Στην ουρά για φθηνό ψωμί και φθηνό κρέας – video

Η δραματική εικόνα της οικονομικής κρίσης

Η Τουρκία βιώνει μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, η οποία έχει οδηγήσει σε εκρηκτική άνοδο των τιμών βασικών αγαθών, όπως το ψωμί και το κρέας.

Σκηνές απόγνωσης εκτυλίσσονται σε διάφορες πόλεις της χώρας, με πλήθος κόσμου να στήνεται σε ουρές χιλιάδων ατόμων για να προμηθευτεί λίγο φθηνό ψωμί και κρέας.

Ουρές χιλιάδων ατόμων για φθηνό ψωμί και κρέας

Η δραματική πραγματικότητα με 70% πληθωρισμό!

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία έχει εκτοξευτεί σε ιστορικά υψηλά, αγγίζοντας το 70% τον Ιανουάριο του 2024. Την ίδια ώρα η τιμή του ψωμιού έχει αυξηθεί κατά 50% τον τελευταίο χρόνο, ενώ η τιμή του κρέατος έχει διπλασιαστεί.

Πολλοί Τούρκοι πολίτες αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, με την πλειοψηφία των νοικοκυριών να ζει σε συνθήκες φτώχειας. Η κυβέρνηση Ερντογάν δέχεται σφοδρή κριτική για την κακοδιαχείριση της οικονομίας, ενώ η κοινωνική δυσαρέσκεια αυξάνεται ραγδαία.

Οι συνέπειες της κρίσης στην Τουρκία

Η οικονομική κρίση στην Τουρκία έχει πλήξει καίρια τον τουρισμό, με τους ξένους επισκέπτες να αποφεύγουν τη χώρα. Η ανεργία καλπάζει, αγγίζοντας το 13%, ενώ εκατομμύρια Τούρκοι έχουν χάσει τις δουλειές τους. Η κοινωνική συνοχή απειλείται, με τον φόβο για ταραχές και εξεγέρσεις να ολοένα και να εντείνεται.

Αβέβαιη προοπτική για το μέλλον

Η οικονομική κρίση στην Τουρκία δεν δείχνει σημάδια ύφεσης, με τις προβλέψεις για το μέλλον να είναι δυσοίωνες. Η κυβέρνηση Ερντογάν αδυνατεί να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, με αποτέλεσμα η κατάσταση να οδεύει προς ραγδαία επιδείνωση. Η Τουρκία οδεύει προς ένα αβέβαιο μέλλον, με την οικονομική κρίση να απειλεί την ίδια τη σταθερότητα της χώρας.

Δείτε το βίντεο με τις εικόνες εξαθλίωσης στην Τουρκία…σύντομα και στην Ελλάδα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : [email protected]

Τραγωδία στα Τέμπη: Ένας χρόνος μετά, οι πληγές μένουν ανοιχτές

H Gigi Hadid και ο Bradley Cooper στην Νέα Υόρκη

Gigi Hadid και Bradley Cooper απολαμβάνουν τρυφερό πρωινό στη Νέα Υόρκη