Σάλος στα social media με την ανάρτηση της Θεοφανίας Παπαθωμά. «ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!…»

Άννα Ξενοπούλου
2 Min Read
Θεοφανία Παπαθωμά

Η ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά προκάλεσε σάλο στα social media με την ανάρτησή της στο Instagram, όπου αμφισβητεί την ύπαρξη αφρικανικής σκόνης και καταγγέλλει χημικούς ψεκασμούς.

Με αφορμή την αφρικανική σκόνη που πλήττει τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, η Παπαθωμά έγραψε:

«ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ! Και ενώ εσύ ονειρεύεσαι, παλεύεις κι αγωνίζεσαι να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, κάποιοι προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη. Πείτε μας πώς να καθαρίσουμε τα βαρέα μέταλλα που μας ψεκάζουν, από τον οργανισμό»

Θεοφανίας Παπαθωμά

Η ανάρτηση της ηθοποιού πυροδότησε έντονες συζητήσεις στα social media, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την ανησυχία τους για τους ισχυρισμούς της. Άλλοι, ωστόσο, θεώρησαν υπερβολικές τις δηλώσεις της Παπαθωμά και τόνισαν την ανάγκη για κριτική σκέψη και έγκυρη ενημέρωση.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε:

Η θεωρία για σκόπιμους χημικούς ψεκασμούς από αεροσκάφη ή δορυφόρους κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να την τεκμηριώνουν.

Πολλοί επιστήμονες έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς, τονίζοντας ότι η αφρικανική σκόνη αποτελείται από φυσικά αιωρούμενα σωματίδια άμμου, γης και αλατιού που προέρχονται από την έρημο της Σαχάρας.

Share This Article
Exit mobile version