουραστείς πολύ καλύτερα στο σπίτι;»

Να ασκείτε αυτοκυριαρχία και να έχετε επίγνωση των πειρασμών.

Ο ορισμός του πειρασμού κάθε ατόμου είναι διαφορετικός. Μην περπατάτε μπροστά απο όλα τα καταστήματα εάν δεν μπορείτε να σταματήσετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων!

Εάν οι αγορές μέσω Διαδικτύου είναι το πρόβλημα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές για να απαγορεύσετε την πρόσβασή σας σε διαδικτυακές επιχειρήσεις για ένα χρονικό διάστημα.

Αναζητήστε εναλλακτικές λύσεις στις παρορμητικές λύσεις που προσφέρει ο πειρασμός. Πριν βγείτε έξω και αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο, διερευνήστε εάν μπορείτε να διορθώσετε το παλιό σας.

Εναλλακτικά, δείτε αν μπορείτε να αγοράσετε ή να δανειστείτε ένα παλιό από κάποιον που γνωρίζετε.

Αν ακολουθήσετε όλα αυτά τα παραπάνω είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ζωή σας θα καλυτερέψει. Στην τελική ανάλυση ακόμα και τώρα ζητάμε όλοι λεφτά απο γονείς και παππούδες οι οποίοι μπορεί να μην έγιναν πλούσιοι, αλλά μια μεγάλη καβάτζα την έχουν ακόμα και τώρα εν έτει 2022…. ή μήπως διαφωνείτε;


Ακολουθήστε το TvFreaks στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Κέλλυ Νομικού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα . Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε blog και sites. Μπορείτε να μου στείλετε emai εδώ: [email protected]

Survivor Spoiler: Σήμερα είναι μέρα επάθλου και ήδη σας έχουμε δώσει την διαρροή που όλοι περιμένατε για τον νικητή του μεγάλου επάθλου που
Media2 ώρες ago

Survivor spoiler: ΤΕΛΟΣ! Αυτός ο παίκτης αποχωρεί σήμερα 28/6 απο το ριάλιτι

Έχουν περάσει απο τότε περισσότερα απο 8 χρόνια, όταν ο Σάκης Ρουβάς έκανε μια φωτογράφιση που άφησε εποχή μέσα απο το εξώφυλλο του
Media3 ώρες ago

Κορίτσια ο Σάκης – Όταν ο Ρουβάς πόζαρε στον φωτογραφικό φακό ΟΛΟτσiτσιδοs!

Απο τα κορυφαία Κρητικά ανέκδοτα με τρελό γέλιο που πραγματικά θα σας κάνει να το θυμάστε για πολύ καιρό και φυσικά θα το πείτε και εσείς
News3 ώρες ago

Επικό ανέκδοτο με πολύ γέλιο: Κάνουν προξενιό μια χαζή Κρητικοπούλα στον Σήφη

Αυτή θεωρείται ιστορική εμφάνισή της Δέσποινας Βανδή, αφού τότε που την έκανε και μάλιστα φωτογραφήθηκε χωρίς εσώρουχο, άφησε εποχή και
Media3 ώρες ago

Η κορυφαία φωτογραφία της Δέσποινας Βανδή με διάφαvo μπλουζάκι και τα προσόvτα σε πρώτο πλάνο!

Ένα απίστευτο τροχαίο δυστύχημα συνέβει τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι όταν λίγο μετά τις τέσσερις ένα αυτοκίνητο που κινούταν επί της οδού
News4 ώρες ago

Θρήνος στο Χαλάνδρι: 18χρονος κάρφωσε το αυτοκίνητο σε δέντρο

Όλα στραβά θα πάνε στο μέλλον για την Αθηνά, η οποία βλέπει πραγματικά τον κόσμο της να διαλύεται στην κυριολεξία μέσα στην αγαπημένη
Media5 ώρες ago

Γη Της Ελιάς: Αυτό είναι το στοιχείο που καίει την Αθηνά και την συλλαμβάνει ο Κουράκος

Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου βρέθηκε στο νησί των ανέμων το Σαββατοκύριακο και το βράδυ της Κυριακής έκανε τη δική της πασαρέλα στο κέντρο της
Media8 ώρες ago

Σαρωτική εμφάνιση στη Μύκονο έκανε η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου και τα βλέμματα κόλλησαν πάνω της

Survivor Spoiler: Αφού καταφέραμε και είδαμε τις δύο πρώτες ατομικές ασυλίες και σας μεταφέραμε με επιτυχία όλα τα spoiler, σήμερα 28/6 σας
Media15 ώρες ago

Survivor Spoiler: 28/6 ΒΟΜΒΑ – Αυτός ο παίκτης κερδίζει τον αγώνα επάθλου της Τρίτης

Η Άρτεμις Αλεξανδράτου… ανέβασε τη θερμοκρασία και όπως θα δείτε και εσείς έκανε σκόνη την πασίγνωστη αδερφή της Τζούλια, αφού μπορεί να
Showbiz15 ώρες ago

Ποια Τζούλια; Η αδερφή της Άρτεμις Αλεξανδράτου ποζάρει χωρίς τίποτα απο μέσα, μπροστά στον καθρέφτη

Πραγματικά όσο περνάει ο καιρός και όσο περισσότερο βλέπουμε την Γαρυφαλλιά Καληφώνη με μαγιό, τόσο πραγματικά αντιλαμβανόμαστε ότι η
GNTM17 ώρες ago

Οι τρείς φωτογραφίες της Γαρυφαλλιάς Καληφώνη με μαγιό που θα σε κάνουν να χάσεις τον μπούσουλα.

Τα πιο δημοφιλή