in

6 σήματα που στέλνει ο σκύλος σας όταν σας δίνει το πόδι του

Πολλές φορές, τα κουτάβια σηκώνουν ένα πόδι ή αναζητούν σωματική επαφή μέσω αυτής της απλής χειρονομίας, αλλά υπάρχουν πολλά νοήματα πίσω από αυτό. Μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, από μια προφανή έκφραση στοργής έως μια αναζήτηση για επιβεβαίωση όταν αισθάνονται άγχος.

Γι’ αυτό εμείς εδώ στο Tvfreaks θέλoυμε να σας βοηθήσουμε και να σας εξηγήσουμε τα 6 πιθανά σημάδια που μπορεί να σας στέλνει ένας σκύλος κάθε φορά που σας αγγίζει με το πόδι του.

Πώς να ερμηνεύσετε τη γλώσσα του σώματος του σκύλου

Από πολλές απόψεις, είναι σημαντικό να κάνετε κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τη γλώσσα του σώματος του σκύλου, ειδικά όταν μιλάμε για μια χειρονομία που είναι τόσο συνηθισμένη όσο το να τοποθετεί ένα πόδι στο σώμα σας.

Συχνά θεωρείται ως ένας τρόπος έκφρασης κυριαρχίας, ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητα έτσι .

Πολλές φορές, οι στάσεις και οι χειρονομίες που κάνουν τα σκυλιά παρερμηνεύονται εύκολα, κυρίως επειδή τείνουμε να τα προσεγγίζουμε σαν να ήταν σημάδια ανθρώπινης επικοινωνίας ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

Η παρατήρηση της συμπεριφοράς ενός ζώου είναι εξαιρετικά σημαντική εάν θέλετε να μάθετε τι ακριβώς προσπαθεί να σας πει με αυτή την κίνηση.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν θέλετε να αποφύγετε προβλήματα όπως το άγχος, το άγχος και στη χειρότερη περίπτωση την επιθετικότητα που μπορεί να βγάλει ο σκύλος.

Μια χειρονομία όπως το να τοποθετήσει ένα πόδι πάνω σας ή να το σηκώσει μόνο του μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα . Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε το πλαίσιο και τα άλλα σήματα του σώματος όταν προσπαθείτε να καταλάβετε τι πραγματικά προσπαθεί να σας πει ο σκύλος.

1. Όταν ο σκύλος σας ζητάει αγάπη και χαρά

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι σκύλοι εκφράζουν τη στοργή τους είναι τοποθετώντας τα πόδια τους στα πόδια μας ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός μας.

Το κάνουν αυτό απλώς επειδή θέλουν να τους χαϊδέψουν — είναι τόσο απλό.

Το να ξαπλώνουν στα πόδια τους είναι μια άλλη σωματική έκφραση στοργής που θα πρέπει να μάθετε να λαμβάνετε υπόψη όταν ερμηνεύετε τη συμπεριφορά του κατοικίδιου ζώου σας.

Εκτός από το κούνημα της ουράς, τα σκυλιά μπορούν να εκφράσουν χαρά με άλλες ήρεμες συμπεριφορές, όπως χαλαρή στάση αυτιού, ξαπλωμένο στην κοιλιά τους κ.λπ.

Είναι πολύ συνηθισμένο να συγχέεται ο υπερβολικός ενθουσιασμός με τη χαρά, καθώς γυρίζουν σε κύκλους ή πηδούν στα πίσω πόδια χωρίς σταματημό .

Είναι χειρονομίες που δείχνουν ότι ο σκύλος έχει πολλή συσσωρευμένη ενέργεια. Είναι σημαντικό να προσέχετε πραγματικά τη συμπεριφορά του σκύλου σας ώστε να μην λαμβάνετε λάθος μηνύματα απο αυτά που σας στέλνει.

2. Πως δηλώνει ο σκύλος υποταγή

Μεταξύ των πιο κοινών συμπεριφορών που χρησιμοποιούν τα σκυλιά για να κοινωνικοποιηθούν μεταξύ τους, είναι παραδείγματα υποταγής και κυριαρχίας .

Κανονικά, όταν ένας σκύλος που παρουσιάζεται ως υποταγμένος θέλει να ενημερώσει τον κυρίαρχο σκύλο ότι αποδέχεται τη θέση του στη σχέση, ξαπλώνει ανάσκελα και μπορεί να σηκώσει ακόμα και το μπροστινό πόδι.

Αυτές είναι χρήσιμες πληροφορίες για να κατανοήσετε καλύτερα τι σημαίνει αυτή η ενέργεια.

3. Έτσι θα σας δώσει πρόσκληση για παιχνίδι ο σκύλος σας

Τα σκυλιά έχουν διαφορετικούς τρόπους να προσκαλούν άλλους σκύλους για να παίξουν μαζί τους και η γλώσσα του σώματος είναι απαραίτητη σε όλους αυτούς.

Μια από τις πιο σημαντικές στάσεις που χρησιμοποιούν οι σκύλοι είναι μερικές φορές γνωστή ως « τόξο παιχνιδιού ». Φυσικά, να έχετε κατά νου ότι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να καλέσουν όχι μόνο άλλα ζώα αλλά και ανθρώπους.

Εκτός από αυτές τις χειρονομίες, όταν παίζουν , τα σκυλιά μπορεί να δαγκώνουν, να γαβγίζουν, ακόμη και να γρυλίζουν.

Όλες αυτές οι συμπεριφορές μπορεί μερικές φορές να παρερμηνευθούν από τους ανθρώπους ως επιθετικότητα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Όταν το παιχνίδι γίνεται πολύ τραχύ, μπορείτε να παρατηρήσετε ξεκάθαρα ότι τα σκυλιά αλλάζουν τη στάση του σώματός τους. Συνήθως γίνονται πιο άκαμπτα και κινούνται πιο γρήγορα χωρίς να πηδούν ή να τρέχουν σε κύκλους.

4. Φόβος και ανασφάλεια στα σκυλιά

Η σωματική επαφή είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές για έναν σκύλο για να διατηρήσει μια υγιή σχέση και να επικοινωνήσει για τυχόν ζητήματα που έχει.

Στην πραγματικότητα, μέσω της επαφής, μπορεί να εκδηλώνουν ανασφάλεια ή φόβο , όπως κάνουν βάζοντας ένα πόδι πάνω μας.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τη γλώσσα του σώματός τους για να το προσδιορίσετε. Το χαμήλωμα των αυτιών και το χασμουρητό είναι άλλα κοινά σημάδια άγχους .

5. Όταν ο σκύλος ζητάει την προσοχή μας

Οι αγαπημένοι μας φίλοι χαίρονται πολύ με την παρέα μας, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, το γνωρίζουν όλοι.

Έτσι, όταν είμαστε απασχολημένοι και δεν μπορούμε πραγματικά να τους δώσουμε μεγάλη σημασία, αλλά εξακολουθούν να θέλουν την αμέριστη προσοχή μας, βρίσκουν διαφορετικούς τρόπους για να μας ενημερώσουν ότι δεν είναι πολύ χαρούμενοι.

Φυσικά, ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να βάζουν ένα πόδι πάνω μας. Αυτό μπορεί να συνδυάζεται με άλλες συνήθεις συμπεριφορές, όπως γάβγισμα, αναζήτηση παιχνιδιών, σκαρφάλωμα σε έπιπλα κ.λπ.

Ωστόσο, αν δούμε ότι ο σκύλος γίνεται πολύ απαιτητικός ή ότι η συμπεριφορά του που αναζητά την προσοχή κλιμακώνεται σε νέα επίπεδα που δεν είναι πλέον υγιή, κάτι άλλο μπορεί να συμβαίνει.

Αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι ο σκύλος βαριέται , πράγμα που σημαίνει ότι έχει πολλή παγωμένη ενέργεια και δεν έχει την απαραίτητη ψυχική διέγερση για να ασχοληθεί.

6. Έτσι θα καταλάβετε ότι ο σκύλος πεινάει

Ένα άλλο κοινό μήνυμα που προσπαθούν να περάσουν τα σκυλιά με αυτή τη χειρονομία είναι πολύ σημαντικό, αφού έτσι δείχνουν ότι πεινούν.

Κανονικά, ένας σκύλος ξέρει πότε είναι η ώρα να φάει, επομένως μπορεί να ζητήσει τροφή με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Μερικές φορές, μερικά σκυλιά γκρινιάζουν λίγο για να τραβήξουν την προσοχή σας, και άλλες φορές, βάζουν το πόδι τους πάνω σας. Όλα εξαρτώνται από το σε τι αντιδράτε καλύτερα.


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter