Στιγμιότυπα από την συναυλία του MDA Ελλάς με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και την Ρένα Μόρφη

Στιγμιότυπα από την συναυλία του MDA Ελλάς με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και την Ρένα Μόρφη

Οι αγαπημένοι καλλιτέχνες στήριξαν το έργο του MDA Ελλάς «Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις», ενώνοντας τις φωνές τους για καλό σκοπό σε μία συγκινητική βραδιά στο Βεάκειο Δημοτικο Θέατρο Πειραιά.

Μία βραδιά ψυχαγωγίας και συγκίνησης έζησαν ασθενείς και μέλη του MDA Ελλάς, φίλοι και υποστηρικτές του «Σωματείου για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις», καθώς και εκατοντάδες κόσμου που στήριξε την φιλανθρωπική συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και την Ρένα Μόρφη στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου για την ενίσχυση του έργου του MDA Ελλάς.

Ο κορυφαίος τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου, με σπάνια σε διάρκεια και δημιουργικότητα παρουσία στο ελληνικό τραγούδι και η εξαιρετική ερμηνεύτρια Ρένα Μόρφη, που ξεκίνησε με το συγκρότημα Ιμάμ Μπαϊλντί και στη συνέχεια ακολούθησε πολύ επιτυχημένη solo πορεία, ένωσαν τις φωνές τους και μαζί με τους Βύρων Τσουράπη, Λάμπη Κουντουρόγιαννη, Θανάση Τσακιράκη, καθώς και μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών χάρησαν μία αξέχαστη βραδιά σε όσους βρέθηκαν εκεί.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών του MDA με Πλάγια Μυατροφική Σκλήρυνση (ALS), με στόχο τη δημιουργία ενός πιλοτικού προγράμματος παροχής κατ’ οίκον ανακουφιστικής φροντίδας.

Μέσω του προγράμματος αυτού, το Σωματείο επιδιώκει να διασφαλίσει τις συνθήκες που προάγουν μια ζωή με ποιότητα και αξιοπρέπεια τόσο για τον ασθενή όσο και για την οικογένειά του.

Όπως σημειώνει η Πρόεδρος του MDA Ελλάς:

«Για όλους εμάς στο MDA Ελλάς η χθεσινή βραδιά θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μας, ως ένα δώρο που κι εμείς με τη σειρά μας θα το προσφέρουμε στα μέλη μας με ALS. Στα μάτια του κόσμου που ήταν μαζί μας εχθές στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο αλλά και των χορηγών και υποστηρικτών μας, είδαμε όλα όσα μας δίνουν δύναμη και πίστη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει εδώ και 23 χρόνια. Εκ μέρους του ΔΣ του MDA Ελλας θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές της συναυλίας και να εκφράσω για άλλη μια φορά τις θερμές μου ευχαριστίες στον Νίκο Πορτοκάλογλου, τη Ρένα Μόρφη και όλους τους μουσικούς τους που αγκάλιασαν από την πρώτη κιόλας στιγμή το όραμά μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τα Μέλη μας».

Από την πλευρά του ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη σημειώνουν ότι

«Κάθε φορά που υπάρχει αίτημα για συμμετοχή σε μια συναυλία για έναν τέτοιο καλό σκοπό, είμαστε πάντα παρόντες. Η άμεση προσωπική πράξη είναι το μόνο ελπιδοφόρο για την κοινωνία μας».

Λίγα λόγια για το MDA Ελλάς:

Το MDA Ελλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις (ΝΜΠ), ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2000, με σκοπό να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των Μελών του. Καταστατικός σκοπός του MDA είναι να προσφέρει στα Μέλη του, νέοι στην πλειοψηφία τους, δυνατότητες για την καλύτερη ένταξή τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία.

Οι ΝΜΠ αφορούν σε σπάνιες παθήσεις, γενετικής κυρίως προέλευσης, που πλήττουν το μυϊκό σύστημα. Η σοβαρότητα και η κλινική εικόνα μεταξύ των παθήσεων διαφέρει. Πολλές οδηγούν στη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου ενώ άλλες όχι. Σήμερα στο MDA Ελλάς είναι εγγεγραμμένες πανελλαδικά πάνω από 1500 οικογένειες, κάποιες εκ των οποίων έχουν πλέον του ενός Μέλους που ασθενεί.

Το MDA δεν έχει και δεν είχε καμία κρατική επιχορήγηση σε όλη την πορεία του έργου του. Ως εκ τούτου όλες οι δράσεις υλοποιούνται χάρη στην ευαισθητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

anna

Αρθρογράφος: Άννα Ξενοπούλου

Εδώ θα διαβάσεις όλα τα τελευταία νέα της επικαιρότητας για την Ελλάδα. Ενημερώσου άμεσα για τις τελευταίες ειδήσεις και εξελίξεις!
Emai: [email protected]

Στην Κύπρο ο Ολυμπιακός για το τουρνουά "Νεόφυτος Χανδριώτης"

Στην Κύπρο ο Ολυμπιακός για το τουρνουά Νεόφυτος Χανδριώτης

Ξεκαρδιστικό ανέκδοτο: Πάει ο μπαμπάς να ρωτήσει την πρόοδο του κανακάρη του!

Ξεκαρδιστικό ανέκδοτο: Πάει ο μπαμπάς να ρωτήσει την πρόοδο του κανακάρη του!