Το λάθος που κάνετε όλοι όταν καθαρίζετε τα γυαλιά σας (και πώς να το διορθώσετε!)

2 Min Read

Ξεχάστε τα θαμπά, λερωμένα γυαλιά! Αυτό το άρθρο αποκαλύπτει τον απλό και αποτελεσματικό τρόπο να διατηρήσετε τα γυαλιά σας πεντακάθαρα και χωρίς γρατσουνιές, χρησιμοποιώντας μόνο σαπούνι και πανί μικροϊνών.

Έχετε βαρεθεί να βλέπετε μέσα από λεκέδες στην οθόνη του υπολογιστή σας; Προσπαθείτε να απομακρύνετε μια βλεφαρίδα, αλλά καταλήγετε να αφήνετε περισσότερα αποτυπώματα; Και ας μην ξεχνάμε τις αμέτρητες τρίχες κατοικίδιων και τα αποτυπώματα από τις μύτες των σκύλων και των γατών μας! Γιατί τα γυαλιά φαίνεται να ασκούν τόσο μεγάλη γοητεία στα ζώα;

Σε μια κρίση απελπισίας, πιθανότατα χρησιμοποιείτε το ρούχο σας ή μια χαρτοπετσέτα για να τα καθαρίσετε – μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε ότι τα κάνατε χειρότερα. Εκείνο το μικρό λεκέ στο κέντρο του φακού έχει τώρα απλωθεί από τη μια άκρη του σκελετού στην άλλη, και αν είστε τυχεροί, μπορεί να έχετε αποκτήσει και έναν αστερισμό από γρατσουνιές ακριβώς μπροστά από το μάτι σας.

Καθαρισμός γυαλιών με σαπούνι

Αποδεικνύεται ότι η διατήρηση των γυαλιών σας χωρίς λεκέδες και γρατσουνιές είναι μια εύκολη και οικονομική διαδικασία. Απλά χρειάζεται να τα πλένετε απαλά. Μπορείτε να το κάνετε καθημερινά, είτε φοράτε οικονομικούς φακούς ανάγνωσης από το φαρμακείο είτε επώνυμα σκελετά με προοδευτικούς φακούς επίστρωσης.

Ακολουθήστε τη νέα σας ρουτίνα για να διατηρήσετε τα γυαλιά σας καθαρά:

  • Πλύνετε τα χέρια σας για να απομακρύνετε τυχόν βρωμιά ή μικρόβια.
  • Ξεπλύνετε τα γυαλιά σας με χλιαρό νερό (ούτε πολύ ζεστό ούτε πολύ κρύο).
  • Βάλτε μια σταγόνα από ήπιο σαπούνι πιάτων στους φακούς.
  • Απλώστε το σαπούνι και στις δύο πλευρές των φακών και στα ακουστικά.
  • Ξεπλύνετε το σαπούνι.
  • Στεγνώστε τα όλα με πανί χωρίς χνούδια ή πανί μικροϊνών.

Μετα

  • Λέξεις-κλειδιά: Καθαρισμός γυαλιών, λεκέδες γυαλιών, γρατσουνιές γυαλιών, συντήρηση γυαλιών, σαπούνι πιάτων, πανί μικροϊνών
  • Περιγραφή: Ξεχάστε τα θαμπά, λερωμένα γυαλιά! Αυτό το άρθρο αποκαλύπτει τον απλό και αποτελεσματικό τρόπο να διατηρήσετε τα γυαλιά σας πεντακάθαρα και χωρίς γρατσουνιές, χρησιμοποιώντας μόνο σαπούνι και πανί μικροϊνών.
A microfiber cloth works best to remove oily smudges.
Share This Article
Exit mobile version