Θρίλερ στα Ιμαλάϊα με κατάρρευση σήραγγας – 40 εγκλωβισμένοι

Δημήτρης Χαροκόπος
1 Min Read

Στα Ιμαλάϊα και συγκεκριμένα στην πολιτεία Ουταραχάντ της βόρειας Ινδίας, μια σοβαρή καταστροφή με κατάρρευση σήραγγας σημειώθηκε χτες Κυριακή. Μια υπό κατασκευή σήραγγα κατέρρευσε λόγω κατολίσθησης, εγκλωβίζοντας περισσότερους από 40 εργαζόμενους, σύμφωνα και με το CNN

Αυτή η περιοχή είναι δημοφιλής προορισμός για τουρίστες, και το γεγονός της κατάρρευσης έχει προκαλέσει ανησυχία. Οι εργαζόμενοι στη σήραγγα, σύμφωνα με τις αρχές, λαμβάνουν οξυγόνο μέσω σωλήνων και τρόφιμα για να αντιμετωπίσουν την προσωρινή απομόνωσή τους.

Υπάλληλος αρωγής της πολιτείας, επισημαίνει ότι οι προσπάθειες διάσωσης απαιτούν χρόνο για την ανάσυρσή των εργαζομένων στην επιφάνεια. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν ασφαλείς ενδείξεις ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ασφαλή κατάσταση.

Η κατεστραμμένη περιοχή της σήραγγας βρίσκεται περίπου 200 μέτρα από την είσοδο, κάτι που δυσκολεύει τις προσπάθειες των διασωστών. Περίπου 160 διασώστες από ομοσπονδιακές και κρατικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα εξειδικευμένοι σε καταστροφές, χρησιμοποιούν εξοπλισμό γεώτρησης και εκσκαφείς για να φτάσουν στους εγκλωβισμένους.

Το Ουταραχάντ, που είναι μια περιοχή γνωστή για τους ινδουιστικούς ναούς της και τον τεράστιο αριθμό προσκυνητών και τουριστών που δέχεται κάθε χρόνο, έχει επεκταθεί σημαντικά με την κατασκευή νέων κτιρίων και δρόμων

Share This Article
Exit mobile version