ΣΥΡΙΖΑ κατά καναλιού Βουλής: Διέκοψε τη μετάδοση της Ολομέλειας για να δείξει ομιλία Γεννηματά

Η απόφαση του καναλιού της Βουλής να μεταδώσει απευθείας την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην κεντρική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής στην οποία διαμαρτύρεται γιατί διακόπηκε η μετάδοση της ολομέλειας όπου υπήρχε κοινοβουλευτικός έλεγχος προκειμένου να μεταδοθεί η κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθεί η επιστολή.

Αξιότιμε, κ. Πρόεδρε,

Μας ενημερώσατε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την προσπάθειά σας να αναβαθμίσετε το Κανάλι της Βουλής και να δίνει πρωτογενώς την εικόνα από τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει την διακοπή της μετάδοσης της Ολομέλειας της Βουλής. Αυτό συνέβη σήμερα λίγο μετά τις 14:55 όπου διεκόπη από το Κανάλι της Βουλής η ζωντανή μετάδοση των εργασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου της Ολομέλειας για να μεταδοθεί κομματική εκδήλωση.

Η κύρια αποστολή όμως του Καναλιού της Βουλής είναι η μετάδοση των εργασιών της Ολομέλειας και των Επιτροπών της. Για αυτό η απευθείας μετάδοση των εργασιών της Ολομέλειας δεν μπορεί να διακόπτεται για να μεταδίδονται κομματικές εκδηλώσεις. Αυτές μπορούν να μεταδίδονται αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας ώστε να μην διακόπτεται η απευθείας μετάδοση των εργασιών της Ολομέλειας. Με αυτόν τον τρόπο η αναβάθμιση του Καναλιού της Βουλής μπορεί να γίνει χωρίς υποβάθμιση του ρόλου του Κοινοβουλίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ, ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΚΑΝΑΛΙ ΒΟΥΛΗΣ