Σαν σήμερα 12 Μαρτίου: Τι εγινε σαν σημερα στον κοσμο

Ιστορικά Γεγονότα: 12 Μαρτίου

Ανακαλύψτε τι συνέβη στις 12 Μαρτίου! Μάθετε για σημαντικά ιστορικά γεγονότα, γενέθλια προσωπικοτήτων και επετείους. Ας τιμήσουμε τη μνήμη και ας εμπνευστούμε από το παρελθόν.

Η 12η Μαρτίου φέρνει στο νου μια σειρά από σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις που διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Ας δούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα:

1811: Στην Αγγλία, εργάτες του κινήματος των Λουδιτών καταστρέφουν μηχανές κλωστοϋφαντουργείων, διαμαρτυρόμενοι για την “κλοπή” των θέσεων εργασίας τους.

1822: Κηρύσσεται η Επανάσταση στη Χίο, σηματοδοτώντας την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

1912: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το Κόμμα των Φιλελευθέρων αναδεικνύονται νικητές στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές, φέρνοντας στο προσκήνιο μια νέα πολιτική εποχή.

1943: Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Καρδίτσα απελευθερώνεται από τις ιταλικές δυνάμεις του Άξονα, καθιστώντας την “πρωτεύουσα” της ελεύθερης Ελλάδας.

1983: Το Πακιστάν πραγματοποιεί επιτυχημένη δοκιμή πυρηνικών όπλων, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στον πυρηνικό ανταγωνισμό.

2004: Πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις σε αμαξοστοιχίες και σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μαδρίτης, αποδιδόμενες σε εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις, σκοτώνουν 191 ανθρώπους και τραυματίζουν 1.460.

Συνοψίζοντας

Η 12η Μαρτίου είναι μια ημέρα γεμάτη ιστορικά γεγονότα, σημαντικές προσωπικότητες και επετείους. Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να μάθουμε περισσότερα για αυτά και να τιμήσουμε τη μνήμη όσων συνέβαλαν στην πρόοδο του κόσμου.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το TvFreaks.gr

dimitris

Αρθρογράφος: Δημήτρης Χαροκόπος

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από ένας ταπεινός blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και στην συνέχεια έκανα μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Λατρεύω να γράφω για viral θέματα, gossip, για όμορφες γυναίκες και φυσικά για αθλητικά γεγονότα. - Email : [email protected]

Ζώδια σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου: Ξαφνικές αλλαγές και ανατροπές για τα ζώδια

Λευκό Πουκάμισο: Το απόλυτο must-have για κάθε γκαρνταρόμπα!