Σωστη φορτιση κινητου: Μάθετε τα λάθη που κάνετε και πώς να τα αποφύγετε!

Συχνά λάθη και πώς να τα αποφύγετε

Η φόρτιση του κινητού μας αποτελεί μια καθημερινή ρουτίνα, απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του. Σίγουρα, οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι η διαδικασία είναι απλή και δεδομένη.

Ωστόσο, υπάρχουν λάθη που συχνά κάνουμε κατά τη φόρτιση, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και, κατ’ επέκταση, την απόδοση του κινητού.

Ακολουθήστε 5 απλές συμβουλές για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Μάθετε τα λάθη που κάνετε κατά τη φόρτιση του smartphone σας και πώς να τα αποφύγετε.

Πως γινεται η σωστη φορτιση κινητου

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη;

  • Αφήνεται το κινητό στην πρίζα για μεγάλο χρονικό διάστημα: Η φόρτιση του κινητού για μεγάλο διάστημα, ακόμα και μετά την πλήρη φόρτιση, μπορεί να βλάψει την μπαταρία. Ιδανικά, η φόρτιση θα πρέπει να γίνεται έως και το 80% και να αποσυνδέεται αμέσως μετά.
  • Χρήση μη σωστού φορτιστή: Η χρήση φορτιστή με διαφορετική τάση ή ρεύμα από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής μπορεί να βλάψει σοβαρά την μπαταρία. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα τον αυθεντικό φορτιστή ή έναν συμβατό με το κινητό σας.
  • Φόρτιση σε υψηλές θερμοκρασίες: Η φόρτιση του κινητού σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως σε άμεσο ηλιακό φως ή σε ζεστό περιβάλλον, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία της μπαταρίας. Προτιμήστε να φορτίζετε το κινητό σε δροσερό και σκιερό μέρος.
  • Χρήση του κινητού κατά τη φόρτιση: Η χρήση του κινητού κατά τη φόρτιση ασκεί επιπλέον πίεση στην μπαταρία, μειώνοντας τον χρόνο ζωής της. Αποφύγετε να παίζετε παιχνίδια, να κάνετε βιντεοκλήσεις ή να χρησιμοποιείτε εφαρμογές που καταναλώνουν πολλή ενέργεια ενώ το κινητό σας φορτίζει.

Πώς να φορτίζετε σωστά το κινητό σας

  • Χρησιμοποιήστε τον αυθεντικό φορτιστή ή έναν συμβατό.
  • Φορτίζετε το κινητό έως και το 80%.
  • Αποσυνδέετε το κινητό από την πρίζα μετά την πλήρη φόρτιση.
  • Φορτίζετε το κινητό σε δροσερό και σκιερό μέρος.
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το κινητό κατά τη φόρτιση.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού σας και να διατηρήσετε την καλή του λειτουργία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : [email protected]

Δύο δώρα για gamers απο την Epic Games – Call of the Wild: The Angler και Invincible Presents: Atom Eve

Απιστία

Εσύ το ήξερες; Ποιους άνδρες προτιμούν οι γυναίκες όταν πρόκειται να απατήσουν;